Сидеров държал депутатите си в зависимост срещу 150 хил. евро

Валентин Николов призна, че са ставали гаранти по заеми на офшорки
31 май 2011 11:20,
122
Сидеров държал депутатите си в зависимост срещу 150 хил. евро
Валентин Николов изостави лидера на "Атака" . Снимка: Булфото

Депутати от Атака са били принудени да подписват документи, с които ставали гаранти по заеми на офшорни фирми. По този начин лидерът на партията Волен Сидеров ги държал в зависимост.

Това заяви за bTV Валентин Николов – един от народните представители, напуснали Атака миналата седмица.

Николов е и председател на Комисията за борба с корупцията, парламентарна етика и конфликт на интереси, но след напускането на парламентарната група на „Атака“ ще трябва да освободи поста.

Той потвърди, че става въпрос за заем от 150 000 евро, но заяви, че не може да се ангажира с точната бройка на хората, които са подписали такива документи.

Според него почти всички водачи на листи са подписали такива записи на заповед.

Николов е категоричен, че ще бъдат предприети съответните действия за внасяне на случая в прокуратурата.

"Аз не мога да кажа дали дължа тези пари. Схемата е много сложна, обвързани са пет офшорни фирми. Ние проведохме наше собствено разследване и стигнахме донякъде, надявам се прокуратурата да си свърши работата", заяви Николов.  

"Нещата се случиха много набързо, бяха обяснени едни неща, а се случиха други. Аз, лично за себе си, мога да кажа, че съм подведен", каза още депутатът.

Той обясни, че близо две години са водени преговори с Волен Сидеров да оправи документите, но до ден-днешен това така и не се е случило.

Още по темата

"Напуснахме Атака заради поредица от събития. Като се започне от събитията пред храма "Св. Александър Невски" навръх Великден, тези в манастира в Атон, в Батак и се стигне до случая пред джамията, който преля чашата", мотивира още Валентин Николов решението си да излезе от групата.

По думите му в най-скоро време може да се очаква и други хора да напуснат Атака.

Той не уточни дали има конкретни сигнали и за кои хора става въпрос.

По повод твърденията на ръководството на партия Атака, че тримата напуснали депутати са били "купени" от други политически сили, Николов коментира: "Не му прави чест на Волен Сидеров. Нека по-скоро да си зададе въпроса защо толкова много хора го напуснаха, включително и негови близки". 

Валентин Николов каза, че в Атака решенията се взимали еднолично и много от депутатите разбирали в последния момент какво ще се случва. "За митинга пред джамията аз разбрах по радиото", заяви депутатът.

Народните представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха миналата седмица, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“ заради несъгласие с поведението на лидера Волен Сидеров.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
10
 
! Отговори
Ботев преди 12 години
"Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! "-е такива ми ти работи български...видяхте му сеира на кандидат президента болен...изберете го!!!
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН е ДЪРЖАВНИК А НЕ ПРОДАЖНИК КАТО ТОЗИ НИКОЛОВ ДЕТО ПРЕНАСЯЛ ЦИГАРИ И СИ Е ПЛАТИЛ ЗА ДА СТАНЕ ДЕПОТАТ. сега като по приказките в детските градини--"ДАЙ МИ КУЛАТА НА ТИ ПАРЦАЛИТЕ" М Р Ъ С Н И К Е БИЛ И ТАКЪВ ЩЕ ОСТАНЕ В ПАРЛАМЕНТА.
93
1
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
към 94 Ако изобщо остане. Най-голямото отмъщение е пренебрежението. Какво му пречеше на Волен от трибуната на Народното събрание да отправи въпроса за американските бази в България ? Всичко щеше да е ОК, ама вижте ме, колко милея за България. Щеше да има много по-голяма тежест въпроса за базите. А бе Воленчо, народа е казал "... бавно бързай..." и "... бързата *** - слепи ги ражда..." Слез малко на земята !
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С една дума,150 000 евро и си водач на листа..,а през 2001 беше 10 000 евро.Явно и тук се е отразила кризата
91
0
 
4
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Тема е предателството на народа от страна на 3-*** ***! Дано поне се радват на 200 000 лева, които са им дали!
90
3
 
