НДК няма да бъде продаван, отсече Борисов

Така щели да спрат приказките на "популистите"
Обновена: 27 май 2011 14:53 | 27 май 2011 12:39,
37
НДК няма да бъде продаван, отсече Борисов
Снимка: Dnes.bg

Националният дворец на културата да бъде вкаран в забранителния списък за приватизация. Това е поискал премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата на вчерашното заседание на правителството.

"Можем ли да се организираме, докато тече Министерският съвет, като допълнителна точка да внесем вкарването на НДК в забранителния списък за приватизация, за да се спре веднъж завинаги от тези популисти, които сега се сетиха да ни обвиняват, че не че искаме да въведем ред в НДК, а целта ни била да го приватизираме?", пита премиерът главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

По време на дискусията строителният министър Росен Плевнелиев съобщава, че подземният гараж на НДК е продаден изцяло.

"Ако подземният гараж е продаден изцяло, което очевидно е факт, и тези, които са го направили, са лишили държавата от възможността един лев да вземе, НДК е непродаваемо. Който и да обяснява, каквото и да обяснява, говори пълни глупости.

НДК е непродаваемо, защото хората няма къде да паркират. Нито един собственик на недвижимост няма да вложи един лев в нещо в центъра на София, на което някой му е откраднал и безобразно продал подземен гараж за 2000 коли. Така че ви го казвам с най-голямото си възмущение като човек, че НДК е непродаваемо", заявява Плевнелиев.

Още по темата

Решението НДК да влезе в забранителния списък ще бъде взето "на подпис", решават министрите.

"Направете го на подпис, веднага да влезе в парламента, за да се приключи тази тема. Не стига че са го опоскали реално, защото в центъра на града – да продадеш подземния гараж – ами ще ни слагат на нас вина", казва Бойко Борисов.

Министърът на културата Вежди Рашидов отбелязва: "Гаражът е една малка част от това, което е продадено. В НДК са продадени всичките централни подлезни подходи, магазини и куп офиси. Те не само че са продадени по времето на господин Софиянски, те са препродавани няколко пъти. Разбира се, големият пай е гаражът, в който има място за 2000 коли. Както Плевнелиев каза, едно, че НДК е непродаваемо, второ, никой никога не е казвал, че НДК ще се приватизира и това не бива да се допуска".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Борисов отсече:- НДК няма да бъде продаван! Но ако случайно българския народ изперкуляса и върне Станишката (с малката ***), може и да го подарят на г-н Доган за 1 лев...
36
0
 
1
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
do 32:не ме боли за неграмотни лаладжии..стой си в Кокаляне и си мисли че си много велик СТОЛИЧАНИН !
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво се дърви тоя. С политиката му и с тая на онези на които лижи *** дните на България са преброени
34
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 12 години
boli me g..a ....nomer 32 sega razbra li :)...
33
3
 
2
 
! Отговори
софянец преди 12 години
да го продадът, на мене не ми е изтрябвало нито ме боли за това НДК. И да го няма не ме боли
32
2
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
anonimens Какво те боли чадо,че не става ясно?
31
0
 
0
 
! Отговори
:).. преди 12 години
samo tva ostava da se prodade .....jal me e za horata 4udyat se ot kade da zahvanat :(... naistina ima semeystva koito se boryat za parcenze hlyab ....darjavata da se zamisli malko ...da pomisli i za tezi hora....
30
0
 
3
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ХАЙДЕ , ПРОДАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ , ЧЕ ДА НЯМАМЕ ХРАНТУТНИЦИ КАТО ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ!!! НАРОДА САМО ЗА ТЯХ РАБОТИ!!!!
29
6
 
4
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
като гледам колко пишман софиянци пишат тука ..че и спорят дали това е ЦУМ или министерския съвет..или да не бяха в една сграда?!аз една година живях в София и я научих що годе на изуст..ми елате от Лозен,или там незнам от кой квартал на една туба бензин сте разгледайте си града нали се биете в гърдите че сте софиянци!всъщност задръстени коне с капаци дано всички "селяни" ви завладеят и ви изтикат към кремиковци и богров :)))))))
28
5
 
9
 
! Отговори
ГоГоГо преди 12 години
Борисов към БСП: Безпощаден означава никога повече да не ви допуснем на власт -----------------Браво Борисов, мачкай червените ***!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката не я схващам
26
2
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Е ако някой от червените ти господари нареди друго , ще си отсякъл до следобед... то и Белене нямаше да се строи, Тройната колаиция щеше да бъде прелсдвана за масивните злоупотреби, крадливия дядо от Мадрид и свитата му също...
25
0
 
6
 
! Отговори
поля преди 12 години
Не знам предишните да са обгрижвали НДК особено, пък нали не са го готвели за приватизация? Мизерията там е голяма от доста години, Бойко кво общо има с това? или да се снима с бъданарка и метла във фойето?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно кой продаде гаража на НДК! Софиянски на мутрите. Иначе е господин Разбирачев.
23
4
 
3
 
! Отговори
УТОЧНЕНИЕ преди 12 години
ЗА СЕГА , ЗА СЕГА НЕ СЕ ПРОДАВА - ТОЕСТ ДНЕС НЯМА ДА СЕ ПРОДАВА ...между другото знам и кой ще го купи ...
22
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
До 16Ми до Джамията:-))))Ако не познаваш София лошо няма.Карето в което е ЦУМ и Минсъвета е едно.На снимката страничния вход на ЦУМ се вижда в дъното.Извън кадър е черния ангел на София:-))
21
3
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Добър ви ден червенушки :) Като гледам всичко е наред днес - "Боко това, Тиквата онова". Добре се справяте с пропагандата, браво.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Популистът си ТИ, господин премиер.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото няма кандидати. А и така ще се източва по-лесно, докато го превърнат в руини.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AKO NAISTINA DARGAVATA ISKA DA SI VARNE PARKINGA, SPOKOINO MOGE DA DIGNE DANACITE NA PRODADENIAT PARKING, I SOBSTVENIKAT SHTE SE OTKAGE OT IMOTA .... , .. NO DARGAVATA NE ISKA...