Ще изнася ли България жито за Йордания?

Даряваме 100 елена лопатари, за да развием ловното им стопанство
Обновена: 26 юли 2011 12:41 | 26 юли 2011 12:41,
81
Ще изнася ли България жито за Йордания?
Снимка: Булфото

„Обсъдихме възможността България изцяло да снабдява Йордания с жито и зърнени култури и да осигури почти целия й внос“, обяви земеделският министър Мирослав Найденов след среща със колегата си от Хашемитското кралство Йордания Н. Пр. Самир Хабашне, който е съпроводен от бизнес делегация.

„Йорданският аграрен бизнес днес е у нас и очаквам да бъдат сключени договори. Желанието ни е България да стане врата на Йордания към ЕС, а Йордания, остров на стабилност в региона, врата на България в региона, казахме това и на срещата с премиера Бойко Борисов”, каза Мирослав Найденов.

По думите му „Йордания е врата към Ирак и който стъпи в страната, може да има и опцията Ирак“.

Двамата министри са имали половинчасова среща с премиера Бойко Борисов, на която министър-председателят е получил покана за посещение в арабската държава.

„Йордания има нужда от около 800 хил. тона пшеница. В рамките на това количество ние можем да сключим дългосрочен договор с фиксирани цени за минимум пет години”, обясни Мирослав Найденов пред журналисти.

„Обсъждаме дългосрочно сътрудничество с България за внос на жито в Йордания - пшеница, ечемик, царевица и всичко, от което има нужда Йордания”, посочи министър Хабашне и допълни, че страната му иска да задълбочи търговските взаимоотношения между двете държави.

Другите теми, обсъдени от Найденов и Хабашне, са възстановяването на линията София-Аман и дарения, които България ще направи на Йордания.

„Ще бъдат дарени 100 елена лопатара за развитието на ловното стопанство в Йордания. Ще бъде дарена и лаборатория за изследване на пестициди, тъй като най-големият внос на зеленчуци у нас е от Йордания. Имаше проблем с тези зеленчуци и с това дарение преди да тръгнат за България зеленчуците ще бъдат изследвани”, обяви още Найденов.

Двамата министри са обсъдили и сътрудничество между ветеринарните институти, като резултат от него, Найденов представи вдигнатата забрана за износ на пилешко месо от България за Йордания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
7878 преди 12 години
АЗ предлагам да направим бартер-жито за домати!
40
2
 
5
 
! Отговори
do 37 преди 12 години
iznos w 4ujbina. 4ujd pazar, pari4ki towa e. Germaniq naprimer e ikonomi4eski mo6tna za6totoima ogromen iznos i pazar
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, официално Държавата работи за ***, дано поне комисионна има за министъра, защото друг никой нищо няма да види.Евалата...
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво например ще стане, ако да речем две три години има сусша градушки и други такива природни бедствия, и добитото зърно не стига за нашите нужди ,тогава ще закупуваме от чужбина за нас и за Йордания на двойно по скъпи цени и печалбата ще ни бъде глад и мизерия ,няма държава в света до сега да залага хляба на народа си браво на ГЕРБ , земята ще продават на Израел хляба на Йордания ще даваме помощи на Гърция да им продължава купона и да си играят сиртаки нямам думи !!!
37
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
споделям само как бе в една северно африканска страна...от там за да купиш нещо първо трябва да пристигнат парите!парата трябва да се види и тогава се предава стоката!никакви плащания след година па след две,,между впрочем имаше ли Йордания дълг към нас и той опроти ли се?за Ирак е ясно че каквото вложихме го загубихме или няколко лица участвали в преговорите по дълга получиха тлъсти комисиони за да забравим за дълга!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4estno kazano moje da sam typ oba4e ne vijdam kakva izgoda imame nie?? Nqkoi po-ymen da obqsni.
35
2
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
по принцип държавата трябва само да контролира бизнеса и да създава условия за него...дългосрочна програма за изкупуване на българското жито на безценица за да се гарантират доходите на групировка герб и ***!Знаемкак се притискатстопаните да продават на ниски цени произведеното жито и как се взима дори без да се плаща!мутрите обикалят градините и полята и те притискатде по меко де по твърдо..маджо и пашата като съветници на боко
34
1
 
8
 
! Отговори
Цецко Крадецко преди 12 години
И аз дарявам шест апартамента, 300 000лв. бройката.
33
1
 
11
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Не дарявайте елени бе, Гоце по какво ще стреля?
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I maikite si 6te podarqt za petrol tez ve!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малеее, каква *** ще настане с тези 100 елена и нито една сърна ... :)
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 600 години насам, България поляга на най-различни ислямисти, което само по себе си говори каква е тая държава!
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА ПОДАРЯТ И ЕДИН МАДРИТСКИ НЕКОРОНЯСВАН ЛАПАТАР -*** И ЕДИН *** ТУРСКИ ЛАПАТУРИ.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЯ БЪЛГАРИЯ НЕ ИЗНАСЕ БРЕ ХОРА,БЪЛГАРИЯ НЯМА ЖИТО,ЖИТО ИМАТ ***,*** ИЗНАСЯТ ЖИТОТО
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАТО СА ТРЪГНАЛИ ДА ДАРЯВАТ ,ДА ДАРЯТ 250 ДЕПУТАТСКИ ***-ТАРИ.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахах ще изнася ли жито че то го изансят след това внасят същото жито го продават по скъпо Монопол :)
25
3
 
11
 
! Отговори
така е преди 12 години
Ние сме най-баламите, защото ще даваме най-доброто , а ще получаваме най-лошото. Значи най-големия внос на зеленчуци идва от Йордания, ето защо няма качествени зеленчуци на пазара. Те на нас ние на тях далавера да става нали някой трябва да забогатее. Обръщам се към Българите; МИЛИ БЪЛГАРИ АКО ИСКАТЕ ДА САХРАНИМ БЪЛГАРСКОТО КУПУВАЙТЕ САМО БЪЛГАРСКО. Нашата стока се различава от тези ГМО продукти, нашите са вкусни ,но немогат да траят затова бързо се развалят, но за сметка на това е чист продукт.
24
1
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Какво предлагаш, да храним мишките с него?
23
3
 
9
 
! Отговори
к-н Спиро преди 12 години
България загуби последните 20 години своите традиционни пазари в Близкия Изсток особенно на земеделска и хранително вкусова продукция.Мой клиент от Саудитска Арабия ми е казвал,че преди 20 години българското агнешко,сирене,кашкавал са били на отделен щанд,като знак са особенно високо качество. От тези пазари зависи изкупната цена на земеделската продукция и нашето земеделие и животновъдство.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA NE STE MI PIPNALI LOPATARITE EI!