Уорлик: Ако искате инвеститори, намалете бюрокрацията

САЩ ще са инвеститор №1 в България през 2011 г., увери посланикът
28 май 2011 15:15,
51
Уорлик: Ако искате инвеститори, намалете бюрокрацията
Джеймс Уорлик. Снимка: Булфото

САЩ ще бъдат инвестиор номер едно през 2011 г., както бяха и през 2010 г., заяви американският посланик Джеймс Уорлик.

Според Уорлик, за да се увеличи притокът на инвеститори от САЩ, правителството трябва да работи за намаляване на бюрокрацията и облекчаване на административното бреме.

Най-важната мярка, по думите му, е укрепването на върховенството на закона у нас, защото, идвайки в България, американските компании трябва да са сигурни, че инвестициите им ще бъдат защитени.

Посланикът каза, че по време на наскоро приключилото му посещение в САЩ е успял да убеди много американски компании да инвестират в страната ни. Причината за инвеститорския интерес според него е подобряването на американската икономика и конкретно съвземането на малкия и среден бизнес.

Джеймс Уорлик посочи, че в резултат на посещението му в САЩ вече има партньорство между фирма за оптика в Панагюрище и американска компания с подобна дейност.

Относно предстоящите избори американският посланик изрази увереност, че те ще преминат честно и открито и че българите ще изберат подходящия президент, който да ги води в правилната посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо dnes.bg да си оправят тъпите линкове - не работят.После *** Уорлик да знае, че най-голям инвеститор в БГ са емигрантите.Парите пращани от чужбина на роднини са над 1 млрд. евро.
29
0
 
5
 
! Отговори
Уорлик до Червения преди 13 години
Мъ да бе, глупаците ще ти дадат лицензи и патенти и ще ти изкупят продукцията... И дори да го решат - защо не го направят в Китай - там има и повече и по-евтини работници.. или в Панагюрище имат някакви Оптически Тайни, за които американците не могат да се досетят, хахаха!Червената помия - умикален си с тия детски социалистчески мечти - кога ще пораснеш?
28
3
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Продължение на 28.Инвеститори чак толкова не са ни необходими.Простотрябва да се сменят много от директорите на държавните фирми и холдинги, да се инвестират пари от Държавния резерв в закупуване на лицензи и патенти, и да се произвежда и продава навън.Примерите са до нас-Румъния и Сърбия.Но както казах, не е това целта.Целта е да се купи на безценица предприятието, и да работят на безценица в него общи работници и добри специалисти от Тошово време.Има още соц. сланина за дране в Б-я....
27
3
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
До 11 и 19.Случайно да Ви е минавало през ума, че "Оптикоелектрон" Панагюрище са бившите военни заводи?Които произвеждаха какво ли не за армията ни и за Варшавския договор?Очаквайте сега и купуване на останалите военни заводи, военно-ремонтните заводи и всичко, което може да работи и носи печалби .Лошото е, че нашите дремат, и вместо да са активни на пазара - чакат да ги купят.Но такава е политиката на финансовия и военния министър, пряко подчинени не на Борисов, а на САЩ и Израел....
26
1
 
3
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Ще взема да се кандидатирам на изборите. Ако ме изберат, ще избия всички американофили родоотстъпници. Ще ги разстрелям за има няма 2, 3 дена. И после за още толкова ще се оправи държавата и ще имаме нов златен век.
25
0
 
4
 
! Отговори
уОРЛИК-АУТ ! преди 13 години
ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА , ЩАТСКИЯТ ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОР В ЗАДОКЕАНСКАТА ТЕРИТОРИЯ уОРЛИК , ОТ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ЛОЖА НАДЗИРАВАШЕ ИЗКЪСО ПОДОПЕЧНИТЕ МУ МИЖИТУРКИ , НАРИЧАЩИ СЕ БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА/защо българска ?/ ДА СИ ИЗПЕЯТ ЧИННО РАЗДАДЕНИТЕ ИМ РОЛИ И СЦЕНАРИЙ .КОЙТО НЕ СЛУШКА , НЕ ПАПКА И БОЙ ЯДЕ .\"НЕЗАВИСИМА \"БЪЛГАРИО ЗА ТЕБЕ КОЛКО ГЕРОИ УМРЯХА .СРАМ И ПОЗОР МИЖИТУРКИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !
24
2
 
