Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров

На 27 май 2009 г. офшорки от Сейшелите са теглили кредитите
Обновена: 3 юни 2011 16:30 | 3 юни 2011 16:14,
109
Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на лидера на партията Волен Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“.

Това обяви пред Dnes.bg Валентин Николов, който заедно с колегите си Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

Ден преди регистрацията на партията в ЦИК за парламентарните избори през 2009 г. лидерът на партията извикал кандидат-депутатите в кабинета си. Там той им заявил: „Ами тука има едни декларации за лоялност, които трябва да подпишете. Знаете какво се случи в предишния парламент и затова трябва да ги подпишете. Те нямат никаква правна стойност. Това са проформа документи, но трябва да ги има като гаранция, че няма да напуснете“, каза Николов пред Dnes.bg.

И допълни: „Беше много тягостна обстановка. Бяхме в една малка стая с хора, от които половината не познаваме“.

Валентин Николов обясни, че на никого не е дадена възможността да прочете предварително документите, които подписва.

След като са избрани за народни представители, те изискват нотариално заверени удостоверения.

"Тогава разбрахме, че има теглен кредит, имало е банкови транзакции. Това се е случило на 27 май 2009 г.", каза още Валентин Николов.

На въпрос за Dnes.bg защо едва сега се сещат, че са гаранти по заеми, Николов заяви: "Не сме стояли със скръстени ръце през тези 2 г. „

Още по темата

Изтеглената сума не е записана в документа. Споменато е само, че са гаранти по кредит на офшорки, а те са 5.

"Схемата е малко сложна, но адвокати ни потвърдиха, че сме вързани с тях", обясни ексдепутатът от „Атака“.

Николов допълни, че той и колегите му имат актуалното състояние на фирмите от Сейшелите, които са с нотариално заверен пълномощник от Министерството на външните работи.

"Имаме набор от документи, плод на нашето 2-годишно разследване. Знаем и името на пълномощника на фирмите. Той е силно приближен до лидера на „Атака“ Волен Сидеров, каза още депутатът.

Тримата днес обявиха, че ще сезират прокуратурата следващата седмица.

Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Валентин са изпратили и писмо до децата и обществеността на Батак, в което се извиняват за поведението на Волен Сидеров и съпартийците му на 17 май, когато градът почиташе баташките новомъченици.

Тъй като "Атака", размахвайки знамето на патриотизма, все по-често започна да се замесва в срамни инциденти, ние ви уверяваме, че нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на национализма в България, пишат тримата, като уточняват, че те самите не са участвали в случая. Срамно е в такъв ден да се гонят политически рейтинг и дивиденти, завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
ХА ХА тва е старо ,още като го спряха Волен по СКАТ и се разбра работата. В "Парлакс" при водещия и бивш ортак на Сидера да знайте как подсмърчаха тия "уж" ужилените от Сидеров ,казваха "Ама ние сега ставаме длъжници ,как може? А когато им обещаваше келепир Сидеров не им беше лош? Заслужават си го ВСИЧКИТЕ ,не ги съжалявам!! ТЕ ВСИЧКИ ИЗЛЪГАХА БЪЛГАРИЯ.
42
1
 
14
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Мале,тия ще се поизтрепят за пари а ние очакваме да ни подобрят живота!Дано до есен да сме ги всичките изгонили,иначе ще станем по мизерни и от судан.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Детински оправдания на лакоми и продажни дУпЕтатати
40
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се замислим, защо всички медии, премиера, президента, парламента скочиха срещу Волен. Какво искат да прикрият? Гласът на народа ли? Българи, не позволявайте да ни изиграят отново. Атака е гласа на народа. Това е партията, която беше създадена от недоволството на хората, породено от дългогодишното ограбване на страната ни, довело българите до просешка тояга! Длъжни сме да подкрепим Волен! Точно сега трябва да мислим за себе си като за едно цяло! И ще победим!
39
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Аааа ще трябва да ходим да търсим открадените пари на България на на Сейшелските острови,но има един probleme!!!Няма да ни ги дадат защото там банките ги държат мафиотите и пазят аннонимността на клиента.Надявам се обама да реши този проблем в най скоро време.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ - ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИЯВНО ВОЛЕН СЕ Е ОКАЗАЛ ТАРИКАТА А ТЕ БАЛЪЦИТЕ;)
37
0
 
