Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"

Агенцията за следприватизационен контрол била компетентният орган
Обновена: 3 юни 2011 10:51 | 3 юни 2011 10:42,
50
Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"
Снимка: БТА

Министерският съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутатите от левицата  Корнелия Нинова и Румен Овчаров за приватизацията на дружеството.

ГЕРБ обявените намерения за бърза продажба на "Булгартабак", като Агенцията за приватизация откри поредната процедура за сключване на сделка.

Тютюневият холдинг "Булгартабак" се очаква да бъде продаден в рамките на 4 месеца на голяма компания, като минималната определена цена няма да е предварително известна на кандидатите.

Премиерът отговори на левицата, че стратегията за приватизация на „Булгартабак Холдинг" е приета на 10 декември 2003 година от Народното събрание и отменена на 17.11.2008 година пак от парламента.

С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила „Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, посочи премиерът.

Още по темата
Той каза, че така е отпаднало изискването „Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията, приета от парламента, и сега по думите му Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството.

Премиерът беше категоричен, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

„Може да ни поздравите за това, че успяхме в условията на тежка финансова криза да изплатим над 35 милиона лева на тютюнопроизводителите, които с голяма радост ги получиха“, аргументира се още премиерът и побърза да напусне парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БОЙКО НАИСТИНА Е ДОБРОНАМЕРЕН С ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО НО МИСЛЯ ЧЕ ИЗЛЕЗЕ ДОСТА НАИВЕН"Не е Бойко наивника, а ти и подобните ти.
26
3
 
4
 
! Отговори
ДАВАЙТЕ, преди 13 години
редколегията на Слави Трифонов ,ПЛЮЙТЕ ПО БОЙКО ,иначе БСП ще ви дърпат ушаците !Кулеков е отдавна на линия с Иво Сиромахов !Но ще ги изберем ВЪВ ВЛАСТА всичките от шоуто ,начело със Слави ,и вече окончателно в БГ ще се състои най-голямото ШОУ !Да ги видим от другата страна -----ТАРИКАТИТЕ !
25
0
 
1
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 13 години
( продължение) "Диктатура,не искам някои да решава вместо мен какво,да правя след,като ни докараха,до просяшка тояга,а те разполагат с милиони тепърва,ще излиза на яве кои парламентарни групи са потънали,до гуша в ........ и аз не искам моите деца,да се скитат немили недраги по други Държави,защото няма по хубава и по добра Държава,от тази кьдето първо мляко е засукал и на всеки човек пъпа е паднал,и още да се увеличи ниската и средната заплата и пенсия с толкова проценти,колкото на богатите,
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
23 е за 19:)
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво! Така се пада на хора, които са набучвали главите на другите на кол! Всеки убил фашист и някой от шпицкомандите е герой! Дори Европа чества победата над тези главорези и направи 9 май денят на Европа! Браво на момчетата! Още тогава са имали европейска насоченост!
22
5
 
2
 
! Отговори
слави преди 13 години
Костов ,Костов и пак Костов,
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО НАИСТИНА Е ДОБРОНАМЕРЕН С ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЕНИ КЪМ ПО-ДОБРО НО МИСЛЯ ЧЕ ИЗЛЕЗЕ ДОСТА НАИВЕН.А В ПОЛИТИКАТА НАИВНИЦИТЕ НЯМАТ ШАНС.САБОТАЖИТЕ,МАНИПУЛАЦИИТЕ,ПОПУЛИЗМА И ПРОПАГАНДИТЕ СРЕЩУ НЕГО НЯМА ДА СПРАТ ОТ САМОСЕБЕСИ.ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВА ОЩЕ ПО-ТВЪРДО И РЕШИТЕЛНО.И ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ПРЕКАЛЕНО РИЦАРСКИ-БЛАГОРОДЕН,А ДА ИЗПОЛЗВА СЪЩИТЕ СРЕДСТВА КОИТО ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ НЕГО.ДРУГ НАЧИН НЯМА...."НА ЗЛА КРУША---ЗЪЛ ПРЪТ"...ИМАШЕ МАЙ НЕЩО ПОДОБНО КАТО ПОГОВОРКА.НЕ НАПРАЗНО НАРОДА ГО Е ИЗМИСЛИЛ....ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ(СОЦ.) ОТВРЕД.....
19
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 13 години
"Кратка История на БСП/БКП 19442009Гг.:1. Установяване на работническо селска власт!2. Смазване на класовия враг/разбирай ограбване имущаствота на хората и тяхното избиване/!3. Строеж на основите на социализЪма!4. Строеж на Развито социалистическо общество!5. Изграждане на Зряло социалистическо общество!6.Напред към комунизЪма!На финала Да здраствует капитализЪма, Всеки верен другар капиталист!НАРОДА ДА ДУХА СУПАТА!!!!" .......Има един малък пропуск;Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света, доколкото под терористичен акт се има предвид действие на отделна въоръжена група.Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група дейци на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Свети Крал в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III.При атентата в Света Неделя загиват 134 души[4], други умират по-късно от раните си, и така общият брой на жертвите е 213. Ранените са 500.Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3 депутати ( д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца.
18
1
 
