Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"

Агенцията за следприватизационен контрол била компетентният орган
Обновена: 3 юни 2011 10:51 | 3 юни 2011 10:42,
50
Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"
Снимка: БТА

Министерският съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутатите от левицата  Корнелия Нинова и Румен Овчаров за приватизацията на дружеството.

ГЕРБ обявените намерения за бърза продажба на "Булгартабак", като Агенцията за приватизация откри поредната процедура за сключване на сделка.

Тютюневият холдинг "Булгартабак" се очаква да бъде продаден в рамките на 4 месеца на голяма компания, като минималната определена цена няма да е предварително известна на кандидатите.

Премиерът отговори на левицата, че стратегията за приватизация на „Булгартабак Холдинг" е приета на 10 декември 2003 година от Народното събрание и отменена на 17.11.2008 година пак от парламента.

С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила „Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, посочи премиерът.

Още по темата
Той каза, че така е отпаднало изискването „Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията, приета от парламента, и сега по думите му Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството.

Премиерът беше категоричен, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

„Може да ни поздравите за това, че успяхме в условията на тежка финансова криза да изплатим над 35 милиона лева на тютюнопроизводителите, които с голяма радост ги получиха“, аргументира се още премиерът и побърза да напусне парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
боко не лъжи!!! преди 12 години
ЛЪЖЕ! ДОРИ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е "КУПУВАЧА". СДЕЛКАТА Е СРАМ ДПС И ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ НАЙ-ВЕРНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ПАРТИЯТА.НЕ РАЗБРАХА ЛИ ВСИЧКИ,ЧЕ КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С ГЕРБ ГО ЗАВЛИЧАТ КЪМ ГИБЕЛ И ТОТАЛЕН ПРОВАЛ.ТОЛКОВА НАГЛО И АЛЧНО *** КАТО МУТРАТА НЕ СЕ Е УПРАЖНЯВАЛО ДА НИ УПРАВЛЯВА.ВСЕ ОЩЕ КОСТОВ МУ ВОДИ,НО ПО НАГЛОСТ И ГЬОНСУРАТЛЪК ТОЗИ НАКРАЯ ЩЕ ГО ЗАДМИНЕ.
46
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
от цялата работа ще се облажи цецка цачева,боко ще подари на мъжа и БУЛГАРТАБАК.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
БГ Комунистите, даже не са виждали фашист на живо, а само са се крили в храстите, докато доиде червената армия, та да се качат на власт. ... и са крали кокошки от бабите по селата.Те и сега са такива, само мишкуват!
44
0
 
0
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
do 26: тези *** така наречените родолюбци са най продажната *** в България начело с най големия патриот Славиту чиито фирми са регистрирани извън страната и не плаща никакви данаци и предаванията му които са нагласени като това последното за готвачите преди да почнат предаванията по телевизията се знаеше кой ще спечели...не ми го хвалете тоя лунгур..
43
5
 
6
 
! Отговори
Долу ГЕРБ!!!!!!!!!!! преди 12 години
Нашия мин председател се изглежда ,държи се и говори като доминираща горила
42
9
 
6
 
! Отговори
ИВАН КОЛЕВ преди 12 години
АКО БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ИЗКАРАТ И ВТОРИ МАНДАТ НА 100%.ЖЕЛАЯ ИМ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ...В КОЕТО НИКОЙ НЕ СЕ И СЪМНЯВА ЕСТЕСТВЕННО.НАЕСЕН ВСИЧКИ МАСОВО И ТОТАЛНО ГЛАСУВАНЕ ЗА ДА ИЗГОНИМ ЗАВИНАГИ ОТ ПОЛИТИКАТА КРАДЦИТЕ НА СТАНИШЕВ И ГОЦЕ.ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ.УСПЕХ НА БОРИСОВ.
41
0
 
1
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 12 години
( Продължение) На съешелите,и не разбирам ината на нашего брата цървуланко,които,не си знае интереса,и да помисли, не само за своето бъдеще,но и това на нашите деца и внуци,и докато нашите така наречени избранници плащат на така наречените експерти,които идват,да ни учат как,да живеем,без преди това,да са чували за България незнаеки, култура, бит, тладиция, обединяваики под едно название така (наречените источни народи) и сега,които,не е чевден,да скача,а които е червен,да не скача???
40
3
 