10
 
! Отговори
хх преди 12 години
Преди време ,на път за Германия замеря стюардесата със сандвичи в самолета ,обяви немците за фашисти и беше задържан ,като ареста му се размина на косъм.Трябва да пътува по често в чужбина ,там не е като тука.Но и тук, както е тръгнал ,ще остане сам в парламента.Хапчетата трябва да се пият редовно.
89
2
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
То други ,има ли в БГ ?
88
3
 
8
 
! Отговори
j преди 12 години
Ама и хората на Болен са все от 4 ти км. Курило и др. заведения. Тук един ни казва , няма какво да ни спре да спасим държавата. Ще избием всички българи и ще спасим Б-я То в тези заведения е пълно с батмани, наполеоновци и др. юнаци , действйте, ама пийте си лекарствта, така и на вас и на др. ще е по лесно. Голия ви вожд показа малката си ***, и сега с викове и скандали мисли, че е голям мъж, ви сте същите импотенти. Викайте и си мислете , че ви растат *** мислите , че а ви по големи, ама не
87
3
 
11
 
! Отговори
До пост 86 преди 12 години
Грешиш. Сидеров не е ***. Той е само луд, лекуван в психодиспансера в с. Хаджи Димитрово. И двамата сме от Ямбол. Познавам го отлично. Нямам обяснение какви са тези които гласуваха за него, склед като той е луд ?
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вальо Николов си го знаем в Добрич, че е ***, ама сега стигна дъното! Избрахме го и той ни предаде!
85
4
 
23
 
! Отговори
Ба си държавата ! преди 12 години
През последната седмица стана ясно, че в последните две години държавата ни е била управлявана от престъпници. Шефа на ГЕРБ е овъргалян в далавери според американските дипломати. Шефа на "Атака" е оцапан с офшорни фирми. И ние си мислим, че сме избрали нормални хора които да ни управляват. Питам прокуратурата, защо г-н Борисов и г-н Сидеров са все още на свобода ?
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само *** в тоя парламент от край време.Спомнете си ,че и Юлияна Дончева беше парламентаристка.Е и какъв закон изкова тая *** ,или *** доста ***,нали се разведе та се ожени за един будала по-млад от нея.Пълно е и с мъжки ***,които сменят партиите като долните си ***.Сега тоя Валентинчо бърза да абдикира ,защото усеща накъде духа вятъра,а със сигурност му се е осладило вече в парламента.Или може би си е избил вече парите дето е платил,и сега бърза да се разграничи,честния.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе тоя *** няма ли да се маха
82
2
 
14
 
! Отговори
атаман преди 12 години
Не знаел какво подписва???Ако наистина се е задължил с 150 000 евро за да стане депутат , какви ли пари е очаквал да открадне?
81
4
 
7
 
! Отговори
К преди 12 години
Ами великия Волен след като си знае насрания ***, защо тръгва да се прави на пехливан? Не ви ли изглежда, че той сам си разтурва партията? На кого по гайдата свири?
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе Валентинчо Николов,а бе мазна мутро,от НДСВ не можа да се класираш за парламента,и отиде в АТАКА,плати си 150 000 евро и Волен те вкара.Така кажи не се измятай.А *** я кажи ,от де ги имаш 150 000 евро.Ще ти кажем-от цигарите които вкарваше контрабандно в Румъния преди 15 г.И върха на цинизма -шеф на парламентарна комисия по етика,корупция и конфликт на интереси.Майко мила-вълците в кошарата.Тия 150 000 сте си ги дали всичките на заем защото след това си ги избивате чрез парламента -това е
79
1
 
1
 
! Отговори
Sony преди 12 години
A nali ne beshe viarno ili sega kato pochnahte da se cepite se okaza che e taka HAK DA VIE :)))))
78
1
 
3
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
79, единственото, което разбрах е, че няма сила, която да ви накара да си изпиете предписаните ви от лекаря хапчета!
77
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е най-крадливият премиер след *** Костов! Волен е прав, но като го нападна и край - отмъстителният нрав на бодигарда се прояви!
76
4
 
3
 
! Отговори
minov преди 12 години
stiga s tezi laji,stiga s tesi napatki sre6to partiq ATAKA nerazbrahteli 4e nqma koi nqma sila da ni spre da spasim stranatani