Борисов лъжел и мажел за Булгартабак

БСП твърдят, че той е подготвял сделката еднолично
Обновена: 3 юни 2011 13:11 | 3 юни 2011 13:10,
197
Борисов лъжел и мажел за Булгартабак
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов излъга, че Министерският съвет не е обсъждал сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заявиха левите депутати Корнелия Нинова и Румен Овчаров в кулоарите на парламента минути след като вътре в залата премиерът Борисов отрече правителството да е обсъждало параметрите на сделката по приватизацията на холдинга.

За доказателство Нинова и Овчаров предоставиха на журналистите писмен доклад от изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. От документа, който Караниколов пише до председателя на Надзорния съвет на агенцията Юлия Ненкова, става ясно, че при премиера Бойко Борисов е имало среща за „Булгартабак”.

„На работна среща през месец март, проведена при министър-председателя г-н Бойко Борисов с участието на консултанта (става дума за консултанта „Сити груп”, който подготвя условията по приватизационния договор) бяха обсъдени и разгледани въпросите, отнасящи се до производството и преработката на тютюн, производен от български тютюнопроизводители”, пише в доклада си Караниколов.

И още: „Обръщам внимание на факта, че въпреки поетите ангажименти от страна на консултанта по време на срещата с министър-председателя в срок от две седмици да бъдат подготвени и предоставени в Агенцията за приватизация всички документи, такъв проект на приватизационен договор към настоящия момент не е предоставен”.

Гореизложените факти дадоха основание на Корнелия Нинова да обясни, че сделката за приватизацията на тютюневия холдинг еднолично се подготвя от министър-председателя Бойко Борисов.

„Министър-председателят излъга българския парламент, а чрез него и българските граждани, че Министерският съвет и той персонално нямат отношение към сделката за приватизация на „Булгартабак”, каза Корнелия Нинова.

„Има ли връзка купувачът на сделката с тези разговори, които са проведени в кабинета на премиера”, попита още червеният депутат.

Колегата й Румен Овчаров упрекна премиера, че по време на днешния контрол е говорил неща, които тотално се разминават с фактите.

Още по темата

„Бойко Борисов иска да избяга от тази отговорност и отрича, че не знае какво и как е било казано”, допълни бившият министър на икономиката в кабинета на тройната коалиция.

„Едни хора искат да вземат на безценица една фирма”, коментира още Овчаров. Той заяви, че в редакцията на един от вестниците е депозирал запечатан плик с името на сигурния купувач на „Булгартабак”.

„Когато дойде време, ще отворим този плик и ще видите”, обеща пред медиите Овчаров. Но не пожела да разкрие нито името на евентуалния собственик на „Булгартабак”, нито името на вестника, в който стои пликът.

Преди седмици бившият земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме коментира, че приватизацията на тютюневия холдинг се изтегля преди изборите заради вероятна сделка между ГЕРБ и ДПС. Помолен да коментира думите му, Румен Овчаров не отрече такава хипотеза. „Вероятно става дума за сделка, но не можем да бъдем сигурни”, допълни още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
6
 
! Отговори
До хлхл преди 12 години
Нямаш какво да кажеш по темата, а? Ти да не си толкова умопомрачен, че да не си разбрал какво се готви на Булгартабак? А колкото до Коледа, то има избори преди това.
146
9
 
4
 
! Отговори
бсп на власт преди 12 години
пак ще вземем властта и пак ше ви газиме! Газим дечица, газим и пенсионери, газим всичко! Всички ке ви върнем у ТКЗС - тата!
145
8
 
4
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Благодатна статия за отряда на Кутев. Но слабичко нещо....само 140 коментара. И те все изтъркани, копи/пейс.... не хваща вече.
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама нещастници !
143
14
 
9
 
! Отговори
norm преди 12 години
Много ги боли червените за кокошката,пардон,Булгартабак,която дълги години им снасяше златни яйца в личните полози.
142
11
 
8
 
! Отговори
гоооо преди 12 години
Амеби плиткоумни, 96 - та хубаво ли ви беше с 2 долара заплата?!? Дотам ни докараха червените обратни резби!
141
2
 
