"Защитените" са от активния криминален контингент

"Няма да позволим съдът да се подиграва с труда на служителите"
Обновена: 2 юли 2011 17:24 | 2 юли 2011 17:09, Елка Василева
381
"Защитените" са от активния криминален контингент
Снимка: БТА

Нека да излезе този съдия, който пусна тези лица с парична гаранция. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов на пресконференция по повод предотвратяването на обир на банков клон в София тази нощ при полицейската операция "Защитените".

„Искам да благодаря на Лазар Груев, за това, което призова българските съдии, да се отчитат пред медиите как и по какъв начин те са взели решенията си”, каза Цветанов.

По думите му следващите операции на МВР ще бъдат назовавани с имената на съдиите, които са пуснали крадците преди това под парична гаранция.

Това е единственият начин да се съобразим с препоръките на Лазар Груев. Много труд е хвърлен за задържането на тези лица, каза министърът.

„Няма да позволим съдебната система да се подиграва с труда на тези служители”, категоричен е още Цветанов. По думите му вероятно вчера съдиите са били на маса, докато служителите са работили за разкриването на престъплението.

Още по темата

„Ще направим всичко възможно тези лица да бъдат съдени навън, защото тук получават потупване по рамото да продължават в съшия дух”, посочи той.

Министър Цветан Цветанов посочи собствените имена и прякорите на всички задържани, като срещу всеки от тях има по няколко дознания. Той каза, че няколко от задържаните са пускани от съда заради "тежки здравословни проблеми", които са били удостоверявани от една и съща софийска болница.

Цветанов отказа да посочи коя е тя, но уточни, че това е същото здравно заведение, от което е бил изведен Петър Стоянов-Сумиста.

Задържаните лица са изключително обиграни. Те са от активния криминален контингент, специализирани в кражбите, касоразбиванията и грабежите. Най-малкото съмнение по отношение на това, че ние знаем за тяхната дейност, нямаше да доведе до успеха от тази нощ, каза от своя страна заместник-директорът на Главна дирекция „Криминална полиция” Георги Арабаджиев.

Всички лица са лидери на локални организирани по-малки престъпни групи. Сега те се бяха събрали, за да направят един много голям удар, посочи той.

Сумата, която се е намирала в банката, е била много голяма – над милион лева, уточни министър Цветанов.

Георги Арабаджиев посочи, че операцията е извършена след повече от месец и половина наблюдение на групата. По думите му подготовката за снощния обир на клона на ДСК на ул. "Княз Александър Първи" е започнала преди месец. По думите на Арабаджиев техниката, с която са разполагали задържаните, "би била гордост за всяка  строителна фирма".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
4
 
7
 
! Отговори
Ганьовска му работа преди 12 години
След 50 години, ЗАЩИТЕНИТЕ ще бъдат обявявани за герои и незнам какви ти борци. Нали така стана с всички разбойници, които ограбваха България преди 1944 година, а и малко след това. Сега те са святи борци против комунизма. А истината е, че са ограбвали бедния селянин до шушка. Ама сега са герои. Така и с тези господа. След 50 години ще бъдат обявявани за борци срещу олигархията. За съжаление, такава е нашата история, история на противопоставянията, в които се вплита криминалноста.
308
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
То наистина е пълна простотия. "Събрали за да НАПРАВЯТ!!! " Ама не са го направили. И утре какво ща представи Цецо в съда - намерение а не действия. И пак съдиите виновни.Наистина са изперкали ГЕРБ и най вече ББ и ЦЦ.
307
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 296 - prav si .... sadiite trjbva da gi sibat m**galite za da davat malko po spravedlivi prisadi...
306
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ДУМИТЕ НА ЗАПИСИТЕ ОТ ФЛАШКИТЕ АВТЕНТИЧНИ ЛИ СА ? НЕщО НЯМА РАЗВИТИЕ!
305
2
 
