Съединението прави силата... срещу Цветанов

ГЕРБ щял да се крепи само на "купени пионки"
Обновена: 13 юли 2011 15:52 | 13 юли 2011 12:35,
522
Съединението прави силата... срещу Цветанов
Снимка: Булфото

Опозицията в парламента вече стяга редиците за обединение срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

ДПС и БСП ще внесат вот на недоверие за провала на правителството в сектор сигурност в петък. Утре ще да бъдат прецизирани мотивите и ще започне събирането на подписи.

Вот на недоверие ще се иска на правителството "за провала на политиката в областта на вътрешната сигурност и обществения ред, проваленото членство в Шенген, полицейщината и нарушаването на фундаментални човешки права", заяви Лютви Местан след консултации с БСП.

Според него целта на вота е оставка на кабинета и предизвикване на предсрочни парламентарни избори. 

"Ако резултатът от вота е смяната на един или друг министър, ние, разбира се, ще бъдем частично удовлетворени, но основната ни цел е оставка на целия кабинет", каза Местан.

Сините и РЗС, между които се проведоха първите консултации, потвърдиха готовността си да подкрепят вота, щом той е фокусиран в сектор сигурност. "Атака" също има критики към вътрешния министър Цветан Цветанов, но чака мотивите към вота, за да формира позиция.

За Иван Костов сега мотивите съвпадат с тези, с които Синята коалиция още през февруари свали доверието си от вътрешния министър, и затова няма значение кой е инициаторът на вота.

"Очакваме, предвид полицейския произвол и нарушаване на човешките права, по-предна позиция да имат ДПС", коментира той, като подчерта, че десните няма да подпишат самото искане, но в пленарната зала ще гласуват срещу политиката в сектор "Сигурност".

Костов отговори и на критиките на премиера, че в началото на управлението "Атака", РЗС и Синята коалиция са обещали да застанат зад ГЕРБ, а сега се обръщат срещу неговата партия.

"Бойко Борисов заяви: "Аз ще направя правителство, да ме подкрепи, който иска", припомни думите на премиера Иван Костов.

Съвсем друго е от това, което в момента му се струва, че е говорил тогава, подчерта той.

"Разбирам, че човешката памет е избирателна и се стреми тези неща, които не изнасят на човека, да ги забрави, но това има граници", ядоса се Командира.

Още по темата

"Нормално е и лявата, и дясната опозиция да взаимодействат в полза на държава", категоричен беше и Яне Янев. Той заяви, че депутатите му ще подкрепят вота, ако е срещу Цветан Цветанов.

"Сега, за пръв път има огромна възможност не да се гледа егоистично и партийно, а да се направи нещо добро за страната и за националната сигурност.

Ако Цветан Цветанов не бъде отстранен от поста министър на вътрешните работи, ще излязат такива безобразия, които нямат аналог в цяла Европа.

Този човек е изключително вреден, той се е впил в системата на МВР и има голяма опасност да инфектира целия организъм и нанесе последствия, които ще имат фатален край за цели системи и структури от МВР", разпени се Яне Янев.

На въпрос кой ще внесе мотивите, лидерът на РЗС заяви, че е без значение.

"Не искаме в никакъв случай да изземваме роли. Важното е, че този път ГЕРБ ще остане в пълна изолация и ще се крепи само и единствено на купени пионки", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
0
 
4
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
До #505.Слушай герберски *** и тебе май Герб те зоби от държавната ясла...
480
1
 
2
 
! Отговори
интересно преди 12 години
Всички журналисти на благотворителен пикник на ГЕРБ край Пловдив
479
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вярвам на цветановотвращавам се от гоце доган костов
478
9
 
5
 
! Отговори
би преди 12 години
Барисов и Цветанов честните българи сме с вас,Господ да ви пази от тази парламентарна опозиция!
477
5
 