13
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Вариго печиго мутрата си е мутра.За кражби и побой,за рекет и лъжи-винаги готов...На гласувалите за мутро-милиционерската партия ГЕРБ,честито.Наричиго гербераст и повече не го обиждай...Герберасти,цял свят ви казва че избрахте мутра за министър-председател. Позор !!!
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
144 - За гербера няма сайт където да не пишат само комунисти:)
139
17
 
8
 
! Отговори
хлхл преди 12 години
само комунисти пишат тука, жалко, че никой не им обръща внимание, червени ***, Коледа наближава, гответе се!
138
5
 
25
 
! Отговори
нн преди 12 години
кат ви гледам мазната, охранена физиономия ми става мъчно за България! Вземете се скрийте някъде! НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ ГИ ПРАВИ СЕГАЩНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ще ви изкарат кирливите ризи следващите, които дойдат на вашето място.. после ние ще се смеем!!!
137
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези двамката колко ли се обичат всяка вечер ?
136
4
 
18
 
! Отговори
АЗИС преди 12 години
Супер яка е снимката - Мони прави *** на Бойко...мммммм искам и аз така да ми правят ;)))
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората не се съобразяват персонално с тиквеника Бойко, а с позицията на държавата, това не означава, че мутрьото-премиер има какъвто и да било авторитет. Ако вземе много да се репчи за Шенген, от Брюксел винаги може да му ударят брадвата - или по линия на процедурата за прекомерен бюджетен дефицит или по предпазната клауза за правосъдие и вътрешен ред
134
3
 
18
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Големи лъжи С почит към Елин ПелинВърви Бойко от село на село, та лъже, вървят министрите му ден по-късно по него, та мажат.Лъжецът: Като идех насам, открих една магистрала, голяма, голяма - 19 км, та чак до прохода на планината стигнала. Цял ден обикалях не можах да я заобиколя.Селяните: Бре, истина ли думаш! Много чудеса сме чули, но такова не сме и сънували.ЦвъЦвъ: Що е право право. Магистрала не видях, ама видях една багер голям, голям цялата планина загребал у кофата си, та и полето до половина. Цял ден под сянкта му вървях.Селяните: А-а тоя багер трябва да е от оная магистрала.Върви Бойко от село на село, та лъже, вървят министрите му ден по-късно по него, та мажат.Лъжецът: Като вървях, братя мои, из полето, сви се една криза, една безработица мен лъжа, вам истина завъртя един народ от седем милиона, та чак ги в чужбина ги дигна! Ама свърши вече де! Селяните: Бре, човече, що думаш! Такова чудо видяло ли се е?Дянков: Що е право право. Криза не видях, но днес, като идех насам, съгледах, че от чужбина хората на тълпи се завръщат.Селяните: А-а видиш ли, тия хора ще са от ония заминалите, ама вече си идват. Верно свършила е кризата! Върви Бойко от село на село, та лъже, вървят министрите му ден по-късно по него, та мажат.Лъжецът: Видях, братя, едни пенсии, високи, високи, та върхът им се не види. Преди три години министърът почнал да ги раздава, а още не може да смогне.Селяните: Тю бре да не повярва човек!Тотю: Как да не повярва. Днес, като минавах оттам, видях, че паднала една пачка по стотачки. Кога е изпусната, не знам, ама беше изгнила.Селяните. Бре! Някой пенсионер трябва да я е изхвълил, че не му трябва.
133
3
 
2
 
! Отговори
До Jolly Roger преди 12 години
Като ти влезе най-модерната за времето си войска на най голямата страна у Европа у малката ти държава и ти ще дадеш властта "доброволно"
132
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени смешници вместо да седите в dnes.bg,влезте и си намерете работа в j.o.b.s.bg,знаете ли колко работа има за пенсионери в СОТ ХАХА
131
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг уведомявам ви, че ще сезирам СЕМ за разпостраняване на порнографски материал:) Сменете снимката:)
130
2
 
14
 
! Отговори
Glasove преди 12 години
"...Припомняме, че един от най-сериозните кандидат-купувачи на Булгартабак е еднакво близката до ГЕРБ и ДПС Корпоративна търговска банка..."
129
4
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Какво ли държи с лявата ръка Дянков ?
128
5
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Добре де, как не ги е срам?! Че се и ухилили натова отгоре!!! А народът да мре.-..