Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви

Лидерът на "Атака" иска да спре пазаруването на депутати
Обновена: 3 юни 2011 18:28 | 3 юни 2011 18:28,
328
Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви
Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отхвърли твърденията, че за да станеш депутат от неговата партия, трябва да станеш гарант за заем.

В това го обвиниха отцепилите се народни представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. По-рано днес те заявиха, че следващата седмица ще сезират прокуратурата по казуса.

Още по темата

По думите им почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“, твърдят те.

Сидеров припомни, че вече е бил внесен такъв сигнал в прокуратурата.

„Беше образувана проверка, тя приключи и заключението е много ясно, че аз нямам никакво отношение по тези въпроси, и второ, че няма никакво нарушение на закона от моя страна”, оправда се лидерът на „Атака”.

„Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми”, добави той.

Лидерът на „Атака“ нямал сигнали, че още някой депутат смята да напусне парламентарната група на партията. По думите му всеки е свободен да постъпи както реши.

Сидеров отново постави въпроса за промяна на Закона за политическите партии относно разпределението на държавната субсидия след напускането на депутати от дадена парламентарна група и заявяването на принадлежност към друга.

Той обясни, че с напускането на групата от някой депутат се нанася и удар върху финансите на партията. Сидеров отбеляза, че трябва да се премахне клаузата в закона, която дава възможност напуснал депутат да се заяви към друга партия с тайна декларация в Министерството на финансите.

Според него, докато тази разпоредба съществува, е възможно да се водят разговори с всеки депутат, включително и с народните представители на ГЕРБ.

По думите му това, че субсидията следва народните представители, давало възможност за „пазаруване на депутати“.

„Тук става вече двойно предателство – представяш се за герой, втори път нанасяш удар по финансите на партията, с която тя издържа своя апарат. Една партия има легитимен източник на доходи – това е държавната субсидия. С нея ние поддържаме клубове, поддържаме хората, които работят, и всичко, което е необходимо за политическата дейност”, заяви лидерът на „Атака“. 

Сидеров посочи, че първият депутат, който напусна групата на "Атака", вече е подал такава декларация и в резултат е отрязана сериозна сума от субсидията на партията.

„Това, което научих, е, че той се е записал към БСП, и Министерството на финансите отряза от нашата субсидия 50 хиляди лева от един транш, това, умножено по четири, прави 200 хиляди лева на година, пресметна лидерът на "Атака".

„Ако този човек получава всичките тези пари, вече не го интересуват никакви заплати, комисии“, коментира Сидеров.

Той припомни, че през февруари е внесъл промени в Закона за политическите партии да бъде прекратена тази порочна възможност.

„Ако от ГЕРБ не подкрепят измененията, остава съмнението, че и те използват тази възможност, за да привличат хора“, коментира лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
контра-атака, ако наистина са станали поръчители, мислиш ли ,че щяха да се отцепят от Атака? Да не са луди? Тия са некви долни лъжци, поставени в Атака именно с тази цел, да се отдръпнат когато им свирнат. ЕЕ ясни са ни тези неща смешковци.
246
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da be Prezident , ti si moderatora be *** , samo pali6 fitila vav foruma
245
2
 
3
 
! Отговори
говедо за 244 преди 13 години
Ей готин, думите ти нещо ме карат да мисля, че ти лично си изпробвал какви са ония работи на тоя и оня? Аз не зная кой какъв го дърви затова не мога да кажа нищо, нот и си компетент? А ко са компетентите пос вета? гейове, ***, ...? Считам че думите ти са плод на личен опит или на желанието да се бъзикаш. Нес ес рамувай - сега гейството е официално разрешено и ще те разберем - признай си! :)
244
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българските граждани трябва да се научат да спазват закона. България е член на ЕС и в страната ни има свобода на вероизповеданията. Всеки който не му харесва, че в България има мюсюлмани които искат да изповядват религията си е свободен да напусне страната и да се изсели в държава където исляма е забранен. Но на българите докато живеят в тази държава трябва да им е ясно, че или ще уважават религията на мюсюлманите и на другите религии иначе ще понесат последствията на закона с пълната им тежест. Скоро дебилчетата които направиха погрома пред джамията и които ясно се виждат на видеото ще бъдат осъдени с пълната строгост на закона за назидание и за да не се повтарят такива изстъпления които водят дъжавата ни към гражданска война.
243
1
 
