Сидеров държал депутатите си в зависимост срещу 150 хил. евро

Валентин Николов призна, че са ставали гаранти по заеми на офшорки
31 май 2011 11:20,
122
Сидеров държал депутатите си в зависимост срещу 150 хил. евро
Валентин Николов изостави лидера на "Атака" . Снимка: Булфото

Депутати от Атака са били принудени да подписват документи, с които ставали гаранти по заеми на офшорни фирми. По този начин лидерът на партията Волен Сидеров ги държал в зависимост.

Това заяви за bTV Валентин Николов – един от народните представители, напуснали Атака миналата седмица.

Николов е и председател на Комисията за борба с корупцията, парламентарна етика и конфликт на интереси, но след напускането на парламентарната група на „Атака“ ще трябва да освободи поста.

Той потвърди, че става въпрос за заем от 150 000 евро, но заяви, че не може да се ангажира с точната бройка на хората, които са подписали такива документи.

Според него почти всички водачи на листи са подписали такива записи на заповед.

Николов е категоричен, че ще бъдат предприети съответните действия за внасяне на случая в прокуратурата.

"Аз не мога да кажа дали дължа тези пари. Схемата е много сложна, обвързани са пет офшорни фирми. Ние проведохме наше собствено разследване и стигнахме донякъде, надявам се прокуратурата да си свърши работата", заяви Николов.  

"Нещата се случиха много набързо, бяха обяснени едни неща, а се случиха други. Аз, лично за себе си, мога да кажа, че съм подведен", каза още депутатът.

Той обясни, че близо две години са водени преговори с Волен Сидеров да оправи документите, но до ден-днешен това така и не се е случило.

Още по темата

"Напуснахме Атака заради поредица от събития. Като се започне от събитията пред храма "Св. Александър Невски" навръх Великден, тези в манастира в Атон, в Батак и се стигне до случая пред джамията, който преля чашата", мотивира още Валентин Николов решението си да излезе от групата.

По думите му в най-скоро време може да се очаква и други хора да напуснат Атака.

Той не уточни дали има конкретни сигнали и за кои хора става въпрос.

По повод твърденията на ръководството на партия Атака, че тримата напуснали депутати са били "купени" от други политически сили, Николов коментира: "Не му прави чест на Волен Сидеров. Нека по-скоро да си зададе въпроса защо толкова много хора го напуснаха, включително и негови близки". 

Валентин Николов каза, че в Атака решенията се взимали еднолично и много от депутатите разбирали в последния момент какво ще се случва. "За митинга пред джамията аз разбрах по радиото", заяви депутатът.

Народните представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха миналата седмица, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“ заради несъгласие с поведението на лидера Волен Сидеров.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
8
 
! Отговори
брей преди 12 години
ммм къде са хатакистчетата да коментират чистия си политик - все коментират другите хора, но какво прави Болен никой не коментира? Вижте сте колко сте фанатизирани и заслепени - Болния ви води за носовете - вършите му мръсната работа а той си прави еднолична бизнес-партия...
74
3
 
10
 
! Отговори
J преди 12 години
Aбе това парламент ли е или бардак. Били подписвали нещо , какъв политик , какъв човек си ти дето отиваш да правиш закони на страната , а незнаеш какво си подписал. Или всички са малумни, или се продадоха на по голяма цена и сега искат да излязът и сухи от водата. Да и аз съм за прокоротурата, ама като я знам каква е няма смисъл. Тоя *** Болен го разследваха 3 пъти и какво , сега пореден. *** държавата.
73
2
 
13
 
! Отговори
jan преди 12 години
РЗС се опълчи срещу ГЕРБ и видяхте какво стана. Сега Сидеров каза, че ще оттегли подкрепата си за ГЕРБ, и отново депутати напускат съответната група. Какъв е изводът - най-великият бодигард май не обича да не го слушат, и затова раздава крошета под кръста. Характерно е за посредствен политик.
72
1
 
