Как не я е срам, разпени се Борисов на Плугчиева

Твърденията й за списъци на ГЕРБ с опоненти били глупост
Обновена: 10 юли 2011 19:12 | 10 юли 2011 19:12,
657
Как не я е срам, разпени се Борисов на Плугчиева
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов изрази разочарование от обвиненията, които лявата Меглена Плугчиева отправи към ГЕРБ.

Вчера тя заяви, че управляващите съставят списъци с досиета на кандидати за кметове от други партии.

Още по темата
По думите й този документ с 81 въпроса щял да послужи на ГЕРБ да събира информация за опонентите си в Русенска област.

Наред с въпросите за образованието, професията и местоработата на кандидатите, се събирала и информация за ученическите им прякори, тема на курсовите работи и оценки, колко езика знаят, допълни Плугчиева.

Сред въпросите имало даже свързани със суеверията на кандидата.

"Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите, които предстоят. Смятам за абсурдно, че могат да се събират такива лични данни за политическите опоненти и то в една страна членка на ЕС", коментира тя.

Днес обаче Борисов определи твърденията й като глупост.

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни - как аз с нея ходих в Брюксел - от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", каза той в Несебър.

Бойко Борисов уточни, че първо се е обмислял вариант Плугчиева да стане заместник-посланик, а после се е разгледало предложението тя да заеме поста заместник- председател на ЕБВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
597
6
 
8
 
! Отговори
Много шум за нищо преди 12 години
Въпросници , глупости....Въпросът е един- кога бСП/ДПС ще бъдат забранени ?!?!
596
8
 
14
 
! Отговори
vini преди 12 години
Как да е изсрам тази тапирка като я гледах днес по телевизията просто съвсем я ударила съчмата.
595
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въпросът е имаш ли сестра?ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ ,НО НРАВА НЕ СИ МЕНИПОЗНАТО ПОЗНАТО И С ОТВРАЩЕНИЕ ЩЕ ПОТРЕТЯ -ПОЗНАТОБКП ДС КПСС КГБОТРОВАТА ВИ Е ДО БОЛКА ПОЗНАТАС ВСИЧИ СРЕДСТВА ДА СЕ СРАЗИ ВРАГА!
594
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шеф на предизборния щаб на ГЕРБ е министър на вътрешните работи ,така че няма съмнения, че е пуснал въпросника за кандидат опонентите. Има опит човека с досиетата.Знае каква информация трябва да се търси за да се злепостави опонента. Разнасял е папки човека и сигурно е прочел нещо от тях.
593
4
 
10
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Защо се пени???ТАКИВА СА СИ НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ СОЦИАЛИСТИТЕ И КОМУНИСТИТЕ.ОТ КАКЪВ ЗОР ЩЕ ХОДИ ДА Й ТЪРСИ СЛУЖБА ПО ЕВРОПА. МНОГО ЦЕНЕН КАДЪР ЛИ Е???КАКВО ТОЛКОВА ЦЕННО Е НАПРАВИЛА, ОСВЕН ЧЕ ЗАМАЗВАШЕ ПРОСТОТИТЕ НА СТАНИШЕВ ЗА СПРЕНИТЕ ЕВРОПАРИ.СЕГА СЕ РАЗБРА ЗАЩО БОРИСОВ БЯГА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН ОТ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ СЪС СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.ЧЕРВЕНИТЕ МУ ДИКТУВАТ ВСИЧКО И ПРИКАЗКИТЕ СРЕЩУ ТЯХ СА САМО ТЕАТЪР.КАКТО БСП ГОВОРЕШЕ СРЕЩУ НДСВ,А СЛЕД ТОВА СЕ СЪЮЗИХА...ТЕАТЪР ЗА БАЛЪЦИТЕ!!!ВЕРВАЙТЕ МУ И НА НЕГО!
592
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нищо общо с тоталитарния въпросник и търсенето на пост на Плугчиева. И двете неща са верни и са реалност !
591
4
 
23
 
! Отговори
Х преди 12 години
Бочко, остави приказката за краставицата. Карай по същество: пуснали ли сте картите за събиране на данни или не?! Или се надеяш да стане както при случая с флашките за Мишо Бирата - не сте чули, не сте видяли и всичко да се забрави. Да бе, ама си вътре со целия си ***!
590
2
 
24
 
! Отговори
уф преди 12 години
няма ли някой да се осмели и да писка един IQ тест на пресоната на снимката ?
589
24
 
10
 
! Отговори
Кур за болшевиките преди 12 години
За цялата червена ***,която пише тук: Да го тура в гроба на бащите ви,които са посели това отровно семе.Комунистите трябва да се кастрират като кучета,за да не създават увредени в главата деца.
588
8
 
