Предизборната атака на Волен Сидеров

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред "Баня Баши"
Обновена: 10 авг 2011 12:42 | 20 май 2011 17:00,
1177

Снимка: БТА

 

Няколко души пострадаха при сблъсъците пред джамията „Баня Баши“ в София, провокирани от симпатизанти на „Атака“.

Сред ранените са петима полицаи, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Седем души са потърсили помощ в „Пирогов”. 45-годишен мъж със сътресение на мозъка е оставен под наблюдение в неврохирургията.

Останалите са с повърхностни рани и са освободени след преглед. Сред тях е и депутатката от „Атака“ Деница Гаджева, която е била с рана в областта на брадата.

Двама привърженици на „Атака“ са задържани.

Още по темата

Това стана и повод лидерът Волен Сидеров да заплаши, че ако задържаните симпатизанти не бъдат освободени, партията, която досега плътно подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, ще мине в опозиция още днес.

Той поиска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и обвини полицаите, че са арестували по най-брутален начин атакистите, участвали в кървавия сблъсък.

„МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция“, заяви Сидеров.

Напрежението днес ескалира, след като около 150 привърженици на „Атака“ се събраха пред джамията „Баня Баши“ под претекст, че протестират срещу високоговорителите.

Докато течеше традиционната петъчна молитва, няколко хора на Сидеров започнаха да замерят мюсюлманите с яйца. Те скандираха „еничари“, „мекерета“ и „Атака“ и се опитаха да откачат една от тонколоните на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боленчо, Боленчо - единственото което постигаш е втвърдяването на електората на ДПС и допълнителна мотивация за автобусните им преживявания на изборите....
20
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой им дава право на Атака да богохулстват.Няма значение каква религия изповядва човек,но нахлуването с взлом в храм е оскверняване..Ами ако турците вземат,че нападат нашите свещенници,че се разхождат с расо..Какво ще се случи?
19
35
 
45
 
! Отговори
ерт преди 12 години
Всички членове и симпатизанти на "Атака" са безмозъчни плазмодии и IQ, по-малко от номера на обувките им.
18
20
 
31
 
! Отговори
lelee преди 12 години
Лелееее то само *** с криминални мутри на тая сбирщина на Атака бе. г-н Цветанов, няма ли изчистите България от тая ***? Оня *** с костюма си е редовен посетител на РПУ-тата.
17
16
 
41
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Баташкото клане е избиване на българското население в село Батак при потушаването на Априлското въстание. То е извършено от османски башибозук, състоящ се главно от помаци от съседните села под прякото командване на Ахмед ага Барутанлията. След клането той получава отличия и повишение от султана. Според различни оценки, около 5,000 души от селото са избити,като българските жертви в цяла България са между 15,000 и 25,000 души.КланетоНа 1 май 1876 г. врагът бил извикан от чорбаджиите на селото, за да предадат оръжието си. След като бунтовниците предали оръжието си, башибозуците ги нападнали и отсекли главите им.Ето как Захари Стоянов описва в своите Записки по българските въстания, тези и част от по-нататъшните събития:На 1 май неприятелят се вмъкнал в селото из долния край. Наместо съпротивление, той, неприятелят, бил поканен даже от самите българи-чорбаджии, със съобщение, че селото ще си предаде оръжието. Няколко души, наистина, си предали оръжието на неприятеля; но намеренията на тоя подъл неприятел били зверски, коварни, мръсни и ужасни. Щом се свършило предаването, главорезите башибозуци, запретнали ръкави. Те нападнали на обезоръжените жертви, на които отсекли главите с брадви, като ги водели един по един до едно сложено на земята дърво и тук ги секли като дърва. Плач, писъци и молби излизали от устата на всички, но, наместо милост, това е възбуждало по-люто отмъщение и някакво си зверско тържество в средата на тези човешки касапи. Тая варварска постъпка на башибозуците турили цялото село в ужас и трепет. Жени, деца и гологлави мъже бягали из селото към горния край.
16
37
 
48
 
! Отговори
jigolo преди 12 години
Браво на Волен !!! Писна ми всеки път като минавам от там на слушам ТУРСКИ песнии !!! и да гледам мазни турски физиономи зяеики си из площада на ТУРСКИ сеедно са си на СЕЛО !!! Без бой няма как да стане работата !!
15
17
 
23
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Тия поминък нямат ли??? Домати, лозе да копаят нещо такова. Абсолютни пеперуди . А бе правителството... много интересен ортак имате. Замеря с яйца хора които отиват да се молят. Я върнете поправителния труд, там нещо да боядисват да метат.
14
32
 
56
 
! Отговори
p преди 12 години
грозна работа :(Срам ме е от такива хора като Сидеров. Нищо лошо няма да протестираш, но да провокираш сбиване по-този начин е абсолютна глупост и позор.
13
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Imat si dyrjava da si hodiat tam mama im mrysna!
12
11
 
31
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
браво браво ама що го правят преди избори само
11
46
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Волен, Само ВМРО!
10
23
 
6
 
! Отговори
един преди 12 години
Гошо, руска *** проста...
9
15
 
35
 
! Отговори
оня преди 12 години
не са управляващи но нищо не може да кара човек насила да не прави.тия че вият по цял ден вият това не е нормално нека си вият вътре защо трябва да ги слушаме......
8
75
 
55
 
! Отговори
аСФ преди 12 години
Браво на АТАКА и Волен Сидеров - единствените, които се борят срещу турцизацията и ислямизацията на България!Успех на изборите!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
117 ot GERB i 5 nezavisimi tova si e konfort.
6
37
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме пълни *** да се бием за Болен,който днес е храненик на ГРОБ и печели милиони!Е'ати тъпите пръчки!
5
43
 
64
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
по добре ксенофобия сега отколкото като се напълни със забрадки и джамии както навсякъде в европа
4
47
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Така се действа, в центъра на европейска столица е позор да позволяваме такива явни про-турски нагли про-ислямски действия!
3
19
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 12 години
Видео от боя, можете да видите във профила ми във ВБОКС7!
2
17
 
59
 
! Отговори
theRealness преди 12 години
безплатен театър на високо ниво! да видим дали този път публиката е поумняла?