Арестант без конвой духна. Под носа на МВР

Двама българи били закопчани в ЕС, връща се единият със самолет
Обновена: 1 юни 2011 15:20 | 1 юни 2011 13:38,
96
Арестант без конвой духна. Под носа на МВР
Снимка: Булфото

Проспаха ли МВР и Граничната полиция бягството на конвоиран със самолет българин? За подобна случка, станала в България между 5 и 20 май, информира медиите в парламента бившият вътрешен министър в тройната коалиция Румен Петков.

Петков не разкри източниците си, както и не даде подробности за провинението, за което е бил задържан нашият сънародник в чужбина.

Обясни, че през май в държава членка на ЕС са били задържани двама българи. Срещу тях е имало процесуални действия и България е уведомена, че сънародниците ни могат да бъдат върнати обратно в страната.

„Вярно ли е, че МВР е уведомило партньорските служби, че няма да изпрати конвой и двамата да бъдат доставени със самолет?”, попита Петков.

Според информацията, която бившият вътрешен министър цитира, между 5 и 20 май съответната европейска държава натоварва на самолета двама българи. 

„Тези двама „туристи” са качени на самолета. Вярно ли е, че в София е слязъл само един от тях?”, попита Румен Петков. „От двамата единият е минал като на парад летище София, заключи бившият МВР шеф.

Според него случаят показва няколко неща. „Че някой е взел рушвет, това е върхът на некадърността на Цветан Цветанов и шефа на Граничната полиция.

Левият депутат обясни, че за въпросната случка левицата ще сезира главния прокурор и ще отправи питане към вътрешния министър Цветанов по време на парламентарния контрол.

Червените ще искат да се сформира анкетна комисия в парламента по въпроса. „Убеден съм, че колегите в Европол и Интерпол са втрещени. Това е първият случай, в който арестант е неконвоиран от една до друга държава. Това доказва, че в България всеки арестант може да избяга. Това показва, че членството ни в Шенген е невъзможно.

Ние показваме, че престъпниците влизат в България като на парад”, коментира още Румен Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ги бива да нахлуват в къщите на хората и да ги пребиват без причина, ама за истинка работа хич ги няма!
13
0
 
23
 
! Отговори
фен преди 13 години
2-ри, напълно си прав! аз отдавна чакам всеки следващ ден с нетърпение и с трепет отварям новинарските сайтове, за да видя какви НОВИ МАЛОУМИЯ са сътоврили милите ни управляващи....
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Видяхте ли, че болест не може да гътне Румбата!
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега Цветанов ще се нервира и ще арестуват трима младежи с една марихуана и ще бие камбаната, че мвр "работи" и разбива наркоразпространението.
10
3
 
32
 
! Отговори
Осъзнавате ли ? преди 13 години
Осъзнавате ли, че тези маймуни с фуражки ни струват повече от 3 000 000 лева всеки ден ! Включително почивните ! Абсолютно всяка минута, хиляди левове се изсипват за изхранване на тотално безполезна *** ! Тези са по гнусна *** и от *** !
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега Цветанов ще иска намаляване на пенсиите наполовина, за сметка на увеличаване бюджета на мвр на 2 МИЛИАРДА. Аман от "професионалисти".
8
7
 
9
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 13 години
SAMO RZS
7
0
 
34
 
! Отговори
Браво! преди 13 години
Днес е един голям ден за българската Народна Милиция!
6
2
 
28
 
! Отговори
az преди 13 години
кой друг освен нас ,ще ни спре за Шенген
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР МВР МВР! Най-простите и тъпит хора на земята:)
4
1
 
33
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Мъка, Мъкаааа.....
3
1
 
45
 
! Отговори
Е, голяма работа преди 13 години
Нашите милиционери ще нахлуят в 2..3.. апартамента за компенсация....Господи, то това вече не е цирк, а абсолютна трагедия ... *** милиционери съвсем се разгащиха ...
2
1
 
48
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 13 години
За трети гаф прочитам днес. Дори почва да става интересно. Нещо като сериал, с нетърпение чакаш новия епизод.
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАРТИЯ КОЯТО ОБЕЩАЕ ДА ЗАБРАНИ ДПС-ТО,ИНАЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