20
 
! Отговори
Валери преди 12 години
По-спокойно да го дава Борисов щото, като гледам снимката е застрашен от апоплектичен удар.
587
6
 
29
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Елементарно Борисов, говориш за всичко друго, но не и за това пуснали ли сте тези въпросници и защо?
586
1
 
15
 
! Отговори
мда преди 12 години
пореден оример, как като се вземе прекалено на сериозно човек и започва да губи връзка с реалността... макар че надали някога е бил близо до реалността де живее си в някакъв измислен сериал и се вживява в главната роля... рано или късно обаче ролята се изхабява и героя или го утрепват, или просто сменят изчерпалия се актьор с друг
585
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Да си спомни - как аз с нея ходих в Брюксел - от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост" В мен е ножа, в мен и хляба..Как смее тя да каже нещо различно.Срещу Негова тиквеност!Направо не знам!!! И да питам - ние затова ли те пратихме в Брюксел - да ходатайстваш за работа на този и онзи?! А снимката е повече от добра :))) Щеше да е много смешно, ако това не беше примиерът ни. Този, който влече държавата надолу..Но не бой се, електорат, ще открием още 1 км магистр
584
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че България се управлява от полицейска политическа партия се доказва за пореден път от т. нар. въпросник за досиета на ГЕРБ. Той е раздаден на хора от ГЕРБ в Русенска област. С негова помощ те трябва да съберат данни за политическите си конкуренти в изборите. За целта са подготвени 81 въпроса.Трябва да се попълни какви е религията на човека, дали има склонност към употреба на алкохол, кои са му приятелите, любимите ястия, кои заведения посещава, дали възразява друг да му плаща сметката, какъв му е ръстът и теглото, какви са му ученическите прякори и прозвища, темите на курсови и дипломни работи, а ако лицето няма висше образование, дали това не е болезнено за него, каква собственост има, колко брака има, трябва да се знае за бивши мъже и жени и причини за развода, връзки с предприемачи, профсъюзи, суеверия, вяра в паранормални явления и др. (виж пълния въпросник по-долу). Съставителите на досиета трябва да съберат и фотографии на лицето.
583
7
 