6
 
! Отговори
отмъщението на Тодор преди 12 години
Пожарникарят и тиквеният герб това е отмъщението на Тодор Живков!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната продажба за жълти стотинки:)
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви 100 млн. евро ?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нужна е пълна мобилизация на изборите.Всички българи трябва да излязат да гласуват.Трябва да направим и тази втора и важна стъпка за България а това значи че и за нормалните хора.ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОИ ПАРТИИ ПЕЧЕЛЯТ И КОИ ГУБЯТ ОТ МАСОВОТО ГЛАСУВАНЕ.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Тя посочи, че обявената цена на сделката от кабинета е 100 млн. евро, стойност твърде ниска, според Нинова, тъй като само по сметките на дружеството има повече пари."Кремиковци - 2.Или както се приказваше - гласуваш за Борисов, получаваш Костов, в деградирал вариант.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33 - ами като не може нищо да измисли празната ти милиционерска тиква се налага да копираш.нищо.простено ти е.нека да уважаваме недъгавите и неравностойните.смешно е само че ГЕРБ могат да си намерят вече само *** драскачи.
34
0
 
4
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 12 години
( Продължение) докато богатите преяждат и се чудят,къде да идат,да харчат,дали да идат в Париж да си купуват маркови парцалки или в Лондон за прическа,да си лекуват депресията и да не пукнат от скука,то средно статистическия и бедния гражданин не може,да си купи насъщния хляб и неможе,да се лекува изнемогва а данъците се трупат,и докато богатите не плащат данъци понеже ако им лъсне *** демонстрират,че ще платят глоба , на повечето богаташи и слугинаж визирам Парламента пари и бизнес е на!
33
2
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
ами като не може нищо да измисли празната ти болшевишка тиква се налага да копираш.нищо.простено ти е.нека да уважаваме недъгавите и неравностойните.смешно е само че бсп могат да си намерят вече само *** драскачи.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паразита, тип ***, който се изживява за журналист в Днес Бг е пропуснал:От БСП останаха крайно недоволни от отговора на премиера. Кой ще носи отговорност за това, което ще се случи с Булгартабак", попита ексенергийният министър Румен Овчаров и допълни: Вашата цел не е да приватизирате Булгартабак на висока цена, нямате намерение да гарантирате социалните права на работещите. Няма да гарантирате нищо и на производителите на тютюн."Целите, обявени от правителството за приватизация на Булгартабак не съответстват на критериите, заложени в сделката, изтъкна червената депутатка Корнелия Нинова.Тя посочи, че обявената цена на сделката от кабинета е 100 млн. евро, стойност твърде ниска, според Нинова, тъй като само по сметките на дружеството има повече пари.
31
5
 
4
 
! Отговори
чичо преди 12 години
желая успех и късмет на бойко и герб.и на изборите да доунищожим бсп-партията на мафията
30
4
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
БРАВО ТОВА Е ИСТИНАТА. ФАШИСТИТЕ И ШПИЦКОМАНДИТЕ ВИНАГИ СИ Е БИЛИ УБИЙЦИ И ЗВЕРОВЕ И ПРАВИЛНО ПАРТИЗАНИТЕ СА ГИ ИЗБИВАЛИ. ДОРИ ЕВРОПА ГИ ПОДКРЕПИ! С ПЪЛНО ПРАВО СА ГИ ТРЕПАЛИ ДО 1944г. И СЛЕД ТОВА, АМА ЖАЛКО ЧЕ НА СА ГИ ДОВЪРШИЛИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.
29
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Е поне ще си правиш и пиеш цяло лято коктейл "Айсберг".Рецепта : вода с лед.
28
3
 
3
 
! Отговори
ДО 19 преди 12 години
БРАВО ТОВА Е ИСТИНАТА.БСП-БКП ВИНАГИ СИ Е БИЛА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ КАКТО ЧЕ И "ПАРТИЗАНИТЕ"СА БИЛИ ТЕРОРИСТИ-РАЗБОЙНИЦИ.С ПЪЛНО ПРАВО СА ГИ ТРЕПАЛИ ПРЕЗ 1923г.АМА ЖАЛКО ЧЕ НА СА ГИ ДОВЪРШИЛИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.