С колко и кога ще вдигат минималната заплата

Държавата, бизнесът и синдикатите обсъждат предложенията
Обновена: 23 юни 2011 07:44 | 23 юни 2011 07:44,
111
С колко и кога ще вдигат минималната заплата
Снимка: архив, Булфото

Увеличението на минималната работна заплата и на вдовишките пенсии ще бъде обсъдено на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

След три месеца консултации правителството предложи минималната работна заплата да бъде увеличена с 30 лв. и да стане на 270 лв.

Предвижда се вдовишките пенсии да се вдигнат с 6,5%, тоест от 20% - на 26,5% от пенсията на починалия съпруг. "Нищо, но от сърце", коментираха увеличението синдикатите и посочиха, че ще настояват за по-голямо повишаване.

Кабинетът и синдикатите се разминават във вижданията си от коя дата трябва да скочи минималната работна заплата. Синдикатите са категорични, че увеличението трябва да стане още от 1 юли. От Министерството на финансите пък предвиждат това да се случи от 1 септември.

Синдикатите настояват  също минималната заплата да скочи на 290 лв.

Още по темата

Според представители на бизнеса няма икономически причини за увеличение на минималната работна заплата. От Българската стопанска камара продължават да смятат, че увеличение на минималните доходи може да има, но те трябва да се разглеждат в рамките на Бюджет 2012.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: работна заплатапенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
5
 
! Отговори
Hyper преди 12 години
Този компир какво разправя, работел много? така и аз мога бе, с ножица в рака да обикалям страната, сигурно ножицата се е заварила за ръката му
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то се е видяло, ГЕРБ ке гърми тази есене!!!!!!!!!
67
1
 
2
 
! Отговори
Зевс преди 12 години
Когато се засели България с Японци ...............
66
0
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
Абе то Германия не може да ги стигне,ти искаш България
65
2
 
5
 
! Отговори
Кристалина преди 12 години
Другарю Борисов, кога ще стигнем Кристалина Георгиева, с нейните 20 000 евро (40 000 лева) на месец? Които и ги плащаме ние, данъкоплатците.
64
1
 
6
 
! Отговори
Рънърса преди 12 години
Бойкооооо, ако те сварна ще ти извия вратленцето ... ще ти го навра черния пояс в ...! Пред камерите знае да се прави на бабаит!
63
1
 
9
 
! Отговори
с 5% ДДС? преди 12 години
Другарю Борисов, кога ще стигнем Швейцария със 7,6% ДДС и Япония с 5% ДДС?
62
0
 
7
 
! Отговори
жожо преди 12 години
АБЕ ПИЧ БОЙКО, КАТО ТОЛКОВА Е ХУБАВО И ЕВТИНО В БЪЛГАРИЯ, ЩО СИ КУПИ КЪЩА В АМЕРИКА И ДЪЩЕРЯТИ ЖИВЕЕ ТАМ!
61
0
 
7
 
! Отговори
PICO преди 12 години
РРЕОИ,РЕЖИ БОЙКО, СЕГА ТИ Е ВРЕМЕТО!ПОСЛЕ ВЗЕМИ САМОЛЕТА И В ХАМЕРИКА ПРИ ЩЕРКА СИ И ГАДЖЕТО И!
60
2
 
8
 
! Отговори
55 300 лева преди 12 години
Средният годишен доход на наемен работник в Германия е 27 648 евро или 55 300 лева. Какъв е средният годишен доход в България, другарю Борисов, и имаме ли повод да се гордеем с него?
59
8
 
4
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Комунистическата *** да мълчи предлагам аз.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според вас защо се спука строителния балон в България и се срина цената на имотите? Тези имоти ги купуваха главно чужденци че са ефтини. Но като ни видяха ужасната инфраструктура, дупките по улиците, липсата на пътища, спирането на тока и водата и т.н. избягаха и спряха да купуват. Същото е и с инвеститорите в промишлеността. За това усилията на ББ да възроди инфраструктурата са в правилната посока независимо от това какво мисли "кофти материала" по долу.
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това ли беше твоята цел с рязането на 2-те хиляди ленти?"Ама вече с какъв размах ги реже, артистичност има в плавните му движения. Още 2 хиляди такива ленти, и няма да има човек на земята, който да прерязва ленти по-хубаво от Борко!
56
2
 
12
 
! Отговори
44 преди 12 години
КАКВИ ИНВЕСТИТОРИ БЕ ПИЧ,Я СЕ ОГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА - ИНВЕСТИТОРИТЕ ПРОДАВАТ И СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. БАЛОНА СЕ СПУКА.ЕДИНСТВЕНИЯТ БИЗНЕС,КОЙТО ВЪРВИ В БЪЛГАРИЯ Е ДА ПРЕКАРВАШ ЦИГАРИ И ДРОГА. ВСИЧКО ДРУГО НЕ РАБОТИ.
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 22-те години преход при Станишев имахме най-добър живот, а и оставиха 8лрд в хазната. Сега се връщаме на стандарта на Костовото управление, а скоро и Виденовото ще стигнем, и излизат някакви наглеци да ми обясняват как днешната мизерия била за по-хубаво и как добре се справяли днешните ***!!!По-хубаво, може, но за тия дето и преди по-хубаво от нас си живееха - Божковци, ***, сикаджии.
54
0
 
13
 
! Отговори
Петров преди 12 години
До 44 абе ти като си на много високо равнище я кажи колко са 270лв във сегашната икономическа ситуация.И защо народа като си потърси правата да живее по-добре винаги бива наричан ***.И какво ме грее един западен инвеститор след като не плащат реалната стойност на труда ми.
53
1
 
2
 
! Отговори
agostina преди 12 години
madruva darzavata , biznesat i sindikatite a zawo nepomadruva ikonom. ministar deto govorewe, 4e e nameril parite s , koito bezproblemno mogat da se uveli4at zaplati i pro4ee? predizborni kulturni obewaniq pravqt vsi4ki narodeeeeee
52
3
 
2
 
! Отговори
селкор преди 12 години
до 50 .за комунистите си прав но другото явно не ти е ясно
51
2
 
18
 
! Отговори
на последно място преди 12 години
Другарю Борисов, вчера излезе статистиката на Евростат за 2010 година. По бруто вътрешен продукт (БВП) на глава от населението отново сме, както се сещаш, на последно място в Европа. По покупателна способност също на последно място в Европа. Това ли беше твоята цел с рязането на 2-те хиляди ленти?
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите фалираха държавата,а Бойко обра каквото е останало след тях.следващия като дойде на власт,няма да има грам пари,само ще има едни магистралки,които не могат да докарат приходи