7
 
! Отговори
време е преди 12 години
Мръсни долни куки, искам ви на вън на улицата без пагони да ва видя колко сте храбри тогава как ще биете и мачкате без пагон
476
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"съединението прави силата" - сила ст *** ли ?!?
475
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
510Как точно 90% от българите са ограбвани от ГЕРБ, би ли споделил ?
474
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една успешна международна акция не оправдава участието на правителството в контрабанда на цигари и милиционерските изцепки на Цветанов.
473
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази операция е един перфектен пример как международното сътрудничество може да бъде много ефикасно при разбиването на организираната престъпност.Това каза Михаел Раушенбах, началник на Департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства в Европол на пресконференция в МВР за операция Шок.
472
4
 
8
 
! Отговори
Злото джудже помни! преди 12 години
Костов, 05.05.2010 г. Цветанов има смелост много решително да постави главата си в торбата. Той е инвестирал себе си във войната срещу организираната престъпност. Той показва самопожертвователност като политик, много рядко нещо за българската политика.
471
3
 
7
 
! Отговори
Клонингите Атакуват! преди 12 години
Клонингите на столетницата -хамстерът, мавърът и турчинът са в подем.......не били клонинги обаче, а най ми били клоуниии :)))
470
4
 
5
 
! Отговори
СДС-ар преди 12 години
Костояв е много хитър мъж.Никога не би подкрепил червените понеже това ще е края му. Очевидно е зависим.Остава да гадаем само от кого и с какво.Не е *** като хамстера и янка да речем....някой знае ли нещо за досието му. Преди години ДС е имала досие почти за всеки българин, може там даима нещо....Сбогом Иване, ще ни липсваш, ще отмъстим за теб на червените гадове!
469
7
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
От 92 година аз и моето семейство гласуваме за СДС,но ако сега подкрепят *** и ДПС в парламента ние вече никога няма да гласуваме за тях.Т.Е моя род няма да гласува за тях.Ако те бяха внесли вот,може,но да подкрепяш Доган и Гейчо,това си е наистина претъпление.
468
7
 
10
 
! Отговори
до 505 преди 12 години
Много просто, защото 90 процента от българите са честни, трудолюбиви и постоянно ограбвани от бандата на Боко. Точно тези българи пишат срещу идоля ти или главатаря ти!!!
467
4
 
2
 
! Отговори
do az преди 12 години
moje6 da si go navre6 v prodajniq gas
466
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо шестака е време да си ходи. Не става за нищо.
465
12
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
*** МОШЕНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ СА 10% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.СЕТЕТЕ СЕ ЗАЩО СА ТОЛКОВА АКТИВНИ ДА ПЛЮЯТ ПРОТИВ ЦЕЦО ВКЛЮЧИТЕЛНО ДЕПУТАТИ, СЪДИИ И ВИШИ КРАДЛИВИ АДМИНИСТРАТОРИ И КАТАДЖИИ.ЖЕЛАЯ НА НЕГО И СЕМЕЙСТВОТО МУ МНОГО ЗДРАВЕ И ГОСПОД ДА ГО ПАЗИ ОТ ***.
464
14
 
10
 
! Отговори
никита3 преди 12 години
БСП е достойна партия с достойни членове!А за това дали европейските държави подкрепят ГЕРБ може много да се спори!
463
5
 
7
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Всичките тези вотаджии ни вкарваха от криза в криза за 20 години и забогатяваха безконтролно и ненаказано,сега след мизерията нещата са на път да се оправят въпреки че сме все още зле=>повече няма да видят парламент=>ще им падат имунитетите=>чака ги съдебната зала особенно ако се сменят и назначените от тях послушни съдии-съучастници-затов са всички заедно да си пазят задниците и интереса,НЕ им пука за полцеиското насилие и останалите им празни приказки-65 години стига
462
5
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
тия нещастници се чудят как да им се обьрне внимание но всички ги разбрахме какви са крадци и мафиоти ,,,,,,,,,,,,НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ СА ТЯХ ,,,,,,,,,,за мен са мьртви души и бойието вазмездие ги настигна,,,,,,,само гледаите......