10 задържани след опит за банков обир в София

Залавянето им е станало след нощно преследване и засади
Обновена: 2 юли 2011 13:00 | 2 юли 2011 10:46, Елка Василева
321
10 задържани след опит за банков обир в София
Снимка: Архив Булфото

10 души са задържани при полицейската операция “Защитените” тази нощ, при която е предотвратен обир на банков клон в центъра на София.

Задържаните са извършили опит за грабеж от трезор на клон на банка ДСК в София на площад „Александър Батенберг”.

Те са били заловени след продължило над час и половина нощно преследване и засади.

Операцията се нарича „Защитените”, защото в повечето случаи задържаните са известни и са контактували с полицията, но са освобождавани от съда при всеки случай на задържане, тоест те са под защитата на съда, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов за агенция “Фокус”.

Снощи около 23 часа крадците са пристигнали пред клона на ДСК на площад „Александър Батенберг” и са започнали заглушаване на СОТ, нещо ги е притеснило, избягали са и са се върнали около 00.10 часа.

Групата е започнала да кърти камерите на сградата. След 00.30 часа се задейства вторичен шум, който е накарал бандата да бяга.

Министър Цветанов каза, че тя е била оборудвана с две таксита. Едното такси е имало апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции, а другото е било оборудвано с апаратура за заглушаване на СОТ- системи.

Министърът обясни, че полицията е задържала автомобила на крадците със заглушителната им техника, има записи, които установяват пребиваването им в територията на престъплението, регистрирано е изкъртването на камери за видеонаблюдение, задържан е инструментариумът на крадците.

Арестуваните са наблюдавани от месец-месец и половина.

Това е една от най-известните криминални групи, най-добре подготвената група на някогашния люлински клан в престъпността, хора около Джиджи, каза министърът.

Задържани са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
1
 
! Отговори
DA bi eba maikata преди 12 години
mirishhhhhhiteee na mutriiiiiiiiii
311
0
 
9
 
! Отговори
Грешка преди 12 години
Ние за какво го избрахме,той какви крадци хваща.Те тез криминалета ми са ясни,къде са едрите риби икономическите престъпници.,дето окрадаха родителите ми,държавата. Нали щяхте да преразглеждате договорите с ЕРП,тока ,водата,централите.Какви са тези кокошкарски работи.Ами то за всяко престъпление,ако се бие барабан,то на всеки българин,трябва да има по три барабана.Цялата ни икономика работи на черно, Е И.Какво става,в хотелите няма регистрация,ресторантите работят без бележки,превозите също,Е.
310
0
 
2
 
! Отговори
Кьоравия преди 12 години
Едните 22 години крадат от построеното от всички български граждани,другите крадат на по дребно.Краде са братя БЪЛГАРИ,защото така бе зарожено в демократичното ни начало.Да не се работи,а да се откраде,колкото е възможно от мръсните комунисти.Но това бе построено от милиони българи.Защо така господа крадци,на всеки се полага по нещо,не само на едни.За това няма правда,краде се горе,долу,встрани и пак отначало,докато има.Виновни са родителите ни че твориха и градиха.Не виждам разлика между 5апр.и
309
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка." Ама пък какви прякори!...хрътка, мозък, крадец и куфар....вероятно в него ще слагат мангизите!
308
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
на всеки му е ясно че полицията знае известните от крими контингента с какво се занимават..и се чуди всеки защо тия хора не са на мястото което заслужават? има и друго разбира се..кой взе парите?
307
0
 
1
 
! Отговори
Brad Pitt преди 12 години
Ocean 10
306
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иха,ха,а,а,колко много експерти са писали тук!Ако някой се съобрази с тук писаното БГ трябва да продължи да представлява бандитския рай и клоака на ЕВРОСЪЮЗА,да ни подложат динена *** и шута от съюза!!!Алтернативата ....
305
1
 
