Синя радост в парламента: Започва войната с "Лукойл"

Симеон Дянков и Валентин Златев са на спешна среща
Обновена: 27 юли 2011 12:02 | 27 юли 2011 11:33,
198
Синя радост в парламента: Започва войната с "Лукойл"
Снимка: БТА

Започва битка за ограничаване на господстващо положение на пазара с горивата, коментира с нескрито задоволство в парламента съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов.

"Дали тази битка ще се превърне във война, която правителството ще спечели, ние не можем да кажем. Бъдете уверени – никой не се спира по средата на пътя. Да се надяваме, че и Симеон Дянков, и Ваньо Танов няма да бъдат спрени по средата на пътя", изрази надежда още Костов.

Според лидерите на "Синята коалиция" отнемането на лицензите на данъчните складове на "Лукойл" е шанс на пазара у нас да влезе евтин конкурентен внос на горива.

Още по темата

Мартин Димитров не изключи вероятността да бъде направен опит за изкуствена спекулация с цените.

Колегата му Костов пък допълни, че страната има средства да се отвърне на удара.

"Страната трябва да има запаси от горива. Това трябва да го знаете. Те трябва да са в размер на тримесечното потребление", уточни лидерът на ДСБ.

И двамата с Мартин Димитров обясниха, че истински желаят да има война, за да се защитят интересите на българския потребител.

Лидерът на СДС обяви, че десните очакват резултат в две посоки. Първо проверката на финансовото министерство и на министър Дянков да стигне докрай.

"Тя не трябва да води до опити за сваляне на определени хора в правителството. Защото очакваме такъв контраудар", коментира Димитров.

Вторият ефект, който сините очакват, е да се подмени изцяло съставът на Комисията за защита на конкуренцията.

"Лошото е, че тези действия трябваше да започнат не от Министерството на финансите, а от КЗК. Това правителство държи една беззъба комисия", допълни Димитров.

Междувременно в Министерството на финансите започна срещата между управителя на „Лукойл България” Валентин Златев и вицепремиера Симеон Дянков.

Те ще обсъдят по-нататъшните действия по казуса с отнетия лиценз.

Преди срещата Дянков коментира пред събралите се журналисти, че всеки трябва да спазва условията на играта.

Той прогнозира, че няма да има криза на пазара на горива в страната. Валентин Златев пък не коментира ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
1
 
! Отговори
Амер преди 12 години
Стига с това ГЕРБ , СДС И БКП !!!! Всичко е Комунист , а зад този цирк се крие нова контрабанда с горива !!! Помислете , кои ще се нагушкат !!!! Очаквайте , докато се " реши " проблема да се прекарат няколко стотици хил. тона безакцизни горива !!! БКП не умира , само палячовците се подменят !!! Приятна вечер ,и пийте по едно студено за здраве. Благодаря !
188
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамата от СК, се наакаха от кеф, от русофобският акт на ГЕРБ. Сигурно временно управляващия България - американски посланник, ще ги награди със снимка пред американското знаме, за проявено усърдие в русофобската и америкофилската им дейност!
187
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера след тежко и продължително боледуване , окончателно си отиде - Синята Идея Тези които бяха дали гласовете си на изборите за сините,а ще получат за спомен ...червени прашки ,дълбоки шалвари , някоя и друга флашка от Трактора и едно голямо и от сърце АБВГЗ.АМИН
186
1
 
3
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Ето вижте в България колко са много като норвежецът Андерс Брейвик- интелигентен, учен, и умен: но-о с объркано съзнание, (при нашите условия казваме: комунист! )
185
5
 
4
 
! Отговори
Андро преди 12 години
Всички плювни по ГЕРБ са безпочвени.ГЕРБ бяха избрани с огромно мнозинство.Останалите партии влязоха нлагодарение на ниския процент за влизане в Парламента....
184
6
 
