Временната комисия "пусна" промените в конституцията

Поправките заради пакта на Дянков подкрепих само ГЕРБ и независимите
Обновена: 28 юни 2011 14:42 | 28 юни 2011 14:42,
27
Временната комисия "пусна" промените в конституцията
Снимка: БТА

С 10 гласа "за", 3 "против" и 1 "въздържал се" временната парламентарна комисия прие на първо четене промените в конституцията, свързани с Пакта за финансова стабилност, изготвен от Симеон Дянков.

Измененията подкрепиха народните представители от ГЕРБ и независими, депутатите от Коалиция за България бяха "против", представителят на Синята коалиция се въздържа.

От ДПС не гласуваха, а депутатите от "Атака" не присъстваха в залата.

Промените предвиждат в конституцията да бъде записано, че закони, с които се установяват нови видове данъци върху доходите или печалбите, или се променят данъчните ставки на съществуващите преки данъци, се приемат с мнозинство от две трети от всички народни представители.

Същото мнозинство трябва да одобрява дефицит над 2% от БВП. 

Според финансовия министър Симеон Дянков Пактът ще даде по-голяма сигурност както на чуждите, така и на местните инвеститори.

„Трябват ни много по-стриктни фискални правила и за България, и за ЕС като цяло. България е много по-напред в това отношение от много други страни от Съюза“, каза Дянков.

На заседанието на временната комисия присъства освен министърът на финансите, и управителят на БНБ Иван Искров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб били купили независимите депутати от Атака...Странно,единият се е записал в БСП.Така се установи.Та кой и какво е купувал не е много сигурно.
24
0
 
3
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Задължително прочетете номер 15 - Румен,и ще разберете кого защитават Бойко, Волен, Иван, Мартин,както и "Опозицията" - Сергей и Аамет
23
4
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
do 21Тази промяна цели да легитимира бюджетните дефицити на Дянков през последните години.А иначе идеята за дефицит от 2 % спрямо БВП е абсолютно пагубна за страна във валутен борд, особенно ако иде реч за България чиито фискален резерв в момента е под 5 млрд.2 % от БВП значи цифром и словом 1,5 млрд дефицит, при валутен борд тези пари няма откъде да се вземат освен от резерва, което ще рече, че при сегашната ситуация е достатъчна само още една година, и отиваме на Виденова зима :)
22
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ ли до22 преди 12 години
я малко да почетеш първо преди да приказваш глупости.плоския данък се въведе през 2008г от правителството на Станишев!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, червените гадове ги е яд, че дори да се върнат на власт, няма да могат пак да ни набият патентен данък, данък оборот и данък печалба, както беше при тях. Добре че ГЕРБ вкараха плоския данък, та да се видим накрая с някаква печалба след цял месец блъскане...
20
3
 
4
 
! Отговори
do 19 преди 12 години
Куче, тази промяна цели да не може всяко обикновено мнозинство да си приема данъци както си поиска. С тази промяна и ГЕРБ няма да може да въвежда нови данъци. Аман от платени долни мръсни Кутеви драскачи, които калят всяка хубава новина... Ходи да виеш на майка си в миризливата ***!
19
4
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Ейй червени ***, смешни сте с вашите жалки напъни да напишете нещо смислено и резонно...Не разбрахте ли, че на хората им е отдавна писнало от статутковото и искат ПРОМЯНА !!! Каквито и съчинения да напишете и обиди да измислите за пудели, тикви и тем подобни номенклатурни трикчета, няма да мине вашата! И затова хората се радват дори и на Бат Бойко, който не е цвете за мирисане, но е 1000 пъти по добре от предишните оправляващи!* *(да не кажете, че съм заслепен гербер)
18
5
 
10
 
! Отговори
an преди 12 години
КОНСТИТУЦИЯТА Я НАПРАВИХА КРЪЧМАРСКИ ТЕФТЕР. ЩОМ КАТО СИ Я ИЗМЕНЯТ КАКТО ИМ Е КЕФ. НЕМОЖЕ ВЪРХОВНИЯТ ЗАКОН НА ДЪРЖАВАТА ДА ГО ПРЕКРОЯВАТ КАТО СКЪСАНИ ***. В КОЯ ДЪРЖАВА В ЕВРОПА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА? И В КОЯ ДЪРЖАВА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА КОНСТИТУЦОННИТЕ ТАКИВА? ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В МУТРЕСТАНИЯ. ЗАЩОТА НАРОДА НА МУТРЕСТАНИЯ Е КУЧЕ. И НА ТОВА КУЧЕ МУ СЕ РАЗРЕШАВА САМО ДА ЛАЕ ПО ФОРУМИТЕ БЕЗ ДА МУ Е РАЗРЕШЕНО ДА ХАПЕ. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
17
2
 
