РЗС брои парите на Първанов

Искат проверка на финансовото му състояние и одит на президентството
24 юни 2011 16:30,
45
РЗС брои парите на Първанов
Лидерът на РЗС Яне Янев и кандидат-президентът на партията Атанас Семов. Снимка: БТА

РЗС иска проверка на имущественото състояние на президента Георги Първанов и на семейството му, както и пълен одит на президентската институция.

Депутатът Емил Василев обяви, че през следващата седмица от партията ще внесат сигнали с искането за двете проверки до парламентарната комисия за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика, до националната комисия за конфликт на интереси, НАП и Сметната палата.

Според него трябва да е ясно с какво финансово и имотно състояние излиза президентът след двата мандата начело на държавата.

В последната си декларация пред Сметната палата Първанов декларира 10 000 лв. налични средства и един "Фолксваген Голф" от 1996 г., посочи Василев.

От РЗС изчисляват, че месечната заплата на държавния глава възлиза на около 5000 лева, а на съпругата му Зорка Първанова – 2500 лева. Според хората на Яне Янев, семейството на държавния глава е прибрало 700 000 лева за 10 години от заплати, командировъчни и представителни.

Освен това от партията обявиха, че разполагат с информация, че за последните 10 години от бюджета на президентството са похарчени 53 милиона лева с подписа на Георги Първанов.

Според лидера на РЗС Яне Янев досега одитите, които Сметната палата е правила на президентството, са били повърхностни и с цел прикриване на определени факти и обстоятелства.

Днес от партията направиха политическа оценка на двата мандата на държавния глава.

Според Янев за тези 10 години Първанов от самообявил се социален президент се е превърнал в "най-големия олигарх" в България.

"Не намирам нищо положително в мандата на президента, за нас това е едно загубено десетилетие", посочи зам.-председателят на РЗС и кандидат за президент Атанас Семов.

Според него слабостите на Първанов като държавен глава могат да се обособят в три групи – пълна управленска неефективност, липса на политически профил и програма, усещане за тежка зависимост от ДПС и олигарсите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ineteresno kak Jane se e doredil pred Cwa Cwaturvov da im stane agent
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
minete, mineta *** sha praite site vie na Goce, tm gore na tavana u mazonetaneveroiatno typi typungeri imalo v Tupogaria
42
3
 
2
 
! Отговори
давай яне към бойко преди 12 години
БРАВО НА ЯНЕ ЯНЕВ. НАЙ- СЕТНЕ НЯКОЙ СЕ СЕТИ ДА ПОИСКА ПРОВЕРКА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИМОТИ И ПАРИ,ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ ЕДИН ПЪТ И ЗАВИНАГИ,ЧЕ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКОТО СЕМЕЙСТВО СА ЧИСТИ И СЪОТВЕТСТВАТ НА ДОХОДИТЕ ИМ. ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ДА ПОИСКАТ ПРОВЕРКА НА ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА.КЪДЕТО И ДА СЕ БРЪКНЕ В ГЕРБ ПОТИЧА МРЪСОТИЯ,КОРУПЦИЯ,ДАЛАВЕРИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.ПРИМЕР:ЦЕЦО КРАДЕЦО,ФИДОСКА,АТАНАС АТАНАСОВ,ЛЪЧО МОЗЪКА,ЕМИЛ ДИМИТРОВ,АНДРЕЙ ИВАНОВ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.
41
1
 
0
 
! Отговори
Прав ли съм? преди 12 години
Яне,Яне! Обуй си клоунските обувки и шапката с трътка! Отиват ти. Ти на Първанов не можеш да полееш на малкия пръст. А и на никой друг.
40
2
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Справка показва,че Яне Янев е роден на 22.04.1971.През 89 е бил на 18г.Действително,с действията си той създава впечатление на 5 годишен и тук си прав.Как ДС наема такива *** за агенти?Но това не е по темата!Преди година Николай Колев Босият каза:Още непълнолетен Яне Янев е приет за агент на ДС под псевдоним "Хлапето".На въпрос "Защо не е осветен като такъв при Парламентарните избори?" Колев отговори:Сегашният закон забранява да бъдат осветени действащи сътрудници на ДС.
39
1
 
4
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 12 години
А БЕ ЯНЕ, ЗАЩО С ВОЛЕН НЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА РЪЧИЧКА И ИДЕТЕ НА МОРЕТО,ПРИ ОНЯ С ДЖЕТА ДЕТО СЕ ГМУРНА. АЗ ЩЕ ВИ ПЛАТЯ РАЗХОДКАТА.ОМРЪЗНАХТЕ НИ С ВАШИТЕ ИСТОРИИ.
38
3
 
6
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Защо се вълнувате максимално.За да прави тези изявления Янето предварително се е съгласувал с Първанов и при проверката ще се установи че всичко е окей.И това което намери проверката ще си бъде узаконено.
37
8
 
