Московски вече е министър

Наследникът на Александър Цветков се закле пред НС
Обновена: 19 май 2011 11:06 | 19 май 2011 11:04,
61
Московски вече е министър
Ивайло Московски. Снимка: МТИТС

Парламентът избра Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той положи клетва пред депутатите като министър.

Народните представители приеха оставката на Александър Цветков и го освободиха от заемания от него пост.

От 151 гласували персоналните промени в кабинета подкрепиха 105 депутати, против  бяха 42-ма, въздържаха се четирима.

Припомняме, че транспортният министър Александър Цветков изненадващо подаде оставка в сряда. Премиерът Бойко Борисов предложи на поста да го наследи сегашният зам.-министър на транспорта Ивайло Московски.

След Цветков си отиде и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев. На негово място беше назначен депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, който е зам.-председател на енергийната комисия.

Още по темата

В Пловдив министър-председателят коментира смените с аргумента, че му трябвали прагматици, а не философи, които да поддържат темпото на работа в кабинета.

Очакват се и още промени в кабинета на ГЕРБ.

Борисов посочи, че най-вероятно ще освободи и зам-министър на земеделието. По думите му земеделският министър Мирослав Найденов се справял добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
10
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
НОВА ИДЕЯ за Боко и ПиАрите МУ...)))...........Крокодили едва не провалиха състоялите се вчера местни избори в ЮАР, предаде ИТАР-ТАСС. Извън няколкото куриозни момента, гласуването мина без инциденти.В провинция Лимпопо хората трябвало да прекосят без мост река Улифантс, за да стигнат до урните. След неотдавнашните силни дъждове реката излязла от бреговете и буквално гъмжала от крокодили, затова избирателите трябвало с часове да чакат, за да се решат да пресекат реката и да упражнят конституционното си право...........................................САМО ТОВА може да СПАСИ герб на изборите в София - да се пуснат крокита-по всички рекички ..в града ..))))
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тия смени бе! Едно време като се наакаше някой го местеха от едно министерство в друго...Ще ми уволняват министри и зам.министри....негодници!!!
39
2
 
15
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Новите ,,Калинки" на Бойко!
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе що за отличници има в кабинета, като постоянно се смнят министри ? Помните ли Агент Буда колко си писа ? Да припомня ОТЛИЧЕН 6 !
37
1
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Голям смях да го е!Гашник,и то плъвенски да го е!Ко искате,Вашингтонски да се пише!?Много жълтее фамилията!
36
2
 
16
 
! Отговори
златен биберон преди 13 години
На колко годинки е това пишлеменце та вече се изучило за министър, и способно ли е да отстоява принципна позиция - пред шефа си например?
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб и БСП в семеен конфликт.Моето и двоето дете бият нашето.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малоумният ти коментар показва,че 100% от *** в СЕВЕРОЗАПАДНА България имат повече мозък от теб.
33
4
 
16
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Ивайло московски , после Ванюша Кагебейски, след него Володимир Воронежки , по- нататък - Вова сибирски , или Кузма Донски ...И така нататък, до края на света или на ..България :)))
32
1
 
9
 
! Отговори
тоя преди 13 години
по-съгласна буква ли е от предния ?
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червеният депутат Румен Петков обяви от парламентарната трибуна, че не може да участва в гласуването поради конфликт на интереси с бащата на кандидата за министър Ивайло Московски, и поясни, че с баща му са близки другари, съратници и че са работили заедно преди 1989 година. Петков обясни, че сега рискува евентуално негово гласуване да бъде натоварено с тези емоционални мотиви.Независимият депутат Чукарски репликира Румен Петков със забележката, че комунистите не разкриват другарите си. В отговор Румен Петков отбеляза, че очевидно в съзнанието на някои депутати този стих е дълбоко проникнал. Московски има всички основания да се гордее с баща си, каза още Петков и добави: Той е наш коалиционен партньор в Плевен. Ръководи политическа сила наш коалиционен партньор."
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния партиен парашутист за обслужване на обръч от фирми
29
2
 
19
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Другарят Сталински,назначи другаря Московски за преговори с Русия.Другарите Берия,Хрусчов и Брежнев бурно аплодират самостоятелна българска политика в енергетиката.ПОВРЪЩА НИ СЕ ВЕЧЕ ОТ ВААААССССС!Комунистически прикрити ***!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си подава оставката още днес!
27
2
 
9
 
! Отговори
93403 преди 13 години
до умника дъге,не се казва селяни а КАУБОИ!!а музиката е кънтри:))Дъге сега разбра, ли?и МОСКОВСКИ са били неква друга фамилия ама са се прекръстили на МОСКОВСКИ така звучи по- гордо:)))
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този не е Московски а е Плевенски дъге.
25
2
 
16
 
! Отговори
А СЕ КЪЛНЕШЕ преди 13 години
Борисов се кълнеше че няма да влиза в коалиция с ДПС.Сега дава 30% от Министрите на ДПС.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе твоа правителство е 90% от северо-западна България....?!Кво става бе?А там са най-големите ***.
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ,ама седнал на белия стол. Добра комбинация.
22
1
 
19
 
! Отговори
ЛЕНИНГРАДСКИ преди 13 години
А на другаря РПЕТКОВ баща му ДАНЧО -личният лижеше и той червени *** особенно на другаря ЛУКАНОВ въпреки ,че беше неграмотен.Герб ли -хахаххахаа а за цецка ц стругарката с рабфака нема смисъл да виказвам;))) КОМУНИЗЪМЪТ В ДЕЙСТВИЕ :)))