12
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
Има некаква особенна шизофрения в този т.н. "топ финансист" след като е единствения финансов министър през последните 14 г. при когото в Бг има бюджетен дефицит, и е единствения при когото фискалния резерв намалява сега предлага някакъв пакт за финансова стабилност :)))смешно, ама много смешно.Всъщност какво се предлага ? Предлага ни се бюджетен дефицит от 2 %, но ние сме във валутен борд !!!,Мисля чв Дянков подготвя хитро почвата за тотално опоскване на резерва и излизане от валутния борд .
16
2
 
4
 
! Отговори
преди 12 години
Този "трезвен"не спря да пише все едно и също от 2 години!Другите *** ,а този *** скимти като пуделчето на Тиквата!
15
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В България имало ниски данъци - да, но за кого...???- Високи да косветиге данъци, наречени данъци върху бедните. От фонд работна заплата, под различна форма, се удържат 37%. Веднага с ДДС се експропреират още 20% от чистите пари, защото работещия няма как да спестява от хляба си... Следват задължителните данъци сгради смет и т.н. - общо около 65% или 2/3 от парите за ТРУД на бедните...!!!- Ниски са преките данъци или данъците на богатите. Данък печалба е 10%, а за девидентите..., данъка е едва 5%..., а това са доходи на физически лица отдавна надмогнали нуждите си... Доходи от собственост, но са доходи на физически лица - онези 10% от населението Спестили след нова година 12 милиарда лева... - Помислете с таваните за пенсии и здравни осигуровки, колко пари не са внесени в социалната сфера!!!Чл. 60 (1) от Конституцията гласи ... "Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество."Къде в Конституцията пише, че гражданите плащат РАЗЛИЧНИ ПО РАЗМЕР данъци "..., съобразно техните доходи и имущество" и има "таван" за облагаемите доходи и осигуровки. Пише го в закони, но щом те противоречат на Конституцията Трябва да се отменят, като противоконституционни...!!!Какво е мнението Ви???ТА ЗА КОГО, СА НИСКИТЕ ДАНЪЦИТЕ..., г-н Премиери защо не ги ИЗРАВНЯВАТЕ КАКТО Е ЗАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТА???
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно е защо онези тримцата от АТАКА напуснаха групата, просто ГЕРБ си ги купи?
13
18
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Когато комунистите ***, нещата отиват на добре...
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от ГЕРБ така и не разбраха, че в Конституцията не се "пипа", а се променя след свикване на Велико нар.събрание.Тях ги е страх, щото в това събрание няма да има и един *** гербаджия.
11
7
 
16
 
! Отговори
Правилният отговор преди 12 години
Как се казва любимата *** на пожарникаря?Правилният отговор е:Цветелинка!
10
3
 
10
 
! Отговори
Долу Атака преди 12 години
"От ДПС не гласуваха, а депутатите от "Атака" не присъстваха в залата."Не за първи път ДПС и АТАКА са заедно ...
9
2
 
8
 
! Отговори
Гребер преди 12 години
Не е куче, но с каишка на шията и го обгрижват изкъсо, не е тиква, но люпи тиквени семки, безработен с висше не става овчар и не сади картофи, не яде филийки с мас ... Що е то? ... / лош матриал /.
8
2
 
11
 
! Отговори
Яко до № 6 преди 12 години
Видя ли колко е добре при ГЕРБ? И норвежци, и финландци, и швеЦи по всякакъв начин искат да дойдат да живеят в България...
7
7
 
25
 
! Отговори
електорат преди 12 години
С ТЕМБЪРА НА ТОЗ МИНИСТЪР И ДЪРЖАВАТА НИ СТАНА КАТО НЕГО!!!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Верно ли пише че сме по-напред от много страни?!?!?!-тука тея *** статии не ги чета,само заглавиетоВчера са хванали 8 НОРВЕЖЦИ,скрити в ТИР пътуващ за Монтана,на границата са ги фанали,със скенера.Бтраво на Министъра на Вътрешните.И на него да му е....(цензура)хахахахахах тапаци