Лот 4 ще оскъпи автомагистрала "Тракия"

Подпочвени води бавят строежа на отсечката Ямбол–Карнобат
17 юни 2011 19:54,
75
Лот 4 ще оскъпи автомагистрала "Тракия"
AM "Тракия". Снимка: Архив, Булфото

Ще има оскъпяване на строителството на Лот 4 на магистрала "Тракия" заради подпочвени води, но то няма да бъде компенсирано от държавния бюджет, обясни заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Тези разходи са допустими по правилата на еврофинансирането и те ще бъдат възстановени на страната, обясни той на пресконференция за резултатите от пробите от Лот 2 на магистралата.

В момента група експерти оценяват допълнителните инженерни работи, които ще трябва да се предприемат, и така ще стане ясно в какъв размер ще е самото оскъпяване на строежа на отсечката, допълни Лазар Лазаров, член на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Стойността на проекта като цяло ще бъде увеличена, предстои да разберем, но това няма непременно следствена връзка с анексиране на договора с изпълнителя, каза заместник-министърът.

Лазар Лазаров припомни, че за този участък на магистралата е имало претенции от изпълнителя за наличие на "слаби" почви по трасето, които не са били отразени в инвестиционния проект.

Още по темата

След проверка от независима акредитирана лаборатория било доказано, че такива почви наистина има.

На 3 септември миналата година започна официално строежът на ЛОТ 4 от АМ „Тракия". Цената на строежа е близо 175 млн. лв. Изпълнител е сдружението „Тракия IV" с основен партньор „Холдинг Пътища".

Пътната дължина на трасето, свързващо Ямбол и Карнобат е 49,08 км. Предвижда се строителството да приключи до януари 2013 г.

Все още не е ясно дали откритите подпочвени води ще забавят строителството на отсечката, а от там и на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ СЪС СЛУЧАЯ преди 12 години
След като прочетох внимателно и статията, и коментарите, искам да кажа на всички: Спрете да коментирате статии, само защото имате нужда да изливате озлобление и натрупан гняв от това, че точно вие сте неудачниците, които нямат и бегла представа за нищо по-стойностно. Точно лот 4 /за другите нямам информация/ се строи по всички стандарти и норми, с качествени материали. Хората, които са ангажирани с този обект работят много, ама толкова много, колкото някои от вас няма да изработят през живота си
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стройте, стига сте ревали! Мрънкалниците, които пишат коментари и не работят също!
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало гербери? Каква е тази тактика? Като по времето на Буш: Или си с правителството или си терорист. Значи ако не харесвам Бойко това ме прави комунист така ли? Егати елементарното мислене.
67
0
 
2
 
! Отговори
Меги преди 12 години
Как пък така точно този лот, на който работи Холдинг Пътища на Божков, ще се оскъпи?
66
1
 
6
 
! Отговори
Гербераст преди 12 години
Комунистите не могат да го преглътнат и завиждат на безпрецедентните успехи на България,водена под мъдрото ръководство на Великия Вожд и Любимия Ръководител Инженер Доктор Генерал Бойко Борисов!Хайде сега комунистите да ми слагат минусчета!
65
3
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Чудо. Веднъж да не е виновна тройната коалиция...
64
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 12 години
Не лот ,а комисионите ще ускъпят магистрала Тракия.
63
7
 
11
 
! Отговори
Do 68 преди 12 години
***!За подобни проекти, 3-4 мес. закъснение и то по независещи причини са нищо, бе!***! Само да плюете знаете.А ти какво искаш? Да дойде да те покани лично да откриеш магистралата ли, защото ведиш ли си много важен.Някой поне се е решил да докара нещата до край, а ти ще гледаш закъснение от 3-4 месеца.
62
16
 
14
 
! Отговори
ариец преди 12 години
И ква стана тя , вместо юни 2012 , януари 2013 , за сега ? А като излязат и няколко тракийски гробници -2015г. Сега ББ ще каже: Станишев , тройната коалиция и Костов ни оставиха мочурищата и сега ние ги пресушаваме !!!!
61
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да очакваме още да се появи по трасето на магистралата,за да се крадат пари? Надпочвени води,непроходими блата,джунглата на Амазонка,скали с мисочина на Алпите. КРАЦИ,КРАДЦИ,КРАДЦИ...................
60
9
 
6
 
! Отговори
до61 преди 12 години
Абе нещстник,как може да пишеш глупости за хора,които не познаваш.Родителите са обикновени хора учители,г-н Васил Божков има завършени две висши образования,негова е заслугата голяма част от националното съкровище да е още в България/а не разпиляно като другите български богатства/,а за това че е умен и успя да натрупа богатство виновна е Вашата измислена демокрация.Сестра му Иванка е строителен инженер.Според мен такива *** като теб трябва да се скрият и да не пишат глупости.
59
5
 
4
 
! Отговори
М преди 12 години
Тия магистрални участъци, дето ги приписвате на Станишката всъшност са на Царя.
58
3
 
19
 
! Отговори
Косан преди 12 години
Всеки инженерен инфраструктурен проект се прави въз основа на подробен хидрогеоложки доклад . Какви ми ги дрънкат сега за подпочвени води. Или се играе поредният мошеннически сценарий - явява се фирма която оферира безмислено ниска и непосилна за останалите участници цена, печели търга и след като започне строителството започва да цака с анекси. Ще Ви счупим някой ден кратуните ей мушмороци от Пътното ведомство!!!!!!
57
4
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Само не разбрах, след като пресконференцията е била за съобщаване на резултатите от пробите на Лот 2, за чий са обяснявали какво ще стане на Лот 4? И някой разбра ли какви са всъщност резултатите от пробите? Или с тази новина успяха да замажат очите на хората относно резултатите?!?!?
56
10
 
20
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
АБЕ НАЛИ ДС ЧЕНГЕТАТА ОТ КОМ.ПАРТИЯ ГЕРП НЯМАШЕ ДА ПРОМЕНЯТ ЦЕНИТЕ НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ТЪРГОВЕ...ЗНАЧИ ПАК РАЗБОЙКО *** ЕДНО *** СИ БАНКЯНСКО Л**НО......ПОРЕДЕН КЬОРФИШЕК ГРЪМНА......И ВЗАКЛЮЧЕНИЕ, КАК ТОЧНО В ЛОТА НА "ЧЕРЕПА" ЩЕ ДИГАТ ЦЕНАТА
55
5
 
13
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Не че съм някакъв оракул или гадател,но тази фамилия Божкови е натоварена с много отрицателна енергия и вместо да ни се натъкват на погледите и на вниманието,просто трябва да се скрият за няколко стотин години за да се отмие проклятието което тегне над тях!
54
3
 
9
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Аз ако бях строителен предприемач,преди да участвам в търга,първо щях да мина лично с джипа по трасето,после щяк да пусна строителните си хрътки и едва тогава след като съм преценил на окомер щях да се включа в тотото
53
4
 
31
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Полицай, футболист, полицай, футболист...и така до края на света...!!!
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След месец два строителите ще се натъкнат на "силни" почви,които разбира се на са отразени някъде в проекта/някъде...на майна си райна/.Следва ново оскъпяване.
51
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сделката за 49,99% от БАКБ стана окончателно фактКупувачът СИЕСАЙЕФ(Цветелина Бориславова-Винетката) е платил 100 хил. евро...................????"Пазарна капитализация на БАКБ е.............................68,174 млн. лвСега разбрахте ли как се става БООООООООООГАТ??