12
 
! Отговори
бах мааму преди 12 години
Най-големите *** се навряха в политиката,и на всичкото отгоре се смятат за елит!?
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ!НО ИМА И ЛАПНИШАРАНИ ДЕТО ИМ ВЕРВАТ ЯКО:)
70
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вальо Вальо жал ми е за теб, ти който беше много предания на идеите на Атака. Защо не се разграничи докато беше още някво координаторче в Добрич, а го правиш сега. Заради такива продажници като теб България е на това положение. А на Волен искам да му кажа, че ние българския народ сме с него и няма да го предадем в битката ни за България, само напред Атака-Победа...
69
0
 
9
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Тези за втори път разиграват всички с Гьонсуратлъка си, явно не са си осребрили още подписите и реват!!Валентин Николов един от народните представители, напуснали Атака миналата седмица. Николов е и председател на Комисията за борба с корупцията, парламентарна етика и конфликт на интереси, Той потвърди, че става въпрос за заем от 150 000 евро, но заяви, че не може да се ангажира с точната бройка на хоратаКакъв ШЕФ на Парламентарна Комисия за КОРУПЦИЯ е този, защо не започна от себе си БЕЕЕ
68
1
 
5
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
Баххх...Му когато ставаха депутати не се оплакваха,че подписват чужди дългове сега много рев..Няма достойни хора в този управляващ елит.Когато си направил тази стъпка бъди мъж до край П.У.Т.К.О *** и не се оплаквай
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грозни ли си къв си не знам, но е ясно че си дърт комуснист, несмяняемата ти партийка БКП вече е в историята, а за такива промити мозъци като теб ще им каж ада си заминават както ще си замина партията ви...Съсипахте държавата ни какво искате още? Време е да дойде Атака и тогава жална ви майка на всички, които ограбвахте България, това време идва пригответе се
66
3
 
2
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Мистик! Има търговски регистър - докажи коя фирма на Доган е свързана с човек от АТАКА!!! Ходи да правиш ибрици!
65
1
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
60-ти,"Тоя що реве!?Като искаш да се правиш на политик-плащаш!"Това ли ви е новия морал бе?Нали уж бяхте некорумпирани и големи "борци" за чиста и свята България?Долни проболшевишки ме.ке.рета сте всичките,свързани с доносниците на старата ДеСе!
64
6
 
2
 
! Отговори
Димов преди 12 години
Ей фес ходи се разстреляй някъде..
63
0
 
2
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
ГЕРБ плащат добре - 200 000 на депутат! Но не знам парите как ще ги спасят от съвестта им и от народното проклятие!
62
2
 
1
 
! Отговори
Мистик преди 12 години
що не разровят на ахмед доган офшорните фирми и да потърсят хората,които също са навързани като тия в атака.то в политиката всеки с офшорки се занимава.
61
3
 
5
 
! Отговори
Димов преди 12 години
Вместо да се жалват кво подписвали кво не подписвали, защо не излязат и да кажат колко парички гушнаха от ГЕРБ за да напуснат групата, а се правят на интересни, истината е много проста никой депутат не е толкова глупав да си напусне групата ако не му е предложена солидна сума пари. В тяхния случай са 200 хил. лв. от гербаджиите, много е просто, Бойко каза, че вече няма нужда от подкрепа, той вече си има независимите депутата, коио си купи... Той, който щеше да променя България.., ***..
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала за коментара Сексолог! подкрепям 100%
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dolu ataka
58
1
 
11
 
! Отговори
Сексолог преди 12 години
Поредната политпроститутка си е сменила сутеньора...Дано Тиквата плаща по добре...
57
1
 
7
 
! Отговори
кой ми с.а в гащите преди 12 години
Тоя що реве!?Като искаш да се правиш на политик-плащаш!Това е договорка!Ква прокуратура,кви 5 лева!?Избран си пропорционално!Като искаш да се правиш на велик,играй самостоятелно,къв ти е проблема!?А да минеш по тънката лайсна няма как да стане!Не разбирам,след като си е платил за депутатско място,от какво се оплаква!?
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЮДА!