Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!

Оставка обаче няма да има, каза МВР шефът
20 май 2011 17:44,
125
Коментарът на Цветанов: Неприятен инцидент!
Полицаите на протеста. Снимка: БТА

Изключително неприятен е инцидентът пред джамията в София, коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Действията, които се предприемат от страна на МВР, са да не допуснем разрастването на този инцидент, който беше предизвикан от сблъсъка и обидните квалификации между мюсюлманите и привържениците на „Атака”.

Моята молба към всички политици и всички граждани е да не нарушаваме обществения ред, нека да уважаваме и да бъдем толерантни към вероизповеданията и всички етноси в България.

Още по темата

София винаги е давана за пример за етническа толерантност с местоположението на църквата, синагогата и джамията и се надявам, че разумът ще надделее и няма да се поддаваме на емоции", посочи Цветанов.

Според него с наближаването на предизборната кампания може би ще има и други подобни инциденти.

"Преди няколко дни подобно напрежение имаше и в Батак и благодарение на предприетите мерки и полицейското присъствие не допуснахме да има тежки инциденти", каза още пред „Фокус“ вътрешният министър.

По повод поисканата от лидера на „Атака” Волен Сидеров оставка на вътрешния министър, Цветан Цветанов каза:

"Оставката е поискана за това, че съм защитавал мюсюлманите, които днес са били на петъчна молитва и че полицията се е държала арогантно и невъзпитано. Аз мога да кажа, че полицейските служители са изпълнявали своите служебни задължения, за да предотвратят разрастването на този инциденти.

Има пострадали полицаи и граждани от замерванията с камъни, хората са тези, които ще преценят какви са действията на българската полиция.

Преди месеци при подобен случай ДПС също искаха моята оставка. Аз съм готов да понасям всякаква отговорност, но няма да допусна, че българският полицай може да бъде възприеман като противник на демокрацията и опазването на обществения ред", завърши МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е даже никак неприятен камо ли инцидент! Дано има повече от този род "инциденти". Следващия път дано падне джамията!
14
1
 
28
 
! Отговори
Действителността! преди 12 години
Има ли някой, който да не е разбрал за какво всъщност става дума? Вече втора година се води безпрецедентна предизборна обработка на населението чрез залагане на първосигналните реакции и възприятия на по-голямата част от избирателите! Някакви недорасли медийни манипулаторчета си предложиха услугите на 2-3 политически партии и започна третирането на народа като безмозъчна избирателна маса. На практика през всяка минута, прекарана от нас в медийното пространство сме подложени на *** предизборна обработка! Някой "спец" е решил че Интернет форумите са изключително подходящо място за такава дейност и платените клакьори се увеличиха драстично! И помията заля родното Интернет пространство! Посланията са простички: Отрицателните: Гей, ***, фес, ***, ДС, ***, *** и т.н. Положителните: Тъпкач, мъжкар, бате, мачкай, начукай им го, яко, аз, тикнати в панделата и т.н. ГРЕШКАТА: Българският народ не е чак толкова ***! Всъщност никак не е ***! Може да е измъчен, уморен и съсипан, но не и ***!
13
5
 
24
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Цецо кретенаБойко малоумникаДянков мазния пицарВсичките сте за затвора!!!
12
6
 
12
 
! Отговори
Джони преди 12 години
Цв. Цв. да не приказва глупости, а ми ако има топки да арестува Болен. Ама нема! А и Б.Б. няма да го допусне, защото без АТАКА, ГЕРБ са аут!
11
3
 
20
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Ти си такъв търтей че оставката няма да я забележим!
10
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо - президент!
9
5
 
13
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Ате ве заради вас и управлението ви става всичко,смотани ми министре,подавай оставка стига отлага!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
an преди 12 години
NA BOLEN SVIDEROB PREDIZBORNITE NOMERA, NQMA DA MU POMOGNAT DA SI VASTANOVI IZGUBENOTO DOVERIE, NA NEGOVIQT ELEKTORAT. KOLKOTO I DA SE PRAVI NA NACIST, HORATA VIDQHA 4E TOI E EDNA KRAGLA NULA. DOKATO PLUVA6E PO MUHO-BOIKO, KATO GO NARI4A6E PREDI DA ZAHAPE VLASTA. IZVEDNAJ ZAPO4NA DA MU PRAVI SVIRKI. NARODA MOJE DA SA OVCE. NO NE I OLIGOFRENI. DRUGARU BOLEN SVIDEROV. NE SE NAPAVAI TOLKOVA, 4E MOJE DA SE NA.ERE6.
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не зради това трябва да подадеш оставка , Цвъци, а заради неизяснения начин по който придоби пари за 6 апартамента...
6
8
 
30
 
! Отговори
Запалката преди 12 години
"Нямам проблем да се подложа на дрегер. Но ако намерите глупомер, ви съветвам да не го употребявате при г-н Цветанов, защото ще го счупи".
5
14
 
12
 
! Отговори
ФГ преди 12 години
***...*** ЖИВЕЕ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.ВИЕ И БЪЛГАРСКАТА РАСА СЕ СВЪРШИЛИ С ВАШАТА ТОЛЕРАНТНОСТ ЗАД КОЯТО СЕ КРИЕ СИЛНА ОМРАЗА ОТ ТУРЦИТЕ СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ.ТУРЦИТЕ И *** ЩЕ УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКАТА РАСА ТОГАВА ЩЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА..
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко може да арестува някой нормални хора - като тези които изразяваха позиция на магистрала люлин!Но *** на болен и сие - НЕ!
3
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо никой не арестува тези болни мозъци???? (визирам атакистите)
2
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен е за ареста!
1
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦвЦв ако не арестува Болен Лидеров да си подава оставката !