РЗС брои парите на Първанов

Искат проверка на финансовото му състояние и одит на президентството
24 юни 2011 16:30,
45
РЗС брои парите на Първанов
Лидерът на РЗС Яне Янев и кандидат-президентът на партията Атанас Семов. Снимка: БТА

РЗС иска проверка на имущественото състояние на президента Георги Първанов и на семейството му, както и пълен одит на президентската институция.

Депутатът Емил Василев обяви, че през следващата седмица от партията ще внесат сигнали с искането за двете проверки до парламентарната комисия за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика, до националната комисия за конфликт на интереси, НАП и Сметната палата.

Според него трябва да е ясно с какво финансово и имотно състояние излиза президентът след двата мандата начело на държавата.

В последната си декларация пред Сметната палата Първанов декларира 10 000 лв. налични средства и един "Фолксваген Голф" от 1996 г., посочи Василев.

От РЗС изчисляват, че месечната заплата на държавния глава възлиза на около 5000 лева, а на съпругата му Зорка Първанова – 2500 лева. Според хората на Яне Янев, семейството на държавния глава е прибрало 700 000 лева за 10 години от заплати, командировъчни и представителни.

Освен това от партията обявиха, че разполагат с информация, че за последните 10 години от бюджета на президентството са похарчени 53 милиона лева с подписа на Георги Първанов.

Според лидера на РЗС Яне Янев досега одитите, които Сметната палата е правила на президентството, са били повърхностни и с цел прикриване на определени факти и обстоятелства.

Днес от партията направиха политическа оценка на двата мандата на държавния глава.

Според Янев за тези 10 години Първанов от самообявил се социален президент се е превърнал в "най-големия олигарх" в България.

"Не намирам нищо положително в мандата на президента, за нас това е едно загубено десетилетие", посочи зам.-председателят на РЗС и кандидат за президент Атанас Семов.

Според него слабостите на Първанов като държавен глава могат да се обособят в три групи – пълна управленска неефективност, липса на политически профил и програма, усещане за тежка зависимост от ДПС и олигарсите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя Янка може да брой до сто!От там нататък ще трябват помагачи!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега като свърши на педофила Гоцун мандата, тепърва ще разберете що за олигарх е. ЦЦ ще ви се види с панелките за 400 000 като лапенце с детски играчки пред на Гоцун имотите
22
2
 
7
 
! Отговори
Ха! преди 12 години
Опаааа, ко стана бе, другарчета? Нали уж нискочелия Гоце само две скромни мезонетчета имал? Май по-зле от Цветанов ще се окаже положението, м?
21
3
 
9
 
! Отговори
тържествено обещание преди 12 години
Янке, мразя те до дъното на душата си, ама ако изкараш на агента доносник Гоце мезонетите на бял свят, да видят *** колко пъти са по-скъпи от на Цецо панелките, за теб ще гласувам, обещавам ти!
20
0
 
5
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
yane kakvoto i da pravi6 sledva6tiya parlamen 6te go gleda6 ot televizora
19
0
 
7
 
! Отговори
"НОВИНАТА" преди 12 години
------ЯНЕ ЯНЕВ ПОДАРИ ГРИВНА НА ГАЛЯ----И ОТНОВО НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА ---БГ !
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koito uvajavet Prce, neka da si sednat spoko na dudetata.Iane go pravi tova- zastoto predvaritelno znae 4e Prvanov e 4ist kakto moralno, taka i na hratia. NOOO, toi go pravi za da zahape GERB i tehnia kandidat.kolkoto i da mi e smesho tova ludo pre ludo 4ak 4alnato Iane, dnes mu pisha cela shestica s plius po POLITOLOGIA i Kriminologia. da mu misliat Gerberasite, kak ste si dokazvat dohodite ot konsultansva.Lu4ko Mimizaka e vzel 200 000 lv za polovin mandat a Goce i Zorka 700 000 za 10 godni
17
0
 
9
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
РЗС,САМО ИСКАТ ,А КАКВО ДАДОХА НА БГ ----НИЧЕВО !ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ ,ЗАЕДНО С ПАРЛАМЕНТА !
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,ЯНЕ , ВЕДНЪЖ И ТИ ДА СЕ ОРИЕНТИРАШ ПРАВИЛНО...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов е милиардер, нали се продаде за големия шлем
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от РЗС дори действие събиране, не владеят, май. То за 120 месеца, само от заплати, по цитираните суми, Първанови са получили много повече от 700 000 лева. Или пак пушилки.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне ... не се хаби бе моето момче ... още малко и РЗС си отива от политическата сцена. Седни си, почивай си и си отиди с мир.
12
7
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Той и Батман щеше да брои парите на кой ли не , одити, затвори... а вижте днес... комунистите си харчат заграбеното... сег граби той - поредния комунист на власт...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еи 9 много добре си се кръстил...Браво.Комунист=Терорист,който взривява Божи Храмове.
10
2
 
14
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Яне Янев е чудесен оратор, но е сбъркан мъж!Също, като мен!
9
19
 
7
 
! Отговори
Терорист преди 12 години
Янев ви затвори устата, платени герберски драскачи. Сега освен обиди няма какво друго да измислите.
8
0
 
19
 
! Отговори
електорат преди 12 години
В БГ. НЯМА ЧИТАВ ПОЛИТИК . ВСЕКИ Е ЗАМЕСЕН НЯКЪДЕ И В НЕЩО КЪДЕТО ИМА ПАРИЧКИ , А БГ. НАРОДА ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В ПОЗА-ЗА ДОЕНЕ!!!
7
7
 
2
 
! Отговори
до №3 преди 12 години
Мушморок, ни единия, ни другия имат обратна резба. Мани с к'во те облъчват! :)
6
5
 
7
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Яне Флашката а.к.а Уикилийкса нема ли си друга работа, а се занимава с простотии. Днеска две статии за него и все простотии лялят от РЗС.
5
1
 
7
 
! Отговори
Бийн преди 12 години
Яне се е сбърчкосал нещо....Лузър