Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров

На 27 май 2009 г. офшорки от Сейшелите са теглили кредитите
Обновена: 3 юни 2011 16:30 | 3 юни 2011 16:14,
109
Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на лидера на партията Волен Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“.

Това обяви пред Dnes.bg Валентин Николов, който заедно с колегите си Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

Ден преди регистрацията на партията в ЦИК за парламентарните избори през 2009 г. лидерът на партията извикал кандидат-депутатите в кабинета си. Там той им заявил: „Ами тука има едни декларации за лоялност, които трябва да подпишете. Знаете какво се случи в предишния парламент и затова трябва да ги подпишете. Те нямат никаква правна стойност. Това са проформа документи, но трябва да ги има като гаранция, че няма да напуснете“, каза Николов пред Dnes.bg.

И допълни: „Беше много тягостна обстановка. Бяхме в една малка стая с хора, от които половината не познаваме“.

Валентин Николов обясни, че на никого не е дадена възможността да прочете предварително документите, които подписва.

След като са избрани за народни представители, те изискват нотариално заверени удостоверения.

"Тогава разбрахме, че има теглен кредит, имало е банкови транзакции. Това се е случило на 27 май 2009 г.", каза още Валентин Николов.

На въпрос за Dnes.bg защо едва сега се сещат, че са гаранти по заеми, Николов заяви: "Не сме стояли със скръстени ръце през тези 2 г. „

Още по темата

Изтеглената сума не е записана в документа. Споменато е само, че са гаранти по кредит на офшорки, а те са 5.

"Схемата е малко сложна, но адвокати ни потвърдиха, че сме вързани с тях", обясни ексдепутатът от „Атака“.

Николов допълни, че той и колегите му имат актуалното състояние на фирмите от Сейшелите, които са с нотариално заверен пълномощник от Министерството на външните работи.

"Имаме набор от документи, плод на нашето 2-годишно разследване. Знаем и името на пълномощника на фирмите. Той е силно приближен до лидера на „Атака“ Волен Сидеров, каза още депутатът.

Тримата днес обявиха, че ще сезират прокуратурата следващата седмица.

Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Валентин са изпратили и писмо до децата и обществеността на Батак, в което се извиняват за поведението на Волен Сидеров и съпартийците му на 17 май, когато градът почиташе баташките новомъченици.

Тъй като "Атака", размахвайки знамето на патриотизма, все по-често започна да се замесва в срамни инциденти, ние ви уверяваме, че нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на национализма в България, пишат тримата, като уточняват, че те самите не са участвали в случая. Срамно е в такъв ден да се гонят политически рейтинг и дивиденти, завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 20 ЯВНО СИ ГОЛЯМ ФЕН НА ВОЛЕН БОЛЕН , ТАКАЧИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА 4 ТИ КИЛОМЕТЪР ТОЙ А ЗА ВИЦИ ТИ , ЩЕ МУ ТРЯБВА ЗАМЕСТНИК
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХахахахахахахахахахахаПочна се.Първо от прокоратурата обявиха, че документите дори заверени от нотариус са без правна стойност и не могат да се ползват за теглене на кредит защото са подписани само от едната страна. И кой нормален подписва документ без да го чете? Избори идад господа избори.
21
0
 
16
 
! Отговори
Жалко преди 12 години
Жалко, че само кредити са теглени, ами не са се подписали, че си продават родителите и децата. КАК Е ВЪЗМОЖНО, НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, КОИТО ЩЕ СА В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИИ, КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ. След като са такива правни неграмотници - малко им е, че са подписали само това. Некадърна пасмина, посредствена, повърхностна, необразована, ...... Затова сме на това дередже - защото отгоре до долу всичко е некомпетентно и не е на мястото си.
20
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За президент на 4-ти километър предлагам Боко, вземете си го при вас, а за президент на България- ми то е ясно - ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!!!!
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно ,че така ще извъртят нещата, гаранти били. Специално тоя дебелия Кирчо, цял Ловеч знае за неговите заеми и далавери още преди да стане депутат. Така, че да не ми излиза с евтините си номерца. Ако бяха гаранти щяха ли да напускат. Е вярно, че Герб ги подпомогна значително и сега трябва да си заработят паричките.
18
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гледах в Гугал великат реч на волен , срамота , нека всеки даго гледа и тогава давидим колко хора ще поткрепят този ***
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-интересен е случая с журналиста от СКАТ Валентин Касабов - и той се е подписал навремето като поръчител, но понеже не го вписват после в листите и не става депутат - и до днес той най-яростно плюе срещу Сидеров и Атака от ефира на СКАТ.
16
6
 
8
 
! Отговори
bobi преди 12 години
siderov da mu misllyat tezi koito mu povjarvaha.lud manjak.sram za balgariya.
15
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е вярно! Волен президент!Да бе да президент но на 4-ти километър
14
0
 
18
 
! Отговори
мангото преди 12 години
1 файтон хора-решили да се облагодетелстват от Вимето на народа !
13
31
 
13
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Гласувах и пак ще гласувам за Атака. А тези тримката са хора без достойнство. Няма да ги съдя, има си Господ!
12
26
 
9
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Не е вярно! Волен президент! Атака!
11
11
 
28
 
! Отговори
pa6ata преди 12 години
Айде Атака вече тотално умря.Плюйте и на гроба.
10
14
 
8
 
! Отговори
TT преди 12 години
Браво Бойко - добре си изпълняваш поръчката на доганчо. Браво браво само така. Вместо Българите хубави лоши да се обединяваме срещу *** - ние се обединяваме с тях и нападаме тия Българи които са ни криви. Всичките правителства за тия 22 години го правят. Какво ви говори това - че всичките се дирижират от същите които са създали и ДПС - дъртите *** дето докато умрат няма да пуснат кокала
9
3
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
До 5:Ми те само с образование съсипаха държавата.И Велчев и Станишеф,па ако щеш и Дянков.Все "СОРБОНТАТА" завършили дет` се вика.И какво стана?Имали сме един цар Ивайло свинаря.Да ти кажа за свинар ,доста добре се е справял с държавните работи!!!
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажим ли,блажим ли,Сидерчок?А Цецка те гласи за шеф на комисия "Антимафия"?Боже,пази България!
7
7
 
25
 
! Отговори
опевачка преди 12 години
Атака .. .амин ! Да поръчваме ли надгробната плоча вече ?
6
9
 
26
 
! Отговори
kaka преди 12 години
А,етоооооо! Имала си крушката опашчица...Приятелчето на Боко нещо се оакаааа и започва все повече да намирисва .... на Прокуратура.И не е сам!!!!
5
11
 
27
 
! Отговори
За лудия и зелника преди 12 години
Болен бил Волен! Да бе, да!Болни са тези, дето му се вързаха, гласуваха за него и ми набутаха властта в ръцете!Без образование, възрастната си майка не поглежда, крещи като изоглавен, глупости и скандали прави и при това положение, отбор т*панари гласуват за него.....
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mmm volene,kolko si sexy !