Кристалина Георгиева: BG да бърза бавно за Шенген

Еврокомисарката очаква обективен доклад на ЕК
Обновена: 18 юли 2011 12:24 | 18 юли 2011 12:23,
51
Кристалина Георгиева: BG да бърза бавно за Шенген
Снимка: БТА

"Очаквам, че редовният доклад на ЕК за България ще бъде обективен – да отчете постиженията и както винаги да даде конструктивни препоръки към българското правителство", коментира пред журналисти еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Очаквам докладът да даде яснота за това как изглежда процесът в бъдеще, така че да може да се мисли за следващите крачки, когато България и Румъния могат да решават какво искат да правят и как да го правят, и да се обръщат към Комисията за това", каза тя.

Еврокомисарят коментира още, че ЕК се е произнесла съвсем категорично за готовността на България за влизане в Шенген.

Според нея технически страната ни е готова да се присъедини. По думите й обаче е добре България да бърза бавно предвид на сложната световна обстановка в момента.

"Ние имаме много сложна ситуация в Северна Африка, виждаме, че в Европа има много големи теми за това как икономиката на ЕС да дръпне напред. В тази обстановка вниманието трябва да бъде върху приоритетите на днешния ден. Във всички случаи България ще влезе в Шенген, тъй като тя е технически готова", категорична бе Георгиева.

По думите й в условия, при които пазарите са нервни, вниманието трябва да бъде насочено за постигане на спокойствие.

За България е добре, че е доказала се страна с макроикономическа стабилност, смята тя.

"Виждаме колко е ценно за нас, в условия, когато наши съседи се тревожат за бъдещето, такава тревога сред българите да не може и не трябва да има", допълни Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
13
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
Кристалина Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София[7][8]. Майка ѝ е от град Любимец, а баща ѝ е внук на революционера и политик от Елена Иван Кършовски.[9] Завършва политическа икономия и социология във ВИИ Карл Маркс (сега Университет по национално и световно стопанство) през 1976.
30
4
 
22
 
! Отговори
Желев преди 12 години
Ето къде сгрешихме.Ние бързахме бързо за Шенген,а трябвало да бързаме бавно.
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S kakvo e gotova?s korompiranite mitni4ari i kontrabandnite cigari.
28
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази лустросана лелка ужасно много ме дразни с това нейно жестикулиране- ръкомаха сякаш насреща и са се събрали глухонеми ! Ако и завържат ръцете сигурно няма да може и едно смислено изречение да изрече :-)
27
3
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Няма начин да не е обективен,да не го пише българин.Тая откри колелото.Дори да е отрицателен,пак ще е обективен. А и се иска изкуство с много думи да не кажеш нищо.
26
1
 
5
 
! Отговори
bai u.ii преди 12 години
"evropa" ima interes ot "bivshite" si Kolonii v Afrika (prirodni resursi)(orujie,lokalni voini-lekarstva)(afikanski prostitutki za tsviat)(CHERNI PARI ZA BELI DNI) ....I te taka..a be igri s cherni p..utki!!! BALGARIA kade e v chelata sjema??? Pone edni kalashnitsi da prodava v Afrika!
25
17
 
20
 
! Отговори
ДОЯ4КА ГЕРОИ НА БКП преди 12 години
BG да бърза бавно за Шенген.ХАХАХАТАЗИ *** МЕ РАЗСМЯ.ЗА ДА БЪДЕ ОРИГИНАЛНА СЕЛСКАТА КРАВАРКА КРИСТАЛИНКА ОТ СЕЛО КРИВОДОЛ СЕ ИЗАКА НА МЕТЕНОТО И ПОДНЕСЕНОТО ОТ НЕИНИТЕ СКЛУПТОРИ ОТ БКП-ГЕРБ.ЗА НЕЯ НАИ ДОБРОТО МЯСТО Е В НЯКОЯ БРЮКСЕЛСКА КРАВЕФЕРМА ЗА МАИСТОР ДОЯ4КА .
24
15
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
И тая фръцла почна да дава заден - нали уж всичко ни беше готово,нали уж с единия крак бяхме в Шенген, нали уж бяхме преборили кризата- всичко е мижи да те лажем,ама този път дано не се оставим да ни излъжат.А иначе бавното бързане го разбирам,като- крачка напред две назад.
23
3
 
11
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Убедих се вече,че в България лошия човешки материал е в изобилие.Язък за държавицата.
22
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тетка криСТАЛИНКА на кой е агент???
21
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното тъпо и послушно недоразумение дето ни го пробутват за гений.
20
3
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Права е криста че технически сме готови,защото имаме необходимата техника да си пазим границите,друг е въпроса че митничарите ни са корумпирани и за жълти стотинки ще напълнят Европа с африкански и азиатски бежанци.И още един факт да не забравя криста че европейците няма да си отворят централния шенженски компютър на руски агенти.Трябва до есента да сме свалили всичките копунистически партийки едни и същи от 65 години.Българите се лъжат ама не и европейците.Долу парламент,president,партии и незаконни етнически движения
19
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ ТО БЪЛГАРИЯ НАПРАВО ЩЕ СИ СЕ НАРЕДИ ДО ГЪРЦИЯ И ИСПАНИЯ.АЙДЕ ДА НЕ СЕ ПРАВИМЕ НА СЛЕПИ ЩОТО ЧИСЛАТА ЯСНО ГОВОРЯТ С КОЛКО МИЛИАРДА Е НАМАЛЯЛ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ И С КОЛКО МИЛИАРДА СА НАМАЛЕЛИ ПРИХОДИТЕ В НАП САМО ЗА 2 ГОДИНИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ.
18
1
 
8
 
! Отговори
Без име преди 12 години
Ако имаше добри идеи нямаше да има световна криза! но сега излиза че всеки си е мислел как да си напълни джоба с мангизи!
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България ще влезе в Шенген - на *** ден!
16
4
 
6
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
POMNITE LI SKANDALITE V E\P NIE GI NAPRAVIHME
15
10
 
10
 
! Отговори
И ТИ СИ ЯСНА преди 12 години
Кристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН А
14
14
 
24
 
! Отговори
Боки Тиквич преди 12 години
Тази жена е неописуемо недоразумение. Куха в главата и плоска в изказа. Това чудо на тъпоумието ни се пробутва като резервен вариант на какво ли не-президент, премиер, а може би на новия месия. Айде сакън лицемерие. Да си кажем честно-тази женица *** за зеле не става, ама с кариера разбирате ли! Е и? То заради такива негодници като нея беше последната криза-много приказки и никакво съдържание!
13
4
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Кога ше ги размразат-вънка е 35 града и се са замразени :)Към 2020 каза шефа ти Тъпунгера-тогава наистина ще ми е минала младостта!!!Мерси,не мога повече да чакам-22 години стигат.Скандинавия!!!
12
2
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Коментирайте компетентно, Шенген не означава да потъваме финансово, това е инструмент гарантиращ сигурноста на сраните члеки по отношение най-вече на граничния контрол : емиграция, тероризъм, контрабанда и т. н.За нас приемането в Шенген би било признание и авторитет, за съжаление това е невъзможно, поради обективни обстоятелства, в България няма реален контрол, въпреки наличието на технически средства...Хората са фактора, които ни спира...