"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов

В България бием рекорда по скъпотия, казаха тъмносините
20 юли 2011 17:20,
296
"Лукойл" ни изпразва джоба, възмутиха се хората на Костов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството и „Лукойл” в комбина изпразват джоба на българите, твърдят от ДСБ.

В специално изявление пред медиите в парламента от партията на Иван Костов коментираха, че „Лукойл” трупа печалба от повишените цени на горивата, а правителството пълни бюджета със скока на цените.

„На фона на световните пазари, където пада петролът, в България е обратно – ние бием рекорда. Бензинът стигна 2,60 лв. по бензиностанциите”, коментира депутатът Михаил Михайлов.

„Цената на петролa е далеч от рекордните 122 долара за барел, нито доларът е 1,63 лв. Няма никакви причини да търсим повишаване на цената на дребно”, допълни той.

Според тъмносините цената на бензина скача заради летните отпуски. „Сега са най-дългите разстояния, които всеки от нас изминава заради морето. Точно сега е ясно защо цената на петрола се увеличава”, допълни Михайлов.

Още по темата
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков обясни по-високите цени на горивата с пазарните сили. 

"Част от увеличението в последния месец може да се обясни с цената на долара и цената на петрола, част от увеличението е чисто търговски ефект, който е предизвикан според рафинерията от по-голяма консумация", посочи министърът.

"В случая това не е хубаво, но донякъде е резултат и на пазарните сили, защото рафинериите, които са в региона, откъдето може да се внасят конкурентни горива, вдигат цените по същата причина", разясни Трайков.  

Той увери, че министерството ще продължи да следва призванието си – да защитава конкуренцията.

"И когато има по-изгоден износ на горива, той да бъде максимално възможен, лесен, разбира се, законен", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: Лукойлгорива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Златев-младши е възпитаник на Първа английска гимназия в София. След военното си обучение започва работа в Общинския комитет на ДКМС в Правец, където е приет за член на БКП.Същата година е приет и в специалността "Счетоводство и контрол" на Висшия икономически институт "Карл Маркс", бързо обаче се прехвърля в по-елитната "Политическа икономия". Година по-късно вече е студент по международни отношения в Московския държавен институт.След като завършва обучението си, Валентин Златев започва работа в руската държавна компания "Росснефт" и стига до позиция началник-отдел "Търговия с Източна Европа".
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валентин Златев е роден през 1965 г. в родния град на Тодор Живков - Правец. В далечната 1968 г. баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. До 1989 г. той е несменяем управник на Правец.Връзката на Валентин Златев с големия бизнес са именно баща му, както и кипърската офшорна компания "Агриуей холдингс лимитед". Тя е юридически собственик на почти целия бизнес, за който в публичното пространство се твърди, че е на фамилията Златеви."Агриуей холдингс лимитед" притежава 99,98% от българската фирма "Агрохолд", а шеф и собственик на останалите 0,02% е Васил Златев.Заедно пък те притежават "Благоевград Пропърти", "Тера тур сервиз", "Обществено строителство - Агробилд", "Университетски недвижими имоти Правец", "Агрокар", "Хорнит", "Езтур", в съвета на директорите на която през 1997-1998 г. е била и неуспелият ни еврокомисар Румяна Желева, и др.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишат се пълни небивалици по адрес на Костов.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе как ще се възмущават бе! Цветанов веднага да прати качулатите:) Всъщност какво стана с арестуваните от качулките овце, крави и кози в Института в Троян:) май ги изядоха гладните гербери! Усещат бъдещото си социално положение на клошарчета:)
40
1
 
9
 
! Отговори
HD преди 12 години
Трябват пари за изборите /за подкупи/, за магистрали, за нови ленти /от тез дето Бойко ги реже/
39
6
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
освен рафинерията, там са съобразени и комисионните на СДС, както и руските енергийни интереси в БГ с първопроходеца Косто! Това уточнение важно, иначе хората с по слаба памет не си спомнят някои фрагменти - като например, че Костов беше зам финансов министър в правителството на Виденов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а защо ли си спомням, че по времето на "крадливия" Костов бензина струваше по 1.50 лв.?
37
1
 
