Камен Петков потвърди, че станал червен

Партийната субсидия скара депутатите
Обновена: 22 юни 2011 13:36 | 22 юни 2011 13:36,
47
Камен Петков потвърди, че станал червен
Отцепникът от Атака Кирил Гумнеров. Снимка: Dnes.bg

В кулоарите на парламента Камен Петков потвърди, че е подал декларация за принадлежност към „Коалиция за България”.

Петков обясни, че докато е бил в редиците на „Атака”, не е видял и стотинка от парите по субсидията.

Според независимия депутат проблемът на лидера на „Атака” не е, че го напускат депутатите му, а че губи пари.

Другият споменат независим депутат – Кирил Гумнеров, не беше открит за коментар в парламента.

„Аз се чудя как тези, които са се отделили от тази група, са издържали досега. И как тези, които останаха в нея, ще издържат до края”, коментира Михал Миков по адрес на Сидеров.

Огнян Пейчев, който вече е независим депутат, призова бившия си съпартиец Сидеров да се яви на детектор на лъжата заради договорите за поръчителство, които са подписвали депутати на „Атака”.

„И който от нас двамата издържи, да остане на парламента. Ще се извини ли от тази трибуна Волен Сидеров, ако се докаже, че е карал депутати да подписват?”, попита Пейчев.

„За такива като теб ренегати има само един път на достойно излизане от ситуацията. Напускане на парламента. Всичко друго е платен ход”, коментира Сидеров.

И заваляха предложения. На свой ред съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов излезе на трибуната и също призна, че четирима независими депутати са предлагали да се присъединят към редиците на десницата.

„Към нас са отправяли искания четирима да се присъединят. Ние сме отклонили тези искания”, уточни Костов.

И се съгласи с предложенията на „Атака” в закона за политическите партии, които според него имат резон.

„Абсолютно прави са вносителите на законопроекта, че между тази част на законопроекта и правилникът за дейността на Народното събрание има сериозно разминаваме. Текст, вкаран през 2005 г., предвижда държавната субсидия да се превежда на политическата партии въз основа на получените гласове”.

Костов обаче обясни, че допълнение в този текст позволява парите от субсидията да следват депутата и в това е проблемът.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

„Ако той обяви принадлежност към друга политическа партия. Това отваряне на опциите в закона е дълбоко порочно”, коментира Костов. И на свой ред се обърна към левицата и Михаил Миков. „Вие получавате субсидия за чужди гласове, не за своите”.

„Атака” и ДПС поискаха да стане ясно независимите народни представители към коя политически сили са се определили. А министърът на финансите Симеон Дянков да дойде в парламента, за да обясни дали се превеждат пари от субсидията на партиите на независими депутати.

„Абсолютно неоснователно и незаконно е министърът на финансите да отказва тази информация, освен ако тя не е класифицирана”, коментира заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
2
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Долу комунистите и тези дето ги подкрепят,проклети да са до девето коляно.***........
46
1
 
1
 
! Отговори
plovdiv преди 12 години
Струва ми се че има някакво объркване. Нали забраниха партийното номадство в Парламента? Или - като ми даваш парите на партията си добре дошъл, така ли господа управляващи?
45
2
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Чети по - внимателно , ако не схващаш от първия път, както е в случая, чети пак и пак "Това е подигравка за избирателите.Хора антикомунисти до костния си мозък подсигуряват депутати на БСП."
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 43"Хора антикомунисти до костния си мозък ..."Моля?Не говори смешки ве,кои са антикомунисти в партията дето бъка от бивши комунистически куки,доносници и ***?
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм Атакис ни най малко .Но според мен депутат отказал се от парламентарната си група трябва да напуска парламента и на негово място да идва следващия от листата на тази партия .Ами те така подменят вота на народа както си искат .Колко хиляди хора повярвали по една или друга причина в Атака са гласували за да влезе този *** в парламента а той отива в БСП излиза че те са гласували за БСП или ГЕРБ без значение .Това е подигравка за избирателите.Хора антикомунисти до костния си мозък подсигуряват депутати на БСП.На когото не му харесва политиката на партията която го е избрала просто да си ходи.Да видим тогава колко ,,бунтари " ще има ?Който се хванал на хорото да го играе кат неще в дома да си пие ракията .Другото е бош -лаф работа
42
0
 
