Правителството не издържа теста "Лукойл"!

Бедните умират, богатите се спасяват, твърди Костов
Обновена: 12 авг 2011 10:11 | 12 авг 2011 10:10,
512
Правителството не издържа теста "Лукойл"!
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и цялото правителство не издържаха теста с казуса с лиценза на "Лукойл".

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред Нова телевизия решенията на съда, с които се спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза на рафинерията и тя беше оставена да работи.

Премиерът Борисов пък беше заявил, че казусът "Лукойл" е тест за министрите му.

"Ако министър-председателят беше дал силна подкрепа на действията на финансите и на митници, нямаше да има този резултат", смята Командира.

Според него решението на съда е политическо и по целесъобразност, защото щели да се нанесат големи загуби на руския монополист, който злоупотребявал с монополното си положение.

"Г-н Колев, председател на Върховния административен съд, беше назначен на този пост, без да има каквато и да е конкуренция от ГЕРБ, и специално от г-н Цветан Цветанов. Това не е тайна.

На заседанието на кабинета министърът, който се е възпротивил и който се е изказал срещу налагането на санкцията, е бил министър Цветан Цветанов. И това се вижда от стенограмите", обясни ситуацията Костов.

Според него съдът възпрепятствал проверките дали "Лукойл Нефтохим" участва в източване на ДДС и акцизи, както и дали укрива данъци.

"Сега вече не може да бъде направена проверка, защото технологично в предприятието, в „Нефтохим”, влиза суров петрол и излиза от преработено гориво и е трудно да се осъществи контролът. Докато при спряно предприятие можеше точно да се установи", коментира Костов.

Според него "Лукойл Нефтохим" продължава да е монополист на пазара и да злоупотребява с господстващо влияние.

"И това, че цените са паднали с 5 стотинки, не е сериозно. Ефектът трябваше да бъде сериозно падане на цените като 15-20 стотинки", каза Иван Костов.

Още по темата

За световната дългова криза и отражението й върху страната Командира смята, че тя ще се задълбочи. 

"Кризата в България ще се задълбочи, не ме интересува световната криза толкова, колкото какво ще се случи в страната. Всички знаци, свидетелства за това, че тя ще се задълбочи, са много по-големи от това, че ще ни се размине".

По думите му българските семейства имат антикризисно поведение. Всички затягат коланите.

"Инфлацията в нашата страна ще се увеличи. Неблагоприятните последици от инфлацията са, че тя засяга по-бедните хора. Т.е. това е като при "Титаник" – по-бедните хора, от третата класа умират, докато повечето богати се спасяват", поясни лидерът на ДСБ. 

Според него правителството трудно ще събере воля и компетентност да проведе нужните реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
2
 
9
 
! Отговори
?! преди 12 години
Абе защо всички неграмотни селяци са симпатизанти ан боко тиквата и мразят Костов бе, колко типично ?!
432
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ !
431
0
 
11
 
! Отговори
СИН 100% преди 12 години
Дане забравяме, че мутрата също като Тодор Живков разбира от всичко - екология, магинстрали, катъри и камили! Блазе на България с такъв министър-председател! Като четем стенограмите от заседанията на МС оставаме с впечатлението, че телевизионните комически формати са нищо в сравнение цирка на министрите, режисиран от най-ниското чело на Балканите. Докога ще берем срам с този неандерталец начело?!
430
1
 
5
 
! Отговори
до варанЕте преди 12 години
Това отново е български парадокс: по целия Европейски съюз, по целия континент, десните печелят, у нас обаче губят, а пък печелят левите и техните мекерета и сателити. Как е възможно да се случи тъкмо това?!
429
2
 
9
 
! Отговори
ПФУ! преди 12 години
Kaква е политиката на ГЕРБ?Преди изборите беше НЕясна,а сега ощеповече!
428
1
 
