Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви

Лидерът на "Атака" иска да спре пазаруването на депутати
Обновена: 3 юни 2011 18:28 | 3 юни 2011 18:28,
328
Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви
Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отхвърли твърденията, че за да станеш депутат от неговата партия, трябва да станеш гарант за заем.

В това го обвиниха отцепилите се народни представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. По-рано днес те заявиха, че следващата седмица ще сезират прокуратурата по казуса.

Още по темата

По думите им почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“, твърдят те.

Сидеров припомни, че вече е бил внесен такъв сигнал в прокуратурата.

„Беше образувана проверка, тя приключи и заключението е много ясно, че аз нямам никакво отношение по тези въпроси, и второ, че няма никакво нарушение на закона от моя страна”, оправда се лидерът на „Атака”.

„Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми”, добави той.

Лидерът на „Атака“ нямал сигнали, че още някой депутат смята да напусне парламентарната група на партията. По думите му всеки е свободен да постъпи както реши.

Сидеров отново постави въпроса за промяна на Закона за политическите партии относно разпределението на държавната субсидия след напускането на депутати от дадена парламентарна група и заявяването на принадлежност към друга.

Той обясни, че с напускането на групата от някой депутат се нанася и удар върху финансите на партията. Сидеров отбеляза, че трябва да се премахне клаузата в закона, която дава възможност напуснал депутат да се заяви към друга партия с тайна декларация в Министерството на финансите.

Според него, докато тази разпоредба съществува, е възможно да се водят разговори с всеки депутат, включително и с народните представители на ГЕРБ.

По думите му това, че субсидията следва народните представители, давало възможност за „пазаруване на депутати“.

„Тук става вече двойно предателство – представяш се за герой, втори път нанасяш удар по финансите на партията, с която тя издържа своя апарат. Една партия има легитимен източник на доходи – това е държавната субсидия. С нея ние поддържаме клубове, поддържаме хората, които работят, и всичко, което е необходимо за политическата дейност”, заяви лидерът на „Атака“. 

Сидеров посочи, че първият депутат, който напусна групата на "Атака", вече е подал такава декларация и в резултат е отрязана сериозна сума от субсидията на партията.

„Това, което научих, е, че той се е записал към БСП, и Министерството на финансите отряза от нашата субсидия 50 хиляди лева от един транш, това, умножено по четири, прави 200 хиляди лева на година, пресметна лидерът на "Атака".

„Ако този човек получава всичките тези пари, вече не го интересуват никакви заплати, комисии“, коментира Сидеров.

Той припомни, че през февруари е внесъл промени в Закона за политическите партии да бъде прекратена тази порочна възможност.

„Ако от ГЕРБ не подкрепят измененията, остава съмнението, че и те използват тази възможност, за да привличат хора“, коментира лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Botev,Levski...koy gi ebava tez bre Tatari.Vse Vulgari sa gi predavali..."Geroi"...*** rabota...kiss..
226
4
 
6
 
! Отговори
Стига, бе ! преди 13 години
Сайта не е цвете, но не той е виновен, че Волен е пълен *** :)
225
7
 
8
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Другарю"Наблюдател" ...вярно е това, че "Днес.бг" е собственост на ДоганНо защо мълчиш като п*тка че и вестник "Атака",се печата от печатницата на Доган и на негови разноски ?Цялата партия Атака ведно с ВоЛен, са собственост на ДоганИ тази схмеа с офшорните фирми на Волен на Сейшелите, е пак на ДоганВолен няма пипе за такава изпипана измамаДоган държи в ръцете си Сидер,а Сидер държи в ръцете си депутатите на Атака, чрез тези поръчителстваЧрез Атака Доган има още 20 гласа в НС
224
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, сайта има нещо общо с турците, защото,когато се опита някой да изрази различно от тяхното мнение, те веднага го трият а човека е баннат. Само си губим времето тук, изследванията сочат, че Сидеров има реални шансове да стане президент, така,че и да плюете господа турци, няма особено значение.
223
4
 
3
 
! Отговори
do 225 преди 13 години
Prosto govedo ....hahahaahahaaaaa
222
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера една статия нямаше за Ботев,а днес дай да плюеме по Волен.Браво бе,добре че не ви разкрихме
221
4
 
2
 
! Отговори
hasfaltd преди 13 години
Е хайде сега - едва ли не искара, че се оправят само с парите от държавата. То е ясно, че е нагазил яко. А и все пак не един, а трима души го обвиняват. Изглежда видимо притеснен. Дано да видим и развитие, че много от скандалите само се пише по един път и повече не се проследява какво се случва по медиите. Кой крив , кой прав - несправедливо обвинен или виновен, или успял да се измъкне...
220
11
 
11
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Кяфя се кат гледам как анадолските *** се хърчат под шамарите на Волен!!!
219
4
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Българи, не позволявайте на този сайт да ви подведе с неверните си твърдения! Всеизвестен факт е, че *** е собственост на Ирена Кръстева и неиният син Делян Пеевски, които са в управата на антиконституционната партия ДПС!
218
1
 
3
 
! Отговори
eee преди 13 години
Га едоха кюфтетата не реваа
217
2
 
11
 
! Отговори
? преди 13 години
Турският сайт днес бг е развъдник на омраза за което ще съжаляват. Рано или късно спец службите ще им потърсят отговорност.
216
2
 
6
 
! Отговори
Пайко преди 13 години
Няма по- голяма ирония от тази- най- лудият депутат от всички, да постъпва най- нормално от всички!
215
13
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Този гръцки *** Сидеров още ли се прави на важен.Да каже за финансовите си далавери,защото скоро ще дойде и неговото време.Той и Доган са най големите крадци.
214
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИДЕРОВ ТИ ЛЪЖЛИВО ГАДНО *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
213
3
 
6
 
! Отговори
поп Вечерко преди 13 години
Да, бе защо не пишете на Кирилица, чада мои????? Затуй ли са я правили Кирила иМетодия, равноапостолите, та да се кьорим с латиница. Анатема на латиницата!
212
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i tene mogat da te izyadat daje ...hmmmm daaa :):)..
211
1
 
0
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
А от съмсем други места, едни съвсем други хора ни натаковаха целия род по майчина линия, та кат се започне от майката. Недей дрънкай за руднаци, те са вързани с други фигури. Доста по-яки и с авторитет
210
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
lazhets
209
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто през Сейшелите руснаците финансират агента си, Сидеров, който има за задача да подпали етнически конфликт в България.
208
5
 
4
 
! Отговори
Ку-ку преди 13 години
И пишете на кирилица, по дяволите