Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Оставка обаче няма да има, каза МВР шефът
20 май 2011 17:44,
125
Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!
Полицаите на протеста. Снимка: БТА

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.

Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.

"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.

По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:

"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.

Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.

Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
FBI преди 12 години
ATAKA sa TERORISTICHNA ORGANIZACIQ regisrirana v Balgariq .Gospod da ni e na momo6t.
114
0
 
0
 
! Отговори
Kiril Nikolov преди 12 години
Районният прокурор Александър Налбантов събира данни за извършено престъпление по чл. 162 и 164 от НК - за насаждане на етническа омраза и за проповядване омраза на религиозна основа Александър Налбантов (вляво) и Николай Кокинов Ако бъдат събрани достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядване омраза на религиозна основа, освен повдигане на обвинения, прокуратурата може да поиска и забраната на политическа партия "Атака", позовавайки се на закона за политическите партии.
113
0
 
0
 
! Отговори
Ivanov преди 12 години
Tezi bezrabotni huligai nqmat 2 lv. v djoba si da si kupat kafe , tragnali ATENTATI da pravat ,skapana DARJAVA nemogat edin zakon da priemat i da zabranqt takiva 6estviq kato tozi ATENTAT ot strana na ATAKA ,6to za partiq tova.Misleh tova lqto da se prebiram v Blgariq na more , no ste hoda v Palma de Mliorka , neka tezi gladni jadni bezrabotni huligani ot ATAKA da hodat na more ta da vidim kolko oborot mogat da napravat.
112
0
 
3
 
! Отговори
граждански ултиматум преди 12 години
Ако общинарите от столицата не забранят воя мегафоните от джамията, няма да им плащаме общинските данъци. Уличните кучета се плашат от воя на викача и после стават невиновно агресивни към минувачите. Да защитим безпризорните софийски четириноги, да спрем мегафоните прокламиращи ислям в идеалния столичен център - в самото сърце на държавата ни.
111
0
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ ВИ ТЪРПИМ преди 12 години
НЕ САМО ЦВЕТАНОВ А И БОИКО ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ ЗАЩОТО НЕ САМО 4Е НЕ АРЕСТУВАТ ДОГАН А СИ ТРАЯТ КАТО МИШОЦИ - БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗСЕЛВАТ И ТУК ЩЕ СТАНЕ ТУРСКО - ОПРАВЕТЕ ПЪРВО БЕДНОСТА АКО ИСКАТЕ ДА ОСТАНЕТЕ НА ВЛАСТ ЗАЩОТО НА НАРОДА ВЕ4Е МУ ПИСНА ДА ВИ ТРАЕ И ЩЕ ВЪЗСТАНЕ ПРОТИВ ВАС - ОПОМНЕТЕ СЕ ИЛИ СИ ХОДЕТЕ И ТО С БЪРЗИ КРА4КИ !!!!!
110
0
 
3
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 12 години
Единственото нещо което ще изпрати българите пред урните ,са думите на щатният служител на ДС-Доган.
109
1
 
2
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Фъндъкова, не знам с какво се занимаваш докато в центъра на София се създават взривоопасни ситуации и полицията със своята толерантност ще доведе нещата до там, че ще започнат ексцесии на етническа основа. Я си представете, че някой провокатор стреля по едната или другата група протестиращи пред джамията, можети ли за момент да си представите какво ще стане или трябва да паднат невинни жертви за да се реши един или друг проблем. Помислете добре над този въпрос, наложително е.
108
0
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Цветанов, братко мой, това не е просто "неприятен инцидент", това е добре организирана акция от вашия коалиционен партньор "Атака". Аз не мога да разбера друго, защо когато депутатът от "Атака" и лидер на същата формация нарича българските полицаи "ЕНИЧАРИ" вие отминавате този факт с мълчание, ами да почнем и ние така да ви наричаме, щом като това ви е приятно. Всеки хвърлен камък по полицията е посегателство върху държавата, ами свършете си работата г-н Цветанов, за която ви се плаща или чао.
107
0
 
3
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Болен Сидеров е абсолютно плямпало, обградено от комплексирани ***. Или е шизофреник или е шут отклоняващ вниманието на обществото от главните проблеми. А основния проблем е, че властта никога не е сменяла притежателя си от 09.09.1944 година, когато цървулите изведнъж се оказаха господари. Някой да ми посочи един единствен пример от световната история, при който властта доброволно е преминала от едни ръце в други и си оттеглям думите...
106
0
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 12 години
Волен Сидеров е пълен *** и прави единствено пари от *** хора които му вярват все още. Той също играе с ДПС и да не се прави на голям националист, защото вече нема кой да му се връзва на глупостите. Това с противопоставянето на вероизповеданията са отживелици и пълни глупости. Просто някои хора се възползват и създават искуствено напрежение. Проблема в България не са мюсюлманите, а прираста на ***, които са социален бич за обществото.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен Скопеца се прави на мъж за радост на 100 ***.
104
1
 
1
 
! Отговори
ponti преди 12 години
hora dokaga ot 6izofrenici 6te zavisi balgariq!ceco priberi go bolen v karlukovo!
103
1
 
13
 
! Отговори
лили преди 12 години
Не мога да разбере какво се случва с нас-изправени сме да избираме мажду един *** и един измислен "герой"-О,Господи ,помогни ни и ни посочи някой нормален и нтелигентен човек,който да ни помогне най-накрая да вземем бъдещето си в свои ръце!
102
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен НЕ е патриот - той е пълен и необхватен !
101
1
 
3
 
! Отговори
nexta преди 12 години
да с насилие нищо не става
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой не зададе въпроса до кога воят от джамията ще създава напрежение в центъра на софия.ако този проблем беше решен сега нямаше да се коментира нищо.лошота е,че пак не се прави нищо против този провокативен и изнервящ вой и както обикновено темата се измества.
99
5
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Сидеров е време да влезе в затвора - както и всички бръснати маймуни около него. Омръзна ми да ми обяснява, какъв българин е. Това е животно не човек. Българина е духовен човек. А да нападнеш човек докато се моли, пък било и мюсюлманин е най-нисшето възможно деяние.
98
0
 
0
 
! Отговори
до всд преди 12 години
Не само ти имаш такива съмнения ;)
97
0
 
14
 
! Отговори
всд преди 12 години
Винаги съм смятал,че вредния за България , тежко психично болният лидер на Атака е таен агент на ДС още от стъпването му във вестник Демокрация
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да се позволява на 100 човека да скарват два народа. Сидеров за някои неща е прав, но не е това начина!