7
 
! Отговори
до 433 преди 12 години
Недей да се пениш - 3 пъти доведоха страната до фалит шумкарите -1960 , 1972 и 1989. Първите 2 пъти продадоха златния резерв на руснаците за да се спасят от фалит, третия път си спретнаха пленум - махнаха Тодор и станаха капиталисти. Туй социализЪма беше едно недоносче, ако се вЕвра на Първия ..............освен, ако не копаш нефт у двора и го продаваш е немислим
427
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ще гласувам за НДСВ, тогава цените бяха 50% по-ниски от сега, а заплатите същите.
426
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Господин Костов дали си спомня, че той срина икономиката на България? Нали той вдигна лихвите по кредитите и фалира индустрията в България? Нали той продаде "Кремиковци" за 1$ и доунищожи загиващия комбинат? Никога не се е интересувал от народа? Иначе нямаше да "префасони-ра"пенсионната система и хора с високи пенсии да изпаднат в бедност?
425
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 12 години
Тъпите простаци,които пишат по форумите в защита на Боко тиквата с правописни грешки са направо смешни.Милиционерската мутра-Боко с мутренско минало,същият който носеше цукалото на Тодор Живков и го има за свои кумир се оказа голям демократ!Докато ние ходехме по митингите и правехме демокрацията в страната те крадяха колите на хората,а пък сега станаха демократи.България трябва да се освободи час по-скоро от простите бокови мутри,за да тръгне по нов европейски път и просперитет
424
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** костов е за разстрел както и другите продажни *** ,които позволиха да се разпродаде общото имущество н а българите на безценица на определен кръг други ***!
423
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези, които са твърде умни да се занимават с политика, са наказани с това да бъдат управлявани от по-глупавите.Платон
422
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tozi pat Kosto kaza na tikvite 4e sa prestypnici bez da spomene dumata mutra i, bandit i oktopod.nema kvo da mu mislime. spirame glasuvaneto za gerb. iskame nov moral i ne me interesuvat intrigantite s kalinkite.nemoje MVR ministyryt da gazi zakona 4rez babal4kata si kato slon, a nie da mreme
421
5
 
6
 
! Отговори
Прилепа преди 12 години
Този Мургавей Костов ли е, най-големият Български КРАДЕЦ на снимката? България потъва като Титаник, защото капитана на "Титаник" беше Иван Костов, който потопи мечтите на цели три поколения! Срива се Америка -Срива се и България. След като (Поп Кръстю-Иван Костов) продаде България преди години на "Ционисткия Бандит" Джордж Сорос и "Юдейската му клика", сами си правете изводите...!? Една поговорка казва: Няма по-лош слепец от онзи, който не желае да прогледне. Но това си е въпрос на личен избор! Хората трябва да искат да видят истината! Добре е хората да знаят че Слугата на Дявола в България, е именно Иван Костов!!! Мрачна душа, мрачни прогнози прави! Докторът на икономическите науки Иван Костов участвал в изготвянето на програма Ран-Ът, която провежда на практика чрез приватизацията, като от материални активи на България в началото на 1990г. около 133 млрд. щатски долара, които са изтъргувани в хазната влизат САМО 1.7 млрд. долара! Костов спазари Златни пясъци за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира.. Спасителният кръг за Костов- Олимп придобива: Стопанска банка, военните предприятия Арсенал, Бета, Пима и Трема, Бороспорт, СИБанк, Пампорово АД. Костов осигурява приватизацията на фармацевтичните заводи в Дупница, Разград и Троян за зетя на Георги Атанасов- Петър Терзиев и за роднина на Петър Дюлгеров членове на ЦК на БКП и Политбюро на ЦК на БКП срещу комисионна от 5 млн. долара.По-късно тези заводи са продадени на външен инвеститор. Хората не знаят (или не помнят все едно) че първите си стъпки като министър-председател вие г-н Костов, направихте заедно с Красимир Стойчев в качеството му на негов съветник: президент на втората по мощ икономическа групировка в зората на прехода, първи собственик на Мобилтел и кредитен милионер, чието дело услужливо бе спряно от излъчения с Ваша протекция главен прокурор. Не знаят, че Вие дадохте разрешение за продажбата на Мобилтел на Майкъл Чорни и пак Вие му дадохте лиценза, благодарение на който компанията бе продадена за 800 милиона долара. Не знаят степента и мащаба на Вашите отговорности относно срамни сделки като тези с БГА Балкан, Плама, Кремиковци и цял куп още такива. Не знаят причината за чудодейния просперитет на Славчо Христов и братя Джанкови, както и причините за пълната недосегаемост на контрабандисти от ранга на Самоковеца. Не знаят още много други неща а би трябвало да ги знаят, за да могат да поемат в пълна мяра отговорността за своя избор днес и за своето бъдеще утре. Г-н Костов, кой приватизира Нефтохим-Бургас и направи Лукойл монополист в България? Мургавей Костов е най-големият Български КРАДЕЦ на прехода,който трябва да е в затвора,а не да дава акъл! Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!!
420
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Костов - ИСТИНСКИ политик!
419
1
 
