Софиянски отнесе 200 лв. глоба от съда

Отказал да се яви като свидетел на дело срещу Вальо Топлото
20 май 2011 13:33,
28
Софиянски отнесе 200 лв. глоба от съда
Стефан Софиянски. Снимка: Архив Булфото

Софийският апелативен съд глоби с 200 лв. бившия кмет на София Стефан Софиянски.

Причината е, че Софиянски не се яви да свидетелства по делото за присвояване на средства в особено големи размери от столичната „Топлофикация” срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото и още четирима души.

Магистратите изтъкнаха, че ако бившият кмет на столицата не се яви и на следващото заседание, ще бъде доведен принудително.

Подсъдими по делото са Валентин Димитров, Мая Стоилова, Лина Абланска, Георги Рогачев, Емил Антонов.

През юни 2009 г. Софийският градски съд призна за виновен Димитров, който получи 14 г.  затвор, както и конфискация на цялото му имущество.

Екскметът на София Стефан Софиянски трябваше да свидетелства по делото по искане на Вальо Топлото. Той трябваше да обясни за договорите, които са сключени между дружеството и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Още по темата

Показания днес даде бимшият зам.-кмет на общината Иван Гечев. Той разказа, че през 1997 г. състоянието техническото състояние на „Топлофикация” София е било „отчайващо”, а финансовото състояние на дружеството – „свръхотрицателно”.

Когато Валентин Димитров поел управлението създал чудесен екип, разказа Гечев. Загубата на дружеството при потребление при подобрение на техническото му състояние е била свалена 700 пъти. Това довело и до подобряване на финансово му състояние и така през 2001 година то вече стигнало положителни финансови резултати, с които то е можело да си позволи да кандидатства за заем пред Европейската и Световната банка. Заемът, който дружеството получил, бил за 100 млн. с държавни гаранции.

Иван Гечев заяви в съда, че по време на управлението на Валентин Димитров столичното дружество винаги е било на плюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 12 години
-В. Димитров и неговото ръководство, трябваше да подготви Топлофикация София за приватизация. Не изпълни задачата, за което сега си плаща. В. Димитров е външен за Топлофикация, той е офицер от ДС и е работил по американското направление1997г., "Топлофикация София" беше вече във възход, благодарение на нейния директор Обущаров - голям специалист и човек. За съжаление получи инфаркт и след два неуспешни опита на директори еднодневки натресоха това ченге-дистрибутор на маратонки
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 17 Да беше съден,но си плати малко повече и сега чист като сълза
23
0
 
3
 
! Отговори
boro преди 12 години
Както се казва бълха го ухапала
22
0
 
3
 
! Отговори
Посетител преди 12 години
Ха ха ха ха
21
0
 
6
 
! Отговори
Краси преди 12 години
А стефчо уж не бил корумпиран?! Като почне и делото със Софиийска вода, по добре да се удави сам. Просто си е крадец. Също както и бойко и Р. Офч и т.н. А в руското посолстжо си пият водката и се смеят.
20
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташко преди 12 години
В Германия глобите за едно и също нещо са различни. Ако си богат или известен, плащаш 100 пъти повече и отгоре. На крадеца Софиански да треснат глоба от 20000, тогава ще видим, дали няма да са яви в съда. Негодника Доган не се явява в парламента. За такова действие първо ще го спукат от яки глоби, а накрая ще го изхвърлят. В България законите са врата у полето.
19
0
 
8
 
! Отговори
Софиянски преди 12 години
Софиянски е крадец. За съжаление далеч не е единственият. Порблемът на БГ крадците, които ни управляват, че освен да лъжат и крадат друго не могат, за това затриват откраднатото и държавата пропада. 1 000 бесилики и 100 000 в трудови лагери за 20 години и България ще започне да се оправя. Всичко друго е агония.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се надсмива на съда за глобата от 200 леви
17
1
 
7
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Софиянци са си виновни. Три пъти избиран за кмет, а си има обръчи от фирми. Подсигурил се е друг да свърши желаното и той - невинен като момина сълза. Не могат го осъди. Свършиха ли почтените хора в България? Хили се на съда като от снимката.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бре леко бре , човека го съдиха и то най-сериозно , ако си спомняте поискаха 7 години , оказа се че всички решения са взимани с гласуване на Общинския съвет , и какво ако пък не беше ги изпълнил Софиянски щяха пък да го съдят общинарите от различни партии , че не изпълнява Решенията.Оставете човека , когато дойде след Жан Виденов го гледахте като господ , ей каква нация сме само.
15
0
 
14
 
! Отговори
svetlio преди 12 години
Точно такава му е била реакцията,когато с му казали за глобата,като на снимката!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iskame toploto i maznika sofianski zad resetkite
13
0
 
10
 
! Отговори
снимков коментар преди 12 години
- 200 лева ?!? Му-ха-ха-ха-ха...Я само ми вижте широката усмивка
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този мазен крадец трябва да е в затвора. Кога най-накрая и нашите крадливи политици ще тръгнат по стъпките на ДСКан?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че Мазната Усмивка няма да върне заграбеното е ясно -Днес БГ Моляяя Ви , дайте да видим каква е поредната простотия наПалавата Яница да се поразвеселим поне - стига нервиЯне , Яне , Яне
10
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
До 4-това *** пак иска да става кмет. Свършиха му парите от Халите и сега иска пак да направи далаверка и пак да се потули. Само търчи по телевизиите и едно и също говори-да се наливали пари в производството. Пълни глупости.Голям мошеник.
9
0
 
4
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Ти, братче, представяш ли си го това цветно, а? Куките довеждат Софиянски, един от най-богатите хора в милата ни татковина, насила в съда?Това нито съм аз, нито си ти... Тоя може утре да купи, после да продаде Черепа примерно, после да обядва и после пак да повтори сутрешното упражнение... Ей така, за затвърдяване на знанията :-)!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четейки за показанията на Гечев "... през 1997 г. състоянието техническото състояние на Топлофикация София е било отчайващо, а финансовото състояние на дружеството свръхотрицателно, и сещайки са за фактите, че:- СЕК София става еднолично акционерно дружество собственост на Столична община от 1993 г., а- товарищ Софиянски е кмет от 1995 г.,нещо не мога да вдяна къде точно се размива отговорността за това "отчайващо" състояние. Щото ако работите са зазляли преди Топлото, тогава...
7
0
 
17
 
! Отговори
Смешна глоба! преди 12 години
Това е като да наложиш на човек с 500лв. заплата 20 ст. глоба за нещо... с други думи правим се че правим нещо...
6
3
 
27
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Хех 200 лв. глоба. То тоя трябва доживот да е в затвора, те го глобили 200 лв.Ама вярно си е, че кривосъдието в БГ съди с двоен аршин и това си е!