9
 
! Отговори
до 294 преди 12 години
Явно и ти си от някоя нива и заедно с Идола си сте садили картофи. Съдиите работят по закони, а законите ги правят в парламента. Тъпанарите от Герб - всичките до един са бивши ***, не могат да сътворят нищо свестно и затова законите са полуидиотски, а новите са направо ***. Ако съдиите наистина са комунисти, както казваш, досега трябваше да са осъдили ЦвЦв за незаконни доходи, Лъчо Мозъка за същото, шефа на Парламентарната група на гЕРБ - също, както и кака Фидоска.
304
2
 
8
 
! Отговори
стига ВИФ преди 12 години
Този защо не си ходи в някое школо да преподава физкултура, за друго не става, а забравих - може да копае картофи с идола си. В коя европейска държава министърът на вътрешните работи - по образование физкултурник - се меша в съдебната власт и съдебната система, кой негов колбега кадрува в съда на някоя държава от ЕС! Сигурен съм, че ако това стане някъде - министърът ще бъде изгонен с домати и картофи!
303
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Цецо!
302
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те са от активния криминален контингент, специализирани в кражбите, касоразбиванията и грабежите.Ето отново добре извести актьори участват в новите серии на режисьора ЦЦНарода учакваше да види в главните роли на сериала *** ама не Продължават да снимат с дребни кокошкари
301
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След няколкото поредни успешни обира на трезори и безброи домови кражби НАШАТА ПОЛИЦИЯПредотврати удара на ВЕКА Браво момчета Браво национални героиНапънете се още малко и хванете КОМУНЕТАТАНе можете ли ! Защото те са ви господарите !
300
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега те се бяха събрали, за да направят един много голям удар, посочи той.Как се прави много голям удар !!! Не е ли като удара е в десетката !!!Обира на клон на Банка в квартал на града не е никак голям.
299
2
 
5
 
! Отговори
оф поредния пи ар преди 12 години
както обикновено лекоатлета пак се е издънил то това да не е некой апартамент в изток да го вземе
298
3
 
10
 
! Отговори
ОБАЧЕ преди 12 години
Ало, МИниСТЕР, кой съдия в коя държава на коя планета в кой век е отговарял пред медиите за своето решение? Ти си министър, ти трябва да се обесняваш. Те са съдии за цял живот и не са избрани от народа, а ти си и за щастие само за 4 години. ***. Съдия ще рапортува на журналист. Евала, голям мозък си!
297
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много шум за нищо както винаги! Две години ще се моткат по съдилищата, ще отлагат боледуват и пр. накрая за всички по годинка условно, а тези, които са получили ефективна ще са я излежали. Единици от нас ще научат за присъдите и ще се цъкат и вайкат... Взе да ми писва вече
296
9
 
14
 
! Отговори
ССС преди 12 години
Този няма нито Образование, нито Интелект нито Възпитание за да бъде министър на вътрешните работи.Оставката е най-доброто решение за физкултурника.
295
8
 
19
 
! Отговори
georgi44 преди 12 години
Браво на Цветанов, наистина хубава акция на МВР. Дано ги осъдят тия тарикати.
294
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли още Гоцеви Агенти в сайта бе?На вас ви плащат с крадени пари бе комуни,засрамете се бе..,от вашите майки и бащи,баби и дядовци, са крали за да ви платят сега ,задето плюете цял ден по ГЕРБ
293
8
 
16
 
! Отговори
"Полицейска ака преди 12 години
Цецо Лъжецо е преписал сценария за "защитените" от сценария на някоя от американските кинокомедии от серията "Полицейска академия"!
292
2
 
16
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 12 години
Трябва абсолютно всички обирджий и мародери да влязат "на топло" в "кауша"...горепосочените господа обаче май не са хванати "на калъп" в банката, май не са взели нито лев от нея, май не е незаконно да държиш инструменти( било то клещи, шивашки метър, електронна рулетка или сърп и чук) в колата си, не се сещам и за член в НК за заглушаване на СОТ - успех!
291
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Знам какво е мародерство и няма ти да ме учиш. А "садия" идва от садист, а не от съд. Тия *** не заслужават да бъдат наричани съдии.А *** е бил баща ти.
290
8
 
11
 
! Отговори
шест апартамента преди 12 години
Цецовата божия заповед е: ако имаш шест апартамента, вземи седмия от ближния си!