Можем да си позволим да вдигнем доходите!

Дянков даде 2 месеца на Стефанов да оправи батака в НАП
Обновена: 14 юни 2011 10:01 | 14 юни 2011 10:00,
293
Можем да си позволим да вдигнем доходите!
Снимка: БТА

Министърът на финансите Симеон Дянков потвърди, че правителството има готовност да вдигне минималната работна заплата от 240 на 270 лева.

Това обаче нямало как да се стане автоматично от първи юли. Преди това темата трябва да се обсъди на Тристранен съвет.

Според Дянков увеличението на минималната работна заплата няма да повлияе на сивата икономика, а напротив.

Той заяви, че тази стъпка ще спомогне за повишаване на потреблението.

Относно скока на пенсиите датата все още не била ясна. Финансовият министър заяви, че до няколко дни ще приключат със сметките и разчетите.

Дянков заяви, че правителството има четири варианта за повишаване на пенсиите. Всички те обаче предвиждат само пенсионерите с най-ниски доходи да получат допълнителни средства. Той поясни, че вдовишките пенсии ще се увеличават поетапно, за да се стигне до увеличение с 40%.

Дянков смята, че ще има консенсус със синдикатите за вдигане на пенсиите и добави, че сме една от малкото страни в ЕС, които могат да си позволят това.

„Можем да си позволим да вдигаме доходите, нещо, което другите страни не могат", категоричен е вицепремиерът Дянков.

Още по темата

„Минахме през две трудни за нас години, а сега можем да започнем увеличаване на доходите. Според Евростат имаме 3,4% растеж, което е сравнително добър растеж и е третото поред тримесечие. Инфлацията е овладяна“, коментира още вицепремиерът какви ще бъдат аргументите срещу вота на недоверие.

„Месец-два срок има Красимир Стефанов да оправи нещата в системата на НАП“, коментира още Дянков по повод последните рокади и смени в приходната агенция.

„Преди около месец заявих на НАП, че като приходи вървят добре, но не съм доволен от контрола“, заяви вицепремиерът.

„Чувам оплаквания в цялата страна, че еди-кой си бизнесмен се ползва с протекции. Ако не стане промяната, си отиват всичките“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
9
 
33
 
! Отговори
Скептик преди 12 години
Като теглим чертата, ще се окаже, че от всичката дандания само хазната май ще спечели, ама не за дълго. Ако някой от вас е сметнал нещо различно и може да ни зарадва, моля!..
271
8
 
33
 
! Отговори
Скептик преди 12 години
Тази година бизнесът и без това е натоварен с повече разходи - по-високи са данък сгради (10 пъти повече) и такса "Смет ... Това смятат специалистите. А пък ние можем да сметнем колко лева фактически ще ни дойдат в джоба в повече, след като си платим данъците за съответното увеличение, увеличената потребителска такса при лекаря и още ред други изненадки, очаквани и неочаквани.
270
8
 
35
 
! Отговори
Скептик преди 12 години
Състоянието на бизнеса в държавата ни понастоящем е такова, че:...Увеличаването на минималната работна заплата ще задвижи негативна верижна реакция... Увеличаването на минималната работна заплата с 30 лв. може да повиши безработицата... Изходът при това положение е, че трябва да се преструктурират възнагражденията, като се намалят. Още по-крайната и лоша мярка е да се освободят допълнително работници, което означава да се засили основният проблем безработицата..."
269
8
 
34
 
! Отговори
30лв. преди 12 години
Докато има такова мислене, като твоето, дотогава държавата ще е на това дередже...да вдига през две години с по 30лв. доходите...
268
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАШИЯТ ИЗВЪНЗЕМЕН ЩЕ НИ УРЕЖДА В ЖИВОТА - НЕГО СЪПРУГАТА МУ ГО ИЗДЪРЖАЛА.
267
9
 
46
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Предлагам Бойко Борисов и Дянков да кажат колко взимат като заплата , за да смазват хората със 250лв . минимална заплата и как може на гърба на хората да се бият в гърдите че правят нещо само бла бла бла бла от тея ГЕРБЕРИ
266
8
 
