Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров

Премиерът не изключва предсрочни избори
Обновена: 25 май 2011 09:52 | 25 май 2011 09:51,
462
Не им желая подкрепата, отвърна Борисов на Сидеров
Можем да управляваме, сигурен е Борисов. Снимка: БТА

Не изключвам сценария предсрочни избори или избори 3 в 1, заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът.

Той изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака".

Премиерът напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

„Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко, заяви премиерът.

„Не им прави чест преди година и половина да заявяват, че най-важното е да има правителство и ще го подкрепят, а сега, когато наближават изборите, едва ли не и за първия сняг да ни обвиняват. Не им желая подкрепата“, категоричен е Борисов.

Премиерът отново заяви, че е нямало да състави правителство, ако РЗС, Синята коалиция и „Атака” не са излезли да кажат, че го подкрепят след изборите 2009 г.

Още по темата

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита – защо това не е станало преди две години.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

По повод смяната на министъра на транспорта Александър Цветков премиерът заяви, че имал по-добър кандидат за този пост.

„Това е лична причина – когато началникът ти не те харесва и има по-добър на този пост – това е лична причина. Всеки министър, за който намеря по-добър на негово място, ще бъде сменен“, отсече Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
1
 
3
 
! Отговори
Българин-ЗА РАЗЛИКА преди 12 години
Бойко е най-слабият и неграмотен премиер на България!Вие си отивате като любимото ви НДСВ!АТАКА-ПОБЕДА!
432
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
БОЙКО,ИДВА ВИДОВ ДЕН,ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ КОЛКО "МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ"!!!
431
0
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Бойко,да се надяваме повече никой да не ви гласува доверие.Досега не е имало толкова лошо управление като вашето,откакто се водим демокрация на хартия.
430
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
ООООООООООО Не!
429
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бат Бойко време е да си вървиш. Дойде по нечестен начин, поне си тръгни с достойнство.
428
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На България й трябва човек, който няма да иска разрешение за действията си от сили, намиращи се извън пределите на страната ни. Затова смятам, че Волен, ще е най- добрия избор за президент.
427
0
 
2
 
! Отговори
българка преди 12 години
На всички вече е ясно, че причината за напускането на тримата дупедавци е ПАРИ и то много пари. Да не се опитват да ни баламосват, колко разочаровани били от действията на Волен! Но не им изнася да признаят за заемите, които трябва да връщат. Журналята, разровете се малко де! Отидете в Ловеч,Добрич и Ямбол.
426
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде Бойкоо..отиде коня у барата...
425
1
 
4
 
! Отговори
СУПЕР ВЪЗМУТЕНИ преди 12 години
БОИКО КОИ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ ЗАЩО СЕ САМОЗАЛЪГВАШ - ВСИ4КИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА АТАКА - ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ЗА ИЗХВЪЛЯНЕТО НА 4УЖДЕНЦИТЕ ОТ НЕК - НА КАКВО СЕ НАДЯВАШ - ДА ТЕ ФИНАНСИРАТ ПАК МУТРИТЕ - НО НЕДОВОЛНИЯ И ГЛАДЕН НАРОД Е МНОООООГО ПОВЕ4Е - ТАКА 4Е НЕ РАЗ4ИТАИ НА ГОЛЯМА ПОДКРЕПА - ИЗЛАГАШ СЕ МНОООГО!!!
424
1
 
6
 
! Отговори
САМВЕЛ преди 12 години
И сам воинът е ВОИН
423
3
 
6
 
! Отговори
miro преди 12 години
Kratuno gramadna ple6iva kradliva bez Ataka si patnik predsro4ni izbori dolo ple6iviq kradec dolo ple6iviq kradec
422
0
 
2
 
! Отговори
uf;wkrij преди 12 години
Г-н Борисов чудесно се справя със задачата да върне 2 милиона пенсионери в лоното на БКП. Точен както винаги. Браво Бойко, браво Борисов.
421
4
 
4
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
SAM SRE6TU VSI4KI KRADCI !!!
420
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам Волен Сидеров ми е жал за България.
419
6
 
10
 
! Отговори
Нова Зора преди 12 години
А бе Тиква, две години Атака като крепеше некадърното ти правителство, тогава им искаше подкрепата!!!И им беше благодарен за нея! А сега много бързо се отметна и бързаш да нариташ пудела си Болен! Много мъжкарски, няма що....
418
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надъхване на журналист да задава правилните въпроси:- Кой съм аз ?- Бат Рамбо .- Кой съм аз !?- Бат Рамбо ! Бат Рамбо !- Ъъъ .. Много сте як Бат Рамбо .- Аз ли?- Вие .В частност Цветанка Ризова.
417
9
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Този Волен Сидеров СЕ НАРИЧА БОЛЕН ЛИДЕРОВ !!!!!
416
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да си издигнем кандидатурата на Жан за президент ! Тоя макар и балък ,се оказа най-честен от всичките ! Даже е чел не само Винету и дисертацията му не за спортните съоръжения в София , които и Господ да слезе , не може да каже , колко са и дали са достатъчни ! Виж по-друго би звучала докторантура на тема : Центробежни сили , кинетична и потенциална енергия , позволяващи на спортистите да правят челна стойка без да се срутят на тепиха !
415
4
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
ние пенсионерите какво да кажеме....ще гласуваме за този които ни вдигне пенсииките и намали тока....а вие младите бачкаите и не се оплакваите....трябват пари.....какво се оплаквате....важното е аз да си поркам и хапвам,а пък вие го духаите...много ви плащат по 100 лева да ви дават да не мислите за глупости...
414
10
 
17
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Гледам Слави и се сещам, колко ме беше срам когато:- искаше да представи България на "Евровизия" в дует ***;- когато се продаде на политиците (1-во на Костов, после на Гоце и Доган);- когато канеше Ахмед Башев за да го оправдава, а впоследствие с указа, че са крадени пари в общината;- когато гледам как във всяка негова формация има *** и турци и се правят състезания с чалга(*** музика);- когато гледам как обижда достойни българи (Л. Иванова и др.)