Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"

Агенцията за следприватизационен контрол била компетентният орган
Обновена: 3 юни 2011 10:51 | 3 юни 2011 10:42,
50
Борисов: МС не е обсъждал сделката за "Булгартабак"
Снимка: БТА

Министерският съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутатите от левицата  Корнелия Нинова и Румен Овчаров за приватизацията на дружеството.

ГЕРБ обявените намерения за бърза продажба на "Булгартабак", като Агенцията за приватизация откри поредната процедура за сключване на сделка.

Тютюневият холдинг "Булгартабак" се очаква да бъде продаден в рамките на 4 месеца на голяма компания, като минималната определена цена няма да е предварително известна на кандидатите.

Премиерът отговори на левицата, че стратегията за приватизация на „Булгартабак Холдинг" е приета на 10 декември 2003 година от Народното събрание и отменена на 17.11.2008 година пак от парламента.

С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила „Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, посочи премиерът.

Още по темата
Той каза, че така е отпаднало изискването „Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията, приета от парламента, и сега по думите му Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството.

Премиерът беше категоричен, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

„Може да ни поздравите за това, че успяхме в условията на тежка финансова криза да изплатим над 35 милиона лева на тютюнопроизводителите, които с голяма радост ги получиха“, аргументира се още премиерът и побърза да напусне парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата отива на фалит!На който не му е ясно,да се поогледа наоколо и да види,че обявите за работа тази година намаляват в сравнение с миналата.Лошите кредити продължават да се увеличават , приходите на НОИ не излизат с 200милиона.Бюджетния излишък почти се стопи и отиваме към пътя на Гърция.Само , че там взимат 1000 евро мин.заплата , а ние тука ще умираме от глад.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов! След като сте прозрачни поне си обявете с Цветанов комисионните:) Получихте стабилна държава със съотношение 14,6% дълг-БВП и 7,7 млрд фискален резерв! Дългът вече отида на 20% от БВП, а фискалният резерв стана 4,7 млрд до края на март, а какво ще покажат новите данни не ми се мисли! Бюджета дори с новите налози и увеличените прагове за осигуряване е на червено! С две думи - съсипахте държавата!
5
6
 
21
 
! Отговори
trololol преди 13 години
Като гледам грешките в 3тия коментар и на тоя дето има далавера да са те на власт (1вия коментар) ми става ясно какви гласуват за ГЕРБ. Да не говорим, че 3-тия още вярва на средствата за масова манипулация.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕ ЗАЩО ДА ГИ ОБСЪЖДАТ? ИМА ЛИ ДОБРА КОМИСИОННА, НАПРАВО ЩЕ ПРОДАВАТ.
3
22
 
11
 
! Отговори
рут преди 13 години
1-ви, вярно е. Предполагам, че колкото и да плюят все нещо полезно върши сдегашното управление. Аз личон не съжалявам еч гласувах аза тях, макар ад е кофти положението в страната, но това е криза, създавана от десетилетия. Реално правителството на ГЕРБ върши доста позитивни неща, поне според това, което се пише в пресата. А, какво ще става ще се види.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 - Щом чакаш държавата да те нахрани и затова ще гласуваш за ГЕРБ, то работата е ясна! Нека позная, че мургавееш:)))
1
30
 
13
 
! Отговори
С герб сме по-силни преди 13 години
ЕСЕНТА ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВАС.БЕЗ ГЕРБ ДЪРЖАВАТА ЩЕШЕ ДА ФАЛИРА И ДА ОСТАНЕМ ГЛАДНИ