35
 
! Отговори
до Стига глупости преди 12 години
Наистина ''стига глупости'' не си прав,че МРЗ получават необразованите и най мързеливите.Аз например съм инвалид ....работя на минимална заплата по НП ....има много като мен.
265
9
 
34
 
! Отговори
до МИМА-266 преди 12 години
''Мамино Миме що искаш кажи ми''откажи се от козметика за 200 лева всеки месец,тока се плаща на месец не на ден така че и от там ти отпадат 100лева,ходи с 10лева джобни на ден ето и от тук 300лева.И се оказа яе са ти нужни около 600 лева
264
27
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Признал съм Дянков за икономист номер едно в страната. Ако не беше той сега щеше да е положението като в Гърция...с рейтинг на банкрутирала страна. А сега успя да намери и пари за увеличение на заплати и пенсии. Браво на ГЕРБ!
263
8
 
39
 
! Отговори
do 267 преди 12 години
От кога човешките права за достоен живот наричаш алчност?!Не забравяй ,че там ти е разхода за транспорт.Или ти си от село,или пътуваш гратис.
262
12
 
33
 
! Отговори
Абе Миме преди 12 години
Не си ли малко алчна? Аз взимам малко по-малко от това което си написала и не си позволявам по повече от 10лв на ден!
261
10
 
40
 
! Отговори
мима преди 12 години
30 дни х 20 лева джобни+30 дни Х 15 лева храна++30 дни х 4лева ток+ 200 лева за лекарства,козметика и комуникацииИ??? =1400-1500 на месец за Човек.Но ние сме хорица с малки нужди и големи усти.
260
9
 
34
 
! Отговори
lancelot преди 12 години
Съвсем леко отклонение от темата.Къде са спестените пари след премахването на наборната военна служба? Това са доста пари.Изведнъж потънаха.Какво се направи и прави с тях?!
259
9
 
40
 
! Отговори
Стига глупости! преди 12 години
Сладурче, какво ме интересува т. нар. минимална работна заплата!? МРЗ получават необразованите и най-мързеливите! Тя е вързана и със социалните плащания - обезщетения за миризливи ***, такса при лекар и прочие простотии. Интересува ме моята заплата малко да мръдне. Защото от 3 години не е мръднала и със стотинка, а цените хвръкнаха до небесата. Дрънкай си глупостите на тези, които ти вярват, ама вече май трябва да си ходиш обратно в САЩ.
258
8
 
43
 
! Отговори
nn преди 12 години
браво монии,браво..в събота нямаше да вдигаш заплатите и пенсиите,днес ще ги вдигаш може би,утре какво ли ще кажеш по въпроса..
257
11
 
57
 
! Отговори
сашо преди 12 години
къде е ония работливия с ножичките дето други бачкат пък той реже ленти стани фризьор веее ***
256
14
 
52
 
! Отговори
сашо преди 12 години
герб банда ***
255
10
 
46
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
Ти си толкова бизнесмен, колкото аз съм Първата дама! :) Бизнесмените не четат такива пострадали сайтове, още повече да пишат коментари :)Но иначе сполучлив опит да се почувстваш поне за малко значим :)
254
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе очилатко!Що не си ходите барабар с Боко и милиционера-милионер Цветанов.Дрън - дрън - тинтири - минтири - шменти капели...ами повтаряте се вече се бе СМЕШНИЦИ!
253
9
 
43
 
! Отговори
ГРЕШИШ СИМЕ...ХА,ХА преди 12 години
..."УВЕЛИЧЕНИЕТО" ----СЛЕД ВОТА!АКО ГО ЗАГУБИТЕ -----УВЕЛИЧЕНИЕ 300%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХА, ХА,ХА,ХААА.......ТОГАВА ---ДА ПЛАЩА ПАРТИЯТА!!!!!!СЕРВИРАЙТЕ ИМ ВЛАСТТА...........С "УВЕЛИЧЕНИЕТО"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!