Уорлик: Ако искате инвеститори, намалете бюрокрацията

САЩ ще са инвеститор №1 в България през 2011 г., увери посланикът
28 май 2011 15:15,
51
Уорлик: Ако искате инвеститори, намалете бюрокрацията
Джеймс Уорлик. Снимка: Булфото

САЩ ще бъдат инвестиор номер едно през 2011 г., както бяха и през 2010 г., заяви американският посланик Джеймс Уорлик.

Според Уорлик, за да се увеличи притокът на инвеститори от САЩ, правителството трябва да работи за намаляване на бюрокрацията и облекчаване на административното бреме.

Най-важната мярка, по думите му, е укрепването на върховенството на закона у нас, защото, идвайки в България, американските компании трябва да са сигурни, че инвестициите им ще бъдат защитени.

Посланикът каза, че по време на наскоро приключилото му посещение в САЩ е успял да убеди много американски компании да инвестират в страната ни. Причината за инвеститорския интерес според него е подобряването на американската икономика и конкретно съвземането на малкия и среден бизнес.

Джеймс Уорлик посочи, че в резултат на посещението му в САЩ вече има партньорство между фирма за оптика в Панагюрище и американска компания с подобна дейност.

Относно предстоящите избори американският посланик изрази увереност, че те ще преминат честно и открито и че българите ще изберат подходящия президент, който да ги води в правилната посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Уорлик преди 13 години
САЩ ще бъдат инвестиор номер едно okupatori
9
0
 
7
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
Според мен трябваше да каже " Ако искате инвеститори, избийте всички българи"
8
3
 
7
 
! Отговори
Шайлок Билдердоналд преди 13 години
Някой пита ли ви въобще дали искате инвеститори? Съкращавайте бюрокрацията, за да има повечко роби на пазара на труда! Ще се научите вие на законен капитализъм в плантациите.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kum N-1-pi4,ima razlika m-u amerikanski biznesman i bulgarski biznesman koito e doshul ot nqkoe selo s osnovno obrazovanie.Are ei takiva psevdo biznemani mi pisnaha,doshul tuka v Sofia i si misli, 4e moje da zabogatee kato kara horata da mu rabotqt bezpari.
6
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
Е това няма как да стане всяка партия си храни избирателите.Агенция след агенция - докато полудееш.Тъкмо влезе в ритъм и закона е нов.Щом Българите бягат как ще дойдат чужденци ай сиктир - няма кой да ви се връзва на приказките вече
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик:Ако искате инвеститори,изгонете мен!
4
4
 
8
 
! Отговори
дълбокаоран преди 13 години
Ехе, много ме изкефи долния коментар, че уорлик е "*** смотан" :) , но загледайте се в снимката - наистина си е *** смотан , ха-ха-ха , много точно казано !!
3
5
 
14
 
! Отговори
Dundy преди 13 години
Ей сега като дойдат да инвестират в ПРО, ракети, бази....а после арабелите ще ни спретнат едно атентатче
2
6
 
15
 
! Отговори
do N1 преди 13 години
Добре сега - хем те клатят наще бизнесмени, хем искаш икономика. Кой да я направи тая икономика - комунизма свърши! Икономиката е в бизнеса, който логично се управлява от въпросните бизнесмени. Престанете да плюете всеки, който има пари спечелени с бизнес. Плюйте държавната администрация, която търпи стотици чиновници- братовчеди и баджаанаци, които ни вгорчават живота и които дават всички пари в хазната за издръжката на социално и ментално слабите ни *** - за да могат после пак да гласуват
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искаме "инвеститори" , *** смотан , достатъчно ни е ,че наще "бизнесмени" ни клатят , нямаме нужда и от външни пиявици . Искаме собствена икономика.