20
 
! Отговори
мда преди 12 години
възмущението му коментира всичко дриго, но не и истинноста на изнесеното... не че не е вярно, ами как смее някой да го казва на глас
582
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквочът освен, че е изкукуригал напълно се е и разпенил. Да го вързват докато е време.
581
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този форум е пълен с мързелива, завистлива и некадърна червена *** култивирана вече 65 г., която докато нормалните хора са на работа, единственото за което става е да плюе и злослови по сайтовете.Аман от ***
580
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властта е болест, от която никой не е застрахован. Напротив - тя поразява всеки, който получи управленски пост. Дори Бойко Борисов. Обичайните симптоми са параноя, прекъсване на връзката с реалността, внезапна поява на къса памет и безчувственост.Преди 2 години, след като спечели изборите, едно от първите неща, които Борисов направи, беше жест към хората, които имат нужда от трансплантация в чужбина. "Къса ми се сърцето, като ги гледам по телевизията с банковите сметки. Майки, бащи с деца на ръце. "Чакаме, 20 000 евро нямаме, 10 000 евро събираме. Дадени 10 000 лева, трябват още 10 000." И държавата седи и му гледа сеира. Трябва да се включат в европейските системи и държавата веднага да плати", обяви тогава премиерът.Две години по-късно сърцето му вече не се къса.Той вижда нещата от макрониво и управляваната от него държава пак ще гледа сеира на тези отчаяни хора. Заедно с всички нас.Без да му мигне окото, Борисов заедно с целия си Министерски съвет прие в сряда лимит на средствата, които държавният фонд за лечение на деца ще плаща. На лице се полагат не повече от 180 000 лв. годишно. В най-честия случай таванът ще касае деца, които имат нужда от трансплантации, за останалите случаи са необходими по-малко пари.Причината - няма достатъчно средства във фонда и както обясняват от здравно министерство и от самия фонд, по-логично е да се плаща за повече деца, отколкото за няколко трансплантации.Т.е. логично е родителите на деца, които се нуждаят от операция за 500 000 лв., отново да просят публично по медии и спонсори. Логично е, при положение че не става дума за кой знае какъв бюджет, едни деца да се лишават за сметка на други и едни болни да се противопоставят на други. Да се убият едни, за да живеят други.Самият Бойко се съгласи с МЗ и отсече - толкова пари има в държавата. И показа характерния симптом на властовата болест - управлението е добро, но народът не може да го разбере. Много от трансплантациите можели да се направят в България, но всички искали най-скъпия вариант, обясни Борисов и допълни, че Той например също можел да отиде в Щутгарт да си оперира коляното за 6000 евро, но избрал ВМА, където струвало 600 лв.Това е логика на хора не само без сърце, но и без мозъкПърво - Бойко, ако иска, може да си оперира крака и на Северния полюс и това е негов проблем, защото въпросното лечение се предлага и в България и по тази причина навън той ще трябва да си плати сам. Огромната част от трансплантациите, за които хората кандидатстват в чужбина, не се правят у нас - например защото няма подходящи донори на стволови клетки или пациентът е с вече отхвърлен бъбрек, а у нас повторни присаждания не се правят. И изобщо не става дума за каприз, който да се плати с държавна пара, а за опит на родители да спасят живота на децата си.Второ - фондът никога не е плащал лечение навън, което съществува и у нас. И е работа на фонда да отсява кандидатите, така че "капризите" да не се финансират.Трето - Борисов дава ли си изобщо сметка колко цинично е да сравнява счупения си крак и своя личен избор на лечение с избора на родителите на дете на 4 години с костни метастази на остра лимфобластна левкемия, които нямат нужните 200 000 евро?Преди година и половина, понеже Той още не мислеше така и се беше впечатлил, се появи фондът за трансплантации в чужбина, структура, от която ползата беше съмнителна от самото начало. Не само защото трансплантациите на органи са проблем в целия ЕС поради липсата на донори, но и защото открай време съществуват други звена - комисията за лечение в чужбина в МЗ и фондът за лечение на деца в чужбина. Новопоявилият се фонд така и не успя да свърши нищо особено - прати трима души навън за присаждане на костен мозък и похарчи едва 300 000 лв. от отпуснатите му насред кризата 5 млн. лв. След това беше закрит, бюджетът му се върна в хазната, а дейността се пое от другите две структури.Междувременно, пак преди близо 2 години, одит на Сметната палата показа, че половината от средствата във фонда за лечение на деца не са усвоени заради тромави процедури и тежка бюрокрация. Последваха скандал и реформа във фонда, от 2010 г. той работи по-добре и успява да осигури лечение на далеч повече нуждаещи се - цели 270 деца за една година.Сега обаче изведнъж се оказа, че щом фондът работи добре, парите не стигат. Решението за налагане на лимит беше взето, след като той плати 3 трансплантации на стволови клетки на деца в чужбина и установи, че това струва общо 800 000 лв. За тази година първоначално държавата беше склонила да отпусне 3 млн. лв. бюджет на фонда, а в сряда благоволи да му даде още 4 млн. лв. от хазната плюс още 1 млн. лв. от бюджета на МЗ. Според министерството още около 10 деца ще се нуждаят от трансплантации до края на годината. Според неправителствени организации са едва около 3. Тоест - става дума за не повече от 3 милиона лева. Излиза, чедържавата не може или не иска да намери 3 млн. лв.и затова й се вижда по-лесно да прехвърли тази плащания на изтормозените и останали без сили семейства. Че успя да постигне поне един успех и да накара фондът за лечение на деца да заработи, а сега заради жълти стотинки отново го компрометира. И че Бойко този път не се е трогнал.Както може да се очаква, сега ще започнат кампании от неправителствени организации и родители, Него все пак ще го заболи, ще отмени лимита и за пореден път ще се опита да превърне дефекта в ефект. Ще им позволи да живеят, но вече по Негово лично благоволение. Може и да се разлюти и да уволни някой, който си е позволил да го подведе. Ако го направи обаче, ще остави още няколко гласоподаватели с неприятното усещане, че ги управлява феодал, в чиито ръце са хлябът и ножът, животът и смъртта.На същия този феодал явно е нямало кой да припомни, че според нормативната уредба фондът за лечение на деца се финансира и от дарения. Които заради редицата скандали постоянно намаляват - от началото на годината досега даренията са за скромните 120 000 лв. (на фона на милионите, дарени на МВР). Шефът на структурата Павел Александров обяви, че тепърва ще се среща с банкери да моли за помощ. А всички знаем Чия намеса би била по-успешна и би осигурила пари за години напред, особено щом парите в държавната хазна са кът. Е, не е редно министър-председателят да върши всичко и да ходи да се моли за болни деца. Но Бойко отдавна сам наложи точно този стил.
579
5
 
23
 
! Отговори
До 603 преди 12 години
Днес народът започва нов диалог с ГЕРБ. След малко е началото на пресконференцията на родителите на деца,които трябва да се трансплантират. Парите за тези трансплантации са орязани от правителството. Гарантирано от ГЕРБ.
578
10
 
7
 
! Отговори
бай Тишан преди 12 години
Абе що ли ми намирисва на СТААААРИ похвати от времето на изродилата се БКП в "напредничавата" БСП......Крадеца вика "Дръжте крадеца!"Как така "документа" отива ПРАААВО в "точните хора".....Мирише.... Ама МНООООГО мирише в тов БСП....Трябва спешно да се проветри!