3
 
! Отговори
Вальо преди 12 години
Много ги разбират от СДС бе.Хаха, тези палячовци начело с Костов вместо да плямпат да си траят защото стават смешни вече.Оставете ГЕРБ на мира..
183
1
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
хора не знаете какъв си го слагама в гащите
182
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фидосова да обясни защо Костов и М. Димитров подкрепиха правителствените мерки с/у монополистите, а Сергей по комунистияески обичай почна точно както правеше тя вчера да съчинява интриги и лъжи, вместо да подкрепи отнемането на лиценза.Каде е "новата тройна коалиция" др. Фидосова? Въпросът се отнася и към Бойко Борисов. Днес имаме пак нова" тройна коалиция: Сини, Герб и Атака. И. Ф. и Б. Б. да си поблъскат главите в/у този сложен казус. Дали имат акъл да го проумнеят :-))
181
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото при СК всички мутри станаха бизнесмени и жителът на факултето да не се прави на чукнат как извади ужким държавата от фалита на чебурашката жан,а легализира всичко живо.другаря без трудовата книжка няма нужда да го коментираме-той си реве за курило,*** и всичките му придворни,завърващи на -Ан,-Юн и всички гласоподаватели-туристи са си за затвора.Е,с кой да си партнира?
180
3
 
0
 
! Отговори
Волф-до 175 преди 12 години
За разлика от теб,мишле анонимно,имам достатъчен приток на кръв към мозъка,което ми помага да постигам това,към което се стремя.Помага ми и да поназнайвам неща,които нито им е мястото тук,нито хора като теб са подходяща партия за коментар.бъди жив и здрав,и все така анонимен(хора като теб умииират да са анонимни...)!
179
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рапона беше боцнат на този отговорен пост от ДС - за да разцепи сините...*)))Опитите са му доста прозрачни...защото си е *** селски хиртец - мутра...Защо Борисов не избра да си партнира със СК, а предпочете "Атака"?
178
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ !
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България,да решаваш съдбата на нацията е предостатъчно да си биологично жив представител на вида Homo sapiens. Това значи, че всеки напълно неграмотен алкохолизиран и безимотен Homo sapiens, препитаващ се от кражби има точно толкова тежест, колкото всеки образован и отговорен човек, който разбира за какво гласува, плаща данъци и храни семейство. Ако напълно неграмотните алкохолизирани и безимотни Homo sapiens, препитаващи се от кражби са 2 броя, а образованият и отговорен човек, който разбира за какво гласува, плаща данъци и дава хляб на други хора 1 брой, то при демокрация първите двама избират как да живеят всичките трима.
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДИЗБОРНИТЕ ШМЕНТИ - КАПЕЛИ НА МУТРИТЕ!
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков пак щял да се среща с шефове от "Лукойл" за да им продаде стикери с надпис: "Спонсор на МВР!"
174
5
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
Тъпите простаци,които пишат по форумите в защита на Боко тиквата с правописни грешки са направо смешни.Милиционерската мутра-Боко с мутренско минало,същият който носеше цукалото на Тодор Живков и го има за свои кумир се оказа голям демократ!Докато ние ходехме по митингите и правехме демокрацията в страната те крадяха колите на хората,а пък сега станаха демократи.България трябва да се освободи час по-скоро от простите бокови мутри,за да тръгне по нов европейски път и просперитет
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които са твърде умни да се занимават с политика, са наказани с това да бъдат управлявани от по-глупавите.Платон
172
4
 
2
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
Поради обилното оросяване на някои други твои органи, има недостатъчен приток на кръв в мозъка ти, затова и се стига до недостиг на кислород, та от там са злобата и скодоумието ти Още повече когато това състояние е постоянно ей, до къде се стиганямаш мисъл,всичко ти е блокирало - сиреч,нямаш никакво развитие.
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забелязал съм,че винаги слабия,ограничен,некадърен индивид е злобен и говори с омраза към силния и умен човек. А историята е доказала,че българина не харесва умните,напористите и преуспяващите,като например Иван Костов,Мартин Димитров и някои други изтъкнати умни и кадърни политици,икономисти и въобще професионалисти.Тази омраза са ни я насадили комунистите,които през 1944 година избиха интелегенцията на България,за да могат простаците,некадърниците и ограничените хора с партиен билет да са в управлението на държавата.А простичкия народец - лесно се манипулира,докатo интелегенцията преценява кой е добър политик и възможностите му да спаси държавата от мафия,корупция и некадърни управници.
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как костоф го направи,запитал ли си се?еи така,защото е много добър?Дрън-дрън.Как го направи?