0
 
! Отговори
angel60 преди 12 години
Kato gledmam tozi tsirk narechen,,balgarski parlament,,se sramuvam che sam Balgarin.Tova li sa nai dostoinite balgari?Tova li e tsennostnata ni sistema?Umnite i dostoini hora koito mogat da badat polezni sa natikani v 9-ta gluha a nachelo samo alchni i bezkrupolni ***.Balgaria ima nujda ot Pinochet.Otvraten sam ot tova poshlo savremie.
41
0
 
0
 
! Отговори
пиле преди 12 години
На това има една народна поговорка: "На два стола седи, на два стана кросне." И още: "Роди ме мамо с късмет (депутатско кресло), па ме хвърли и на смет!" Това бедно, измъчено от яростната опозиционна политика на Волен Сидеров и "Атака", в парламента, сега ще гладува при новите си съпартийци, защото те няма да го приемат да обядва в депутатския стол, заедно с тях и ще трябва да ходи на ресторант отсреща на Парламента и да обядва сам, изоставен от партийните си другари и нови съотборници.
40
0
 
9
 
! Отговори
глад народен преди 12 години
Що стават такива *** дупетатите бе колеги...народе?!Явно много ги раниме?Тоя почервенял от ядене, пък то криза уж...
39
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ако вземем за пример демократична държава като Япония, в България съобразно броя на населението не трябва да има повече от 40 депутати в НС.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо изненадващо и нелогично няма в тази новина.Гласуваш за атака,получаваш (естествено) бсп(бкп)!
37
2
 
5
 
! Отговори
sim преди 12 години
Отминавам личната страна на спора, но Петков лъже за друго. Субсидията за партия "Атака" (както предполагам и за другите партии) отива основно за клубовете (наем, ток, парно и т.н.) и за заплати на местните координатори(скромни!), за организация на митинги, агитационни материали и прочее. Да, в-к "Атака" *** доста пари, но партия без вестник, пък и без телевизия не може да съществува реално в медийното пространство. Всякакви приказки за някакви лични луксозни разходи на Сидеров и хората около него с партийната субсидия (не със заплатите!) е гадна инсинуация на групичка предатели, на които Волен не дава да лапат!
36
1
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Ми какъв да е с тез бузи......то храна требе да се подържа тоз шейпинг....Пък и каква е разликата чий *** ще лижеш,важно е да има далавера..........
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влезлите по партийна квота в парламента,след отказ от групата си заминават в къщи,а мажуритарните остават независими без право да ходят по разни партии.Да се намали цифрата на 120 депутати.Страната ни се обезлюди.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Достойни дупетати - такива са всички предатели на АТАКА
33
3
 
4
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
Тоз ари на бас че е врътнал *** на серГей.
32
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
А за каква цума са го купили от БСП ? Нали много им знаеха устата че ГЕРБ си пазарували независими а каква стана тя - БСП си купуват атакисти.Целия парламент едно бунище.
31
0
 
6
 
! Отговори
vini преди 12 години
Чудна работа господа как тези търтеи които издържаме се карат за нашите пари това е гнусна работа.Партиите трябва да се издържат сами не от парите на народа.Какви супсидии какви пари та това са наште пари измъчени .Тези лешояди да си живеят живота на наш гръб.ГЕРБ гласувайте поправка в закона за партиите който иска да е полетик да се издържа сам достатъчно са заплатите им като депотати
30
0
 
5
 
! Отговори
Демопутат преди 12 години
Независимите само от парите зависят. Подли предатели и изнудвачи, хамелеони, без капка съвест и чест. И майките си са готови да продадат за стотинки и други финикийски знаци.
29
0
 
5
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТУЙ ПРАСЕ ЗА КОЛЕДА СТАВА ,АМА ИСКА ОЩЕ ДА ЯДЕ!!! АБЕ *** ДОЛНИ , НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ПИЕТЕ КРЪВТА НА НАРОДА!! СКОРО СОПИТЕ ЩЕ ЗАИГРАЯТ ПО ГУМЕНИТЕ ВИ ГЛАВИ!!! САМО СЕ ЧУДЯ КАК ГЛЕДАТ НА ВАС, ДЕЦАТА ВИ И ПРИЯТЕЛИ ,АКО ИМАТЕ ТАКИВА!!!!
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм от Атака.