8
 
! Отговори
СОФИЯ преди 12 години
Преходът свършва с катастрофа на политическото представителство. С министър-председател, който визуално и ментално прилича на Тодор Живков, и депутати, които по нищо не се различават от депутатите в последния комунистически парламент. Разликата е в изразните средства.Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния ***, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.
418
2
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
За нормално мислещите хора в тази държава наистина не е сложно да проследят, че един от факторите в петролния бизнес у нас, не е само компания Лукойл, но и близките до бившата СИК Интерпетролиум и Интерпетролиум енд партнърс. Последните две компании са управлявани от Румен НиколовПашата, Младен МихалевМаджо, Стоил Славов, Маргина и все хора, познати като ортаци партньори от миналото на Борисов. Плануван е ремонт на Нефтохима. Златев вдига изкуствено цените на горивата предварително след договорка с Борисов. Дянков продава държавния резерв на по високи цени. След ремонта цените падат и той го попълва отново. Разликата къде отива? Бойко излиза предизборно, че е уплашил Златев и е съборил цените. Цялото овче стадо блее във възторг!
417
2
 
11
 
! Отговори
яети и МИСЛИ !!!!!!! преди 12 години
Крайно време е да спрете с папагалските си коментари. 3. Нефтохим приключва 1996 г. със загуба от 85 млн. (сегашни) лева и е единствената рафинерия в света, отчитаща загуби пета поредна година. От 1993 до 1996 г. предприятието е източвано не само на входа и на изхода, но съвсем официално и от държавата. През 1995 и 1996 г. например горивата са продавани на вътрешния пазар по цени, определяни от правителството, които са били с до 50 % по-ниски от разходите само на суровината за тяхното производство. За да не се помпала инфлацията!!4. Никоя банка и никой доставчик в света (и най-вече руските доставчици) не желаеха да кредитират такова предприятие. В началото на 2007 г. Нефтохим на практика беше фалирал.5. С огромни трудности правителството на Иван Костов успя да стабилизира Бургаската рафинерия, но през 1999 г. състоянието й все още беше на ръба. Предприятието се нуждаеше от минимум 100 млн. долара свежи оборотни пари за възстановяване на нормалната му дейност и от над 300 млн. долара инвестиции.6. Заради състоянието на рафинерията (до което я доведе правителството на честния премиер), а не заради користни комбинации на Костов, към приватизацията на Нефтохим практически нямаше интерес от световните корпорации. Впрочем купувачът Лукойл беше препоръчан от консултантите по приватизационната сделка Артур - Андерсен & Кредитандщалт. Шел за съжаление се отказа от Нефтохим и вместо в производство инвестира в бензиностанции и търговия с нефтопродукти.7. Освен от окаяното финансово състояние западните компании бяха отблъснати и от остарялата технология и свръхнаситеността на регионалния пазар с горива. Румънските рафинерии, макар и в по-добро състояние, по това време също не привлякоха водещи световни инвеститори и някои от тях бяха закупени от по-малки европейски и руски компании Защото "умните комунисти" я бяха проектирали да работи само с руски петрол и за нито една западна компания рафинерията не представлявяше интерес
416
2
 
11
 
! Отговори
хихихи преди 12 години
Бойко Борисов: Ало!Ваньо Танов: Ало!ББ: Какво пра`иш, Танов?ВТ: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...ББ: Не бе, т`ва му е ЕГН-то бе, не мобилен.ВТ: А-а-а...ББ: Т`ва му е ЕГН-то. Т`ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.ВТ: Еми...ще го реша веднага.ББ: Айде виж го и ми звънни!
415
6
 
4
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
А Костов издържа теста,като даде ЛУКОЙЛ в ръцете на болшевиките!
414
3
 
11
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
Какво излиза. Бойко Борисов, който обещаваше да се бори с престъпността и много му повярваха всъщност е мафиот, пране на пари, контрабанда с амфетамини, контрабанда на цигари, връзки с мафията, *** на Валентин Златев, съмнителни връзки с руската мафия. Нищо ново за Бойко Борисов, отдавна има информация за тъмното му минало, но сега поне знаем, че извън България знаят много добре кой е Бойко Борисов. Остава и в България гумените глави които гласуват на избори да проумеят кой е Бойко Борисов.Лошо е ако начело на държавата е: 1. Човек забъркан в криминални деяния; 2. Зависим от интересите на Русия и от червен бизнесмен; 3. Без подходящо образование; 4. Без подготовка; 5. Без принципи; 6. Неспособен да поема отговорност, прехвърлящ вината винаги върху други.