4
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Всички знаят,че Гоце стана милиардер от далавери,но само от РЗС имат смелоста да му искарат кирливите ризи.Боко страхливеца пак се е продал; за жълти стотинки и си мълчи - все пак са си стари комунисти с Гоце
36
4
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 12 години
Невъзможное Янев да е имал каквото и да е общо с ДС понеже през 1989 година когато е закрита ДС тои е на 16 год....не ми се вярва на 5 годинки да е бил агент
35
3
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
haide platenite draska4i se vklu4iha na momentane vi li pisna da sedite kato mishki i da ne proumqvate kakvo se slu4va v tazi dyrjava
34
2
 
3
 
! Отговори
ranarsa преди 12 години
Е тоя наистина ме дразни максимално!Когато трябваше да се разобличи агента на ДС,досносника Гоце РЗС напрактика го спаси от процедура по импийчмънт.Сега Яне,за които има данни за съпричастност към ДС,се прави на интересен.Щом Яне се захване с нещо то се проваля.Между другото да те атакува политически лидер с рейтинг 0.5% си е направо страшно!
33
1
 
6
 
! Отговори
пипи преди 12 години
Яне, като си захванал, карай наред! Започни от Жельо желев, Петър Стоянов, филип Димитров, Сергей Станишев и така докрай! Не пропускай нито един, който е бил депутат, министър, зам., президент, зам. дори и сегашните! Накрая като разкриеш всичко, ще те направим национален герой и на следващите избори ще те кандидатираме за президент! Поне си ни познат, че можем да очакваме всичко от теб и с нищо няма да ни изненадаш. А и ще ти направим фланелки с щампи и ще кръситм улици и стадиони на теб! Е?????
32
2
 
5
 
! Отговори
Жельо Желев преди 12 години
Гоце виждате ли колко смешно се оправдава и не може дори 5 смислени изречения да сътвори така,че да убеди българския народ в обратното. Това е един предател на българските интереси и трябва да си понесе отговорността. Щом можеш да вземеш един куфар с пари... мисля, че точното определение е ПРЕСТЪПНИК !!! а когато това го правиш против България, ти си УБИЕЦ !!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Бай Х.. преди 12 години
Мчи те мойат ли да броят до толкоз
30
2
 
1
 
! Отговори
пипи за 26 преди 12 години
ами хора, преди да разследвате Гоце, помислете какво и кой ще храни вълчицата! Ако Гоце напусне президентството или ще трябва да си я води на каишка или да остане за следващия президент? Ами ако не го хареса и го изпохапе? Вълците се привързват рядко - Първанов за мое учудване е успял да стори това? аз се опитах да опитомя мравка, нон е стана - само една улична котка успях.
29
5
 
13
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
РЗС брои парите на ПървановИскат проверка на финансовото му състояние и одит на президентствотоСЪМ СА РАЗБРАЛ С УРТАКА ДА НИ *** ЗАКАЧАМ И ТОЙ ДА СПРЕ ДА *** ПЛЮЩИ С КУМПРУМАТЕ...СИГА КАЗОХ НА ТРАКТУРА ДА ПОЧНЕ ДА ПЛЮЕ ПУ КУНКУРЕНТИТЕ.ДНЕСКЪ Е ПУ ПАРВАНОФ...УТРЕ ПУ СТАНИШЕФ...У ДРУГИ ДЕН ША ПУЦАМЕ КОСТУФ...ДАЖИВЕЙ НИРАЗДЕЛНАТЪ МУТРЕНСКА ДРУЖБА: ТИКВА-ТРАКТУРКУНГРАЧУЛАЙШОН КРАТУНИ...
28
2
 
8
 
! Отговори
млад милионер преди 12 години
Дянков точно го каза: Първанов е млад милиардер! Това с имотите му е дреболия. Натрупал е цели куфари с мангизи, но никой не знае къде ги крие!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пповерка се прави за недоказани доходи.За получени и изхарчени пари няма смисъл.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Усети се, *** Яне че с интриги срещу ГЕРБ не вървиш. Някой ти каза по-успешната формула - имотите на Гоце, които по принцип са табу. Е, крайно време беше БеСеПедерасите да им се запушат устите с показното, кой е по-по-НАЙ крадлив в БГ. Г О Ц Е _ М Е З О Н Е Т А !!! Крайно време е, ПОМИЯРИНО да будеш ОСВЕТЕН !!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
айде, айде преди 12 години
оооооох сладкоооооооооо. Айде, че ми писна от комунистически *** да слушам за на Цветанов жалките апартаментчета. Е сега ще видят те майка си булка, *** тяхната мамка крадлива. Ще изтръпнете, като разберете за на Гоце многомилионното положение