6
 
! Отговори
атаман преди 12 години
Пак питам,какво очакват от прокуратурата да отмени подписите им ли? Разбира се че са знаели какво подписват, друг е въпроса какво са очаквали да спечелят като са го направили. Отговарям си-очаквали са да се нагушат с колосални суми от комисии, лобизъм ,продавайки се и т.н. А между другото сега ГЕРБ си имат "независими депутати" с които са мнозинство и Волен им е излишен.
36
0
 
14
 
! Отговори
hihihihihihihihi преди 12 години
На Сейшелските острови пазят аннонимността на клиента!В швейцарските банки EC veче може да провери сметките на всеки европеец,докато на Сейшелските острови се пазят в тайна.колко ли сметки имат там наще политици и депутатчета.Пак ще повторя,всички до един навън
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тримата нови собственици са регистрирани на един и същ адрес в Сейшелите - Мае, Виктория, Шам Пенг Тонг Плаза, 103. Имат обаче различни представители. На "Корнворд" това е "Аполо Бизнес Солюшънс (Пи Ти Уай) ЛТД", на "Уортфорд" - господин Рома Беноа, а на "Севар" като представляващ пише - Мери Джейн Мария.Мери Джейн и Мария са ...... широко разпространени жаргони за ... марихуана!Странно име за представляващо лице!?
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Кузов подписвал ли е?И ако да,как връща сега заема?С дупце ли?
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сидеров опорочи идеята време е да си ходи с цялата семейно баджанашка шайка!Българите имат нужда от обща националистическа представителна партия с хора с чисти намерения и минало ,има такива все още !
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко трогателна статийка,депутати станали поръчители за банкови кредити,представяте ли си какво нахалство
31
2
 
14
 
! Отговори
Така е преди 12 години
Вервам им на тия Тримата,както вервах на Желев,Стоянов,Виденов,Парванов,Костов,Царчето,Станишката и най-вече на Боико борисов.ВЕРВАМ ВИ ДРУГАРИ.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом не всички депутати са подписвали, тогава на какъв принцип са избирани подписалите се? Сигурно Волен ги е преценявал още в началото що за стока са и им е подал писалката. А тези тримата на челото им пише че са мошенници. Предатели такива.
29
4
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Ето това ме втрещи,този факт за мафиотската ,крадлива клика наречена политическа партия Атака.......Изуми ме истината за това че сегашния истеричен ДПС вой е фалшив,като този Шопов който дори е зам- председател на парламента и е бил в листите на ДПС. Балъци жалки гласували за Атака,не се ли срамувате поне от себе си ?По време на бурен дебат в парламента депутатът от партията на Доган Ахмед Юсеин разкрива от трибуната, че сегашният враг на ДПС Шопов е бивш кандидат за листите на ДПС през 1997 г. Няма данни Шопов да е завел дело за клевета. Значи няма и за какво да спори, сиреч си е така. Съгласен е с истината.Непосредствено след президентските избори вече шофира ново Ауди А6 - една от най-луксозните немски лимузини. То не фигурира в имотната му декларация. Пред вестник Телеграф Шопов обяснява, че колата е на сестра му. А тя от къде толкова пари - приблизително 150 000.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ в Бургас се разцепи, младите партийци я напускат, защото не e демократична !!!
27
0
 
4
 
! Отговори
Плуто преди 12 години
ако е истина, това нищо не доказва. Реалон всяка партия е замесляна като чиста идея. Докато ръководителите и не хукнат да използуват властта си за лична изгода. Примери милиони в света: Тори, Либерте, АлДжихад, БКп, БСП, СДС, ДПС, ОДСы Атака.... Това потвърждава че някои хора забравят за каков е създадена партията и го удрят на лични екстри. Атака е била замислена като патриотично движение, за да се възправи срещу геноцида над народа и държавата от вътрешни и външни врагове. Но някои хора.....
26
3
 
