Бойкотът към Сидеров продължава

За трети път депутати отхвърлиха той да оглави "Антимафия"
22 юни 2011 11:33,
61
Бойкотът към Сидеров продължава
Снимка: Булфото

И третият опит Волен Сидеров да влезе в комисията „Антимафия” удари на камък.

За трета поредна седмица парламентът отхвърли предложението на „Атака” Волен Сидеров да попълни квотата на „Атака” в комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Казусът възникна, след като Валентин Николов премина към редиците на независимите депутати. Така квотата на „Атака” в комисията „Антимафия” се оваканти.

Според правилника на парламента всяка парламентарна групата на Сидеров има право да посочи свой кандидат за поста в 5-членната комисия.

Още миналата седмица от „Атака” обявиха, че временно замразяват членството си във всички комисии, докато въпросът с членството на лидера им в комисията „Антимафия” не бъде решен.

И днес заместник-председателят на парламента от квотата на ”Атака” Павел Шопов отново вкара в залата предложението за Волен Сидеров.

Аргументите, с които се опита да убеди присъстващите в залата да гласуват за него, бяха, че суверенно право на всяка парламентарна група е да реши кого да предложи за член на дадена комисия.

Шопов посочи, че отсъствието на член на „Атака” от комисията блокира работата й.

Още по темата

„Комисията не заседава и това ще е още за дълго време, ако въпросът не бъде решен. „Атака” няма да предложат друг член за нея. Ние сме опитни политици, знаем какво правим и по никакъв начин няма да отстъпим. Ако има скандал по тази тема, той няма да работи нито във ваша полза, нито в полза на опозицията”, допълни Шопов.

Доводите му не бяха приети от ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС и „Синята коалиция”, които отново гласуваха против.

До разрива между „Атака” и ГЕРБ се стигна след инцидента пред софийската джамия Баня Баши.

Седмица след него парламентът прие безпрецедентна декларация, с която осъди опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страна. А „Атака” била опасна за управлението на страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров заслужава да бъде наказан заради безусловната си подкрепа на ГЕРБ - резервния ешалон на БСП.
54
0
 
0
 
! Отговори
АСАН преди 12 години
ЩОМ ДИМ ДУКОВ Е ЗА ВОЛЕН Л*АРЯ И АЗ ВЕЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО !
53
3
 
0
 
! Отговори
Герберов преди 12 години
Само ГЕРБ са способни да ни издърпат от блатото
52
0
 
1
 
! Отговори
пигъл преди 12 години
Той сам се издъни пък ГЕРБ му виновни
51
1
 
6
 
! Отговори
ДИМ ДУКОВ преди 12 години
ГЛАСУВАХ И ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗАЩОТО Е СЪЩИЯТ *** КАТО МЕН !
50
2
 
1
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Ясно е защо го отблъскват, само той ще покаже истинските им лица и връзки с онези от подземния свят. В.Сидеров е неудобен защото има смелост да назовава нещата с истинските им имена. В НС сега е пазар, всеки купува и продава без да се интерсува от вота. Там са най-комерсиалните и законно избрани лицемери.
49
0
 
9
 
! Отговори
Фафла преди 12 години
Никой батка не бръсне Сайдера за слива. От как бат Бойко се дистанцира,Болен увисна като мокър ***.
48
0
 
0
 
! Отговори
мравка преди 12 години
До всички които написаха на42 минуси . Защо си кривите дребните душици и казвате на бялото черно.Нека някои напише кое от написаното не е истина.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно е, че след недобре обмислени ходове и допускане на грешки всеки ще си понася последствията. Така че Сидеров да не се чуди защо не го гласуват за член на комисията.
46
0
 
2
 
! Отговори
До Патриот преди 12 години
Ама наистина ли вярваш, че това противопоставяне на Волен е в полза на България? Та той е един от най-опасните за страната ни политици, защото е непредсказуем и посрамва името на България пред целия свят! Ами пиянството му в самолета, сигурно и то е било противопоставяне срещу некомфортната му седалка! Добре, че от ГЕРБ разбраха, че Волен и партията му носят само вреди на страната ни и се отдръпнаха от тях...
45
1
 
1
 
! Отговори
dino преди 12 години
bolene taka se pada na tezi koito bjha vav kompanjta na gerb 4estito i uspeh dr parlament njma da te ina super
44
1
 
6
 
! Отговори
Никотиана преди 12 години
До: ПатриотМоля те да дефинираш:опълчиха срещу ДПС и срещу безцеремонното държание на САЩ? Как се опълчи той? Като плаши мохамеданите и ги праща под строй да гласуват за Доган от страх ли? А за САЩ - как точно този шут се противопостави. Като си направи ПР в ресотранта ли? Това е само прах в очите на такива, като теб, които явно не могат да видят дървото в собственото си око!
43
8
 
8
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
ГЕРБ се *** пак!
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя не става за никъде,берабер с Ахмед агата в затвора
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров,Сидеров трябва да си невероятно *** щом две години всички ти казваха,че правиш грешка с подкрепата си за ГЕРБ и чак сега ти си изненадан,че те отсвириха и ти се подиграват употребиха те и те захвърлиха като ***,как искаш хората да гласуват за теб и да ти вярват,като неможа да прецениш,че ГЕРБ се е.ават с теб,кои вече ще ти вярва,че ти можеш да вземаш правилни решения като ПРЕЗИДЕНТ БОЙКО и ЦВЕТНАНОВ ти Е.АХА МАЙКАТА!!!
40
23
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Волен Сидеров може да е всякакъв, но не и ***. Аз лично на изборите 2009 гласувах за ГЕРБ, а сега ми идва да се гръмна, че се поддадох на поредните политически лъжи. АТАКА може да е партия всякаква, но само те се опълчиха срещу ДПС, срещу воя на джамиите, срещу новините на турски(които Костов осигури на ДПС), срещу безцеремонното държание на САЩ, и срещу това ДПС да управлява Батак, където канонизирането на избитите българи става с кючеци, маанета и мажоретки. АТАКА напред, имате моя глас!
39
20
 
12
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Ясно е че няма да допуснат Сидеров в тази комисия та да им развали рахатлъка и да се краде на воля.И да си затваряте очите колкото ги имате голата истина е че единствено Сидеров е против воя на джамията,новините на турски,наем за американските бази,турския дълг .Аз не харесвам Сидеров,но нека някои каже кои друг политик се е застъпил за тези неща.
38
3
 
14
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
За 3-ти пореден път ГЕРБ нарушават правилника на парламента - СРАМ И ПОЗОР!
37
1
 
4
 
! Отговори
5 преди 12 години
Боже, тук има заговор!!! Всички коментари, окончаващи на 5 са ***!!! 5-и, 15-и, 25-и - добре ли сте вие, бе!!! Жалко, че мога да слагам само по един минус, иначе бих цъкал до довечера на вашите болни коментари!!! Нещастници... Като този, когото възхваляват!!!
36
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако Атака скъса с русофилството и заеме мястото си на евроцентристка националистическа партия, облегната на вота на българите, ще бъде следващата управляваща партия в България и то за няколко мандата!