12
 
! Отговори
Адвокатско преди 12 години
Май е ясно: тези лоши хора са имали лоши НАМЕРЕНИЯ и са направили само ОПИТ за едни лоши неща. Условна присъда / коя ли по ред?/ ще им е достатъчна, за да се върнат отново сред обществото. Сигурно ще обещаят, след като си излекуват всички новопоявили се болести / дископатия на първо място!/ в една известна клиника, че ще стоят мирни поне една седмица! Момчетата от МВР могат да си дежурят колкото искат пред банките!
304
1
 
10
 
! Отговори
До г-н Адвоката преди 12 години
Адвокате, за опит зза грабеж в нормалните държави си има наказания. И не те знам що за адвокат си- държиш се като хулиган. Но не ме учудва.
303
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адвокатът /303/ много ясно демонстрира какво сме всички ние, които не сме от "перфектната" ни правосъдна система, за такива като него : ***! Така ни нарича и можем да сме сигурни, че така ще се отнася с всички, освен с престъпниците, наели си устати адвокати и сами доста наясно с правата си. За разлика от жертвите и от обикновения гражданин!
302
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не е ясно. Оставят крадците, които уж следят от дълго време, да излязат от банката, вместо да ги заловят на местопрестъплението, и после ги преследват километри от центъра на София до Люлин? Този път направиха ли всичко възможно да има достатъчно доказателства за да бъдат осъдени, както се полага след толкова престъпления? Или отново ще станем за смях?
301
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБ на герберастите прогресира защото се убедих, че "матрялът лош" масово го подкрепя - простотията никога не може да се самооприличи, простите и неграмотните са стадо, което върви според тоягата на господаро. Това е. Да сте живи и здрави, овчици прости и неграмотни - поне докато онбашията Пунта Мара ви тегли ножа.
300
0
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Не ми е ясно какъв точно е принципа, но ми е чудно как може да се заглушава СОТ? Не трябва ли при всяко смущение на активно предаваща система да се задейства веднага аларма?Тоест - СОТ техниката би трябвало на равни интервали да предава кодирани сигнали че всичко е наред. Всеки един момент, в който този сигнал е нарушен би трябвало да задейства аларма. Единствения начин за пробив е ако научат секретните кодове. Поне на този принцип е криптиран сигнала от WiFi мрежите, като кода е динамичен.
299
5
 
12
 
! Отговори
Адвокат преди 12 години
... разберете, неграмотници такива: Полицията прибира, прокурататурата - обвинява, съдът - съди.За намерения и опит НЯМА как да ги осъдят, вие ей така за кеф, защо не седнете да прочетете поне какви са Ви правата, бе *** неграмотна и всезнаеща.
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
To добре са го заловили, но нали няма доказано престъпление. Ясно е, че са тръгнали да крадат. Но......за бг съда не е ясно. Не знам от какво сте недоволни- нали тези пари в банката са все спестявания или греша? Да не мислите, че този един милон няма да е на гърбеца на нас- ами ще вдигнат лихвите. Какво си мислите? Бедните са винаги потърпевшите - края на веригата. Така че не злобейте, че са ги хванали. Злобейте срещу бг съда-той заслужава.
297
0
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
ДНЕС викам майстори да ми демонтират желязната врата няма нужда от нея всич(ки престъпници вече са зад решетките !
296
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам ,че са си взели поуки от случилото се в банката в СЛИВЕН !За да избегнат заложническа криза не се ги допуснали да влязат вътре
295
0
 
9
 
! Отговори
Адвокат преди 12 години
Никои ли не се сеща ,че чупенето на камерите на банката е повреждане на частна собственост !Ще ги осъдят за дребно хулиганство не и за обир понеже няма влизане с взлом
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стоян Мозъка !!!Трябва да отчетем успеха на НАШАТА ПОЛИЦИЯЩом са хванали МозъкаОпасен рецидивистголем мозък ама го хванали безмозъчните
293
5
 
8
 
! Отговори
Изненадан преди 12 години
Защо е трябвало да ги преследват след като е можело да ги оставят да влезнат вътре и да ги сгащят на изхода хем нямаше да ги гонят хем щеше да имат по убедителни доказателства хващайки ги на местопрестъплението !Цецо не ставаш мой човек не ставаш само пушилка и нищо