3
 
! Отговори
Уорлик до АТАКА 16 преди 13 години
"Аз досега не съм виждал хамериканска стока "Сляп ли си, всичко "произведено в Китай" е американско, просто сглобката и опаковката е изнесена там за по-евтино - няма да занимават ценните американски работници с бутане на кашони я...
23
0
 
2
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Най после Днес БГ направи крачка в правилната посока. Добра новина прочетох днес. От 1 ви юли -сайта платен. Разгеле,та и ние нормалните хора да си пообщуваме тук. Другари,тичкайте при Министър Дянков за пари,че иначе ще се облизвате само в сайта ,без да можете да пишете.
22
1
 
2
 
! Отговори
Уорлик до 1 преди 13 години
Каква "собствена икономика" може да предложиш бе, *** балкански - да не измислиш наново производството на компютри или дограма или топла вода?Какъв избор си способен да си дадеш, освен да целуваш краката на американските бизнесмени или да пукнеш от глад? (аа да, 3ти - да се гръмнеш )
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 18Научи се първо да пишеш на "Кирилица" и тогава давай "мнения".Ти си абсолютен неграмотнок!
20
0
 
4
 
! Отговори
стг преди 13 години
хех ми просто е бе като не искате инвестиции още чиновници да назначат няма лошо
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kum N-11-bate kato pro4etoh Panagurishte,vednaga mi stana qsno,4e pishesh gluposti.Ti ako mislish,4e v tova selo nqkoi shte ti invenstira,jestoko se lujesh.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tuka imam 4ustvoto,`e pishat nqkakvi *** i polu-***.Emi daite da dadem samo na bulgarskto i da otkajem na 4ujdi investitori.Nali vidqh nashite kolko mogat da invenstirat-gola voda,ima edna veriga CBA,prosto krakut mi ne stupva ve4e tam,razvaleni hrani i vsi4ko razhvurlqno.
17
1
 
6
 
! Отговори
Уорлик преди 13 години
Ейй ше инвестираме ЯКО! Ще ви спукаме от демокрация че място няма да можете да си намерите! Номер 1 ще сте
16
4
 
10
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
Тоя длъжник да плаща 2-та милиарда $ и да не се услушва.Щял да ми инвестира.Аз досега не съм виждал хамериканска стока освен пушкала , хартийки без покритие и износ на "дИмукрация".Сидеров,дръж го да не избега и на пилона докато не си плати борчовете!СИДЕРОВ ПРЕЗИДЕНТ!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик , не си бутай носа там където не ти е работа!
14
4
 
8
 
! Отговори
Конска Паци преди 13 години
Ето го на снимката най-гнусния анти-българин,след Доган
13
9
 
6
 
! Отговори
Fan of USA преди 13 години
Да живей Джеймс Уорлик! Only USA!
12
3
 
8
 
! Отговори
lUser преди 13 години
Прав си е човека, ама като ви го казва некой друг все мрънкате, ама кога отидете до институциите винаги се оплаквате, че тромаво, че нам си що, нам си кво...
11
1
 
8
 
! Отговори
Вор в законе преди 13 години
Егати напредъка. Американците са инвестирали в цяла оптика в Панагюрище! Номер едно са. Веднага бойчо да им построи магистрала за да си превозват очилата. Догодина ще инвестират и в магазин за кламери и фибички в квартал столипиново, но само ако спрем АЕЦ Белене, забраним Южен поток и си разоръжим и унищожим напълно въоръжените сили.