2
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 13 години
"Не сме имали по тъпо Правителство,от сегашното продажбата на "Булгартабак холдинг" е винаги било и ще бъде неизгодна зделка и ще бъде неизгодна манията,да разпродадат България на безценица,да се засилва кризата повече от вътрешни неизгодни зделки Така нареченото тъпо правителство,първо оставя производителите на тютюн без препитание второ удари средния и дребния бизнес с отделяне на зони за пушачи и непушачии след това предстои,да извземе правата на всички граждани забраняваики и това е истинса
17
1
 
5
 
! Отговори
тия преди 13 години
биха продали и майките си, ако намерят добре плащащ купувач
16
8
 
4
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 13 години
НАЙ-ЗАБАВНОТО ЩЕ Е НАЕСЕН ...КОГАТО БСП ИЗЧЕЗНЕ...ЗА ЩАСТИЕ НА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ...А ДРАСКАЧИТЕ ИМ ДЕТО ВИСЯТ КАТО СОПОЛИ В САЙТА ЩЕ ИЗПУКАТ ГЛАДНИ ЗАЩОТО ЗА ДА СТАНЕШ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ-*** НА БСП-МАФИЯТА ТРЯБВА НАИСТИНА ДА НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО ДРУГО.АЙДЕ ПОЧВАЙ С МИНУСИТЕ.И АЗ МОГА ДА СИ НАПИША КОЛКОТО ИСКАМ ПЛЮСЧЕТА.
15
8
 
2
 
! Отговори
simon преди 13 години
Гласувайте за Меглена Кунева, тя знае английски. хаха хохо
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ми е много забавно да слушам тия, които ще дойдат на власт след Боко и Цвъци, как им разкриват далаверите :)))
13
2
 
10
 
! Отговори
asd преди 13 години
90% от хладилника ми е лед заради *** като вас, поне лятото няма да се оплаквам,че ми е топло.
12
3
 
19
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
С Герб ще стигнеш до обетована земя на куково лято.Най-много да стигнешдо кофата за *** ,защото скоро много хора ще измират от глад.
11
18
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
По...добре да гребя с ГЕРБ докато стигна до обетована...земя,откокото дагазя в синьо-червената блатясала вода и затъна в тинята на...голите обещания.
10
4
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, БЮДЕТА НА ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА Е МАЛЪК, НО ЗАЩО ЗАЩОТО:Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!4. За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1, 3 - Може ли да изброите 2-3 неща, които са направили и от това живота на българите е по-добър. Питам защото в работата си се сблъсквам с работата в общините и там нищо не се е променило, само ръководния състав е по-некомпетентен, схемите и измамите са същите.
8
8
 
25
 
! Отговори
Прокопи преди 13 години
Ако Герб начело с този чукан Бойко останена власт !Жална ни майка народе !Лицемер, калоянска *** ,продажник ,мутрагон,надменен чук и *** най вече ,да дава акъл да ни закопава от всякъде и ние да търпим ,от това става ясно че сме си в пълна агония !!!