29
 
! Отговори
Кадайф преди 12 години
Цената на горивото е висока, защото интелектът на българина е нисък, а *** народ по- лесно се манипулира и дере, затова и Боко е на власт, защото го избраха прости хора.
36
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Лукойл! Трябва да се вдигат цените! На Боко и Вальо пари им требат! На дянков ДДС му требе! Останалите да го духат:) Да живее ГЕРБ! Чакаме една комисия да се произнесе в 1-годишен срок, дали Лукойл злоупотребява:)) При ГЕРБ е така:))
35
9
 
13
 
! Отговори
мамка ви преди 12 години
Тея същите възмутени продадоха "Нефтохим" на Лукоил и не забравиха да си лапнат комисионните !
34
1
 
20
 
! Отговори
ахам преди 12 години
Сега Бойко ще каже: Ние строим магистрали, те само се оплакват!!!
33
11
 
4
 
! Отговори
Do 19 преди 12 години
Това за преработката уважаеми на руски нефт, е МИТ И ЛЕГЕНДА КАТО ЧЕ КОСТОВ БИЛ ДЕМОКРАТ! вСЯКА ЕДНА РАФИНЕРИЯ В СВЕТА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ФРАКЦИЯТА НА ПЕТРОПЛА, КОЙТО ПРЕРАБОТВА СРЕЩУ СЪОТВЕТНИТЕ ВЛОЖЕНИ СУМИ ЗА СЪОРЪЖЕНИЯТА! СИГУРНО И БАЛКАН Е БИЛ НАПРАВЕН ЗА ДА КАЦАТ НА ЛЕТИЩАТА САМО РУСКИ САМОЛЕТИ! НАГЛОСТТА НА ТОЗИ ПЛОВДИВСКИ РОМ КОСТВ Е СЪИЗМЕРИМА С ТАЗИ НА геят от БСП!!!!!!
32
16
 
3
 
! Отговори
ААААМИ, преди 12 години
Така се вдига рейтинга на ....БОЙКО!ТИКВА ,ТИКВА ,.......НО Е ПО-ДОБЪР ОТ КОСТОВ...!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Румен Петков: Твърденията за контрабанда на "Лукойл" са "клевета" Депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков защити бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим", заплашена от финансовото министерство с отнемане на лиценза за митнически склад и преустановяване на производството на горива."Оп-паааа...я в кой отбор играел Златев :)
30
3
 
14
 
! Отговори
стига де преди 12 години
Цялата технология на рафинерията в Бургас е съобразена и изградена единствено за руския нефт още от Татово време. прочетете малко повече. говорят се глупости без да се мисли.
29
0
 
4
 
! Отговори
ЛУКойл? преди 12 години
Е, нали за бургаските апаши най-страшни са Свидетели на Йохова,вместо да протестират пред Лукойл те бият хора,които с нищо не са ги нападали! Защо така ВМРО-то все така арогантно защитава подобни каузи?
28
5
 
6
 
! Отговори
ДО КОСТОВ преди 12 години
......ДО КОГА НЯМА ДА ИМАШ ,....СРАМ,СРАМ ,СРАМ ....А?ВИНОВНИЯ ВИКА ,........ДРЪЖТЕ ВИНОВНИЯ...?
27
7
 
10
 
! Отговори
Трайчо преди 12 години
Аз доколкото си спомням, тъкмо Костов и камарилата около него извършиха национално предателство, като подариха Нефтохим Бургас (сега Лукойл) на Русия. Егаси наглеците и чудото!
26
7
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ако не е лукойл щеше да е бритиш петролиум или шел...така че все тая пич, цените ще се вдигат с или без лукойл!
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да закачате на Бойчето дружката мискини:) Долу ръцете от Лукойл! Да живее дружбата между Златев и Бойко:)