5
 
! Отговори
До дебил 248 преди 13 години
Какъв президент бе!!! Това *** и тоалетната чиния го повръща даже! Ти си пълен *** бе!
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм от Ловеч и тук всички знаят, че Киро Гумнеров има заеми и дължи пари на банките още от 2007г. Така,че нека имат доблеста да признаят цената си , тези тримата и да спрат с медийните си изяви.
241
2
 
3
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми, добави той. С други думи Сидер казва, че такива поръчителства и гаранции в действителност има, но той няма отношение към тяхНаистина схемата е изпипана майсторски и името на Сидер го няма в тези договори, но ще има ли кой да провери, на чие име се водят тези тайнствени офшорки в Сейшелите ?Защото кандидат-депутатите на Атака са подписвали тези гаранции именно в пред-изборния клуб на Атака в София
240
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров трябва да стане президент! А вие *** го духайте!
239
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да тук само некви турци плюят българи и тия от днес бг не зимат никви мерки. Е то прозрачно вече, не сте интересни, защо винаги като защитавам Атака, съм банната и немога да пиша 2 дена? А *** *** за страх. Губите си пишещите, накрая ще останат само тия 2ма нещастници, дет сигурно са на заплата тук при вас и плюят по цял ден.
238
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми"*** *** - шмекер...
237
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Форумни ***,секса с жени ви хареса а,че тоя само с муже си е ваш патент
236
4
 
4
 
! Отговори
do 218 преди 13 години
A na6ite Turci derat kato za posledno nedorazklateni gyavurki,6tot majete impotenti,nema seme sire4.Otdelno za "rezaniya"...koyto opital...xaxaxaxaxxaaaaaa..Gyavuri nedni :)
235
5
 
6
 
! Отговори
tiurk преди 13 години
da jiveie dnes.bg cial den pliuia bulgaristan i nikoi ne me buta.
234
4
 
7
 
! Отговори
Логика преди 13 години
Аз почвам да си мисля, че Сидеров действа по поръчка на Доган. В момента на Доган му трябваше точно такава простотия за да стегне редиците. Касим Дал така го е натиснал, че само нещо такова може да го остави "в бизнеса".
233
3
 
3
 
! Отговори
до 238 преди 13 години
Това не е сравнение,то няма база въобще за такова нещо,само изреждам факти
232
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
235, трябва да си много залухан за да се подиграваш с паметта на загиналите за свободата на България! Ако не бяха те, сега нямаше да те има , за да пишеш простотии в някакъв турски форум.
231
1
 
2
 
! Отговори
говедо за 232 преди 13 години
Там е въпроса, че в политиката има много коварни удари. И не знаеш често кое е истина и кое лъжа, особенно без доказателства. затова аз лично не бих си съставял мнение по слухове само, без факти. А и не един министър е бил подвеждан от подчинен, защото често в улисията са подписвали и недогледани документи, водещи до големи ядове и загуби за бюджета. Ако е истина твърдението то КФН може да изискав разследване на тия неща и по закон да се установи чрез НСС. Дори и да не докаже сделката, ако има установена от следствието такава то реномето на този служител пада и вече го наблюдават. Дори и да не може да се докаже, че е злоупотребил нарочно, то вече е обект на недоверие и е компроментиран .А това винаги може да го събори от поста когато неочаква. Така, че е трудно да си изградим мнение въз основа на пресата, защото има и клюки има и подвеждащи статии в света, а има и дезинформация въз основа на фалшиви документи. Във всеки случай аз уважавам сидеров макар да има явни издънки в поведението си откакто го видяхме в обектива през тия години на пресата? Но пък кой ли е идеален? Даже и желязната лейди Меркел я освиркаха не веднъж, а тя е наистина голям дипломат и тактически компетентен стратег. Но такъв е света винаги е от доволни и недоволни; симпатизанти и опозиция.
230
2
 
7
 
! Отговори
До 230 преди 13 години
230, Какво е общото между Воленчо и Ботев. Не те ли е срам, като българин, да сравняваш едно джудже с ВЕЛИКАН !!!!
229
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква му е файдата на Доган че има още 20 гласа,когато не е в управлението,10-20 все тая
228
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До възмутен, да времето на Сидеров скоро ще дойде, изборите наближават и той ще стане президент. А за далаверите може би ти ще кажеш, това е нещо ново, което дори той не знае.