Субсидията на отцепниците си тече към "Атака"

Тримата вече независими ще съдят Сидеров за клевета
Обновена: 29 юни 2011 17:24 | 29 юни 2011 17:24,
29
Субсидията на отцепниците си тече към "Атака"
Отцепниците от "Атака". Снимка: Dnes.bg

Субсидиите на тримата, напуснали парламентарната група на "Атака", не са пренасочени и отиват за партията на Сидеров.

Това заявиха "отцепниците" от "Атака" Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, като се заканиха да заведат дело за клевета срещу Волен Сидеров.

„Никой от нас не е купуван, не ни е притискал, нито някой е водил разговори с нас, за да обсъждаме възможности да напускаме партията“, заяви Кирил Гумнеров.

Тримата са подали молби в Министерството на финансите, с което искат да им се издаде официален документ, че към 30 юни не са декларирали принадлежност към друга партия и полагащата се субсидия не е пренасочвана и остава за "Атака".

„Тези документи ще докажат, че Волен Сидеров лъже, и ще бъдат добра основа, на базата на която ще заведем дела срещу него и хора от неговото обкръжение, заяви Гумнеров.

Сумата, спечелена от делата, щяла да отиде за благотворителност.

Отделно дело за клевета и обида срещу Волен Сидеров ще заведе независимият депутат Валентин Николов, свързано с твърдения, че на фирмите му се правят данъчни ревизии, което отцепникът отрече, размахвайки документи.

В отговор на Иван Костов, който иска Сметната палата да провери независимите, отцепниците обявиха на "лицето, което си говори с теменужките", че вече са го направили.

Те изразиха съмнения за източване на пари от бившата си партия към "частни джобове" и напомниха за сигнала, който са подали в Комисията за борба с корупцията.

Още по темата

"Вярно ли е, че от 2005 г. до този момент общата държавна субсидия, получена от "Атака", е над 15 000 000 лв.? Колко пари има по сметките и в касата на партията? Превеждани ли са суми от сметките на партията по личните сметки на лидера Сидеров или на хора от обкръжението му? Има ли трансфери по сметки в чужбина или такива на офшорни фирми?"

Това са част от въпросите на тримата независими депутати, адресирани до Сметната палата.

Десислав Чуколов от "Атака" призна, че партията все още получава партийната субсидия на независимите, но според него тук ясно прозирала играта със Симеон Дянков.

„Той веднага ще им даде удостоверение, че няма пренасочване. Когато изобличиш някого, той си коригира поведението и това стана миналата седмица – след като ги изобличихме, от финансовото министерство са направили така, че субсидиите да останат при нас“, предположи атакистът.

Според него следващите траншове вече ще се пренасочват. Депутатът уточни, че още няма транш към "Атака" и не може да се каже дали субсидията е намалена.

Имахме обаче неофициална информация от финансовото министерство от високо ниво, че парите са пренасочени, каза Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
История преди 12 години
При националистите /всъщност мразещите турците и Турция/ нищо ново. Още хората около Христо Ботев са го нападнали за пари, след като слезли при Козлодуй. После и го очистили, ама за да има кауза, сега се казва, че турците го убили.
28
0
 
2
 
! Отговори
Минко преди 12 години
Така се прави! Когато се говорят пълни измислици, за заблуждаване на народа, трябва да има осъден за клевета! В този случай определено Волен си е за съд, въпреки, че от ГЕРБ отдавна трябваше да го съдят, но явно си имат по-важни дела.
27
0
 
0
 
! Отговори
дони преди 12 години
ами те нарочно обвиняват ГЕРБ защото ги я страх от тях и се чудят какво да ги притесняват само
26
0
 
0
 
! Отговори
Маринчо преди 12 години
Айде стига вече с тези семейни скандалчета. Да седнат да си се разберат помежду си, а не да хвърлят медийни бомби и да обвиняват ГЕРБ за всичко.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ливърпул преди 12 години
Само дето охулихте пак ГЕРБ, добре че не ви обръщат много внимание на провокациите, те нещата сами излизат...
24
0
 
0
 
! Отговори
Спиридон преди 12 години
Той Сидер рева, ама и другите надигнаха вой.И какво се оказа - лъжат всичките.Ама нали е модерно да плюеш по ГЕРБ.
23
0
 
1
 
! Отговори
Герберов преди 12 години
Хахаха Волен пак се набута сам в блатото.Нали ревеше, че парите отиват при ГЕРБ :)) Ей тоя човек не спира да става за смях, бе :)))
22
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 12 години
АТАКА - ПОБЕДА !!!
21
0
 
5
 
! Отговори
......! преди 12 години
Партиите не трябва да получават пари от бюджета-да си се издържат от членски внос.....!
20
0
 
5
 
! Отговори
Йохан Дженов преди 12 години
Увеличението на МРЗ и пенсийте щеше да струва малко над 20 млн. лева, а тези субсидии надхвърлят 100 млн. За това ли пращаме, "народни" избранници? Това е СРАМ за всеки, който е депутат... Никога вече няма да отида на приемна...
19
3
 
3
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Абе аз също съм срещу този агент на Доган ,воленчо ,но тези тримата тарикати го надминаха всички са предатели ,ето за това България няма да я има в най-скоро време
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Psevdonacionalisti,psevdopatrioti,psevdo do bezkraynost,super prost narod...xaxaxxaaaaaa
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При раждането си Бойко Борисов е отрязал пъпната си връв и е казал.- Откривам Бойко Борисов!
16
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 12 години
Това е на пълен цирк.Защо изобщо се дават субсидии на партиите? Дянков говори за съкращаване на бюджетните разходите, а хората се карат за едни милиони пред цялата държава. Решението е да се спрат субсидиите на партиите, че то какво стана събрали се група приятели, решили да си направят партийка.После едни пари от субсидия :) Накрая ние плащаме сметката и ревем, че нищо не е наред.
15
6
 
14
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Това беше ... Никога повече Атака !
14
3
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Сейшелите, сейшелите ... каква красота, какво спокойствие ...тук ще си прекарам в рахат и благоденствие старините - *** патриотиДа ва *** в балъците ...
13
2
 
6
 
! Отговори
Фидосището преди 12 години
Тоя първият много секси бе....ако качи едно 50 кица ще го скъна от секс.....
12
4
 
15
 
! Отговори
Боли го Сайдера преди 12 години
Всичко е отишло за самия *** Сидер, да си пътува с Луфтханзата по света и да си купува имоти по 1,8 млн евро на Лазурния бряг
11
5
 
9
 
! Отговори
Долу Атака преди 12 години
"Вярно ли е, че от 2005 г. до този момент общата държавна субсидия, получена от "Атака", е над 15 000 000 лв.? Колко пари има по сметките и в касата на партията? Превеждани ли са суми от сметките на партията по личните сметки на лидера Сидеров или на хора от обкръжението му? Има ли трансфери по сметки в чужбина или такива на офшорни фирми?"
10
4
 
7
 
! Отговори
E.T. ATAKA преди 12 години
NE NI TRQBVAT PARI NIE SI IMAME NA SEI6ELITE.VSI4KO E NA SMETKATA NA TASTA