20
 
! Отговори
атаман преди 12 години
Не съм за Атака, но при положение че са пълнолетни( отцепниците) и са се подписали за гаранти доброволно и пред нотариус, сами ще трябва да си понесат последствията. На Волен при това положение прокуратурата не може да му направи нищо. Той не им е настойник, те не са деца.А и не ги е карал на сила, могли са да станат и да си тръгнат.В крайна сметка дори не е незаконно да се тегли заем.
25
4
 
19
 
! Отговори
Истината за Атака преди 12 години
Кой кой е в партия Атака? Като изключим семейния кръг по върхушката, какви са местните представители на тази партия? С какво са прочути? Кои са другите лица в ръководството й?Дали има по-шуробаджанашка и семейна партия от Атака, читателите ни сигурно вече отдавна не се съмняват? Няма партия, в чиито листи за депутати и съветници да присъстват повече братя, сестри, съпрузи, гаджета и братовчеди, от ръководената от Волен Сидеров, се разбра на последните избори - и за парламент, и за общински съвети.В ръководството на Атака освен Волен Сидеров, е бащата на съпругата му Капка Сидерова (доскоро Ибришимова) - Георги Ибришимов. Той е национален координатор и коли и беси из регионите на страната. Самата Капка е главен редактор на партийния вестник Атака. Кои са другите съратници? Оказва се, че Волен Сидеров се е обградил с богаташи и с лица, попрескачали от една в друга партия навремето, разкрива документалното изследване Волен Сидеров между лъжата и истината.Димитър Стоянов е доведен син на Волен Сидеров. Заместник-председател на партия Атака. Най-младият депутат в българската история и в историята на Европейския парламент. Едва на 22 години започва парламентарната си дейност. А откъде опит бе, джанъм. Съвместява всички възможни парламентарни длъжности. Заместник-председател на комисията по европейски въпроси към Народното събрание. Парламентарен секретар. Евронаблюдател и евродепутат. Често предизвиква скандали в Европейския парламент. Последният е заради груби квалификации към унгарската депутатка Ливия Ярока, която е от *** произход. Нападките на Стоянов са отразени в европейската преса. Лично председателят на Европарламента настоява Стоянов да се извини. Според докладчика за България пред Европарламента Джефри Ван Орден нито един български евронаблюдател, включително и Димитър Стоянов, не е защитил АЕЦ Козлодуй, но в България крякат и се правят на патриоти.В парламентарния сайт Стоянов твърди, че е юрист. Истината е, че е прекъснал следването си още през 2005 г., когато става депутат. Подобна е ситуацията с Волен Сидеров, който още влачи изпити. Едва след влизането му в парламента партньорите от коалицията разбират, че Стоянов е доведен син на Сидеров.Деница Гаджева е приятелка на Димитър Стоянов. Завършила е транспортно училище. Придобита специалност - локомотивен машинист. Влаковете ме привличат, споделя дамата в едно интервю. Поставена е непосредствено след приятеля си Димитър Стоянов и Владимир Кузов в листите на коалиция Атака на парламентарните избори през 2005 г. Зам.-председател на младежката организация на Атака и координатор за столичния район Студентски. Стана депутат, след като Димитър Стоянов влезе в европарламента.Павел Шопов е юрист. Известен с яростния си антикомунизъм през 36-тото и 37-мото Народно събрание като депутат от СДС. Тогава е близък с Филип Димитров и Иван Костов. Собственик на многобройни имоти в Пловдив и по Черноморието. Строителен предприемач. Кандидат за вицепрезидент заедно с Волен Сидеров през 2006 г.По време на бурен дебат в парламента депутатът от партията на Доган Ахмед Юсеин разкрива от трибуната, че сегашният враг на ДПС Шопов е бивш кандидат за листите на ДПС през 1997 г. Няма данни Шопов да е завел дело за клевета. Значи няма и за какво да спори, сиреч си е така. Съгласен е с истината.Непосредствено след президентските избори вече шофира ново Ауди А6 - една от най-луксозните немски лимузини. То не фигурира в имотната му декларация. Пред вестник Телеграф Шопов обяснява, че колата е на сестра му. А тя от къде толкова пари - приблизително 150 000.Павел Шопов не е известен от предаванията на Сидеров в телевизия СКАТ. Той изненадващо за всички се появява в ръководството на партия Атака преди парламентарните избори, разкрива документалното изследване.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 20 Боко , ще го турим за президнт на" Тиквената тива"