Правителството не издържа теста "Лукойл"!

Бедните умират, богатите се спасяват, твърди Костов
Обновена: 12 авг 2011 10:11 | 12 авг 2011 10:10,
512
Правителството не издържа теста "Лукойл"!
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов и цялото правителство не издържаха теста с казуса с лиценза на "Лукойл".

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира пред Нова телевизия решенията на съда, с които се спря предварителното изпълнение на отнемането на лиценза на рафинерията и тя беше оставена да работи.

Премиерът Борисов пък беше заявил, че казусът "Лукойл" е тест за министрите му.

"Ако министър-председателят беше дал силна подкрепа на действията на финансите и на митници, нямаше да има този резултат", смята Командира.

Според него решението на съда е политическо и по целесъобразност, защото щели да се нанесат големи загуби на руския монополист, който злоупотребявал с монополното си положение.

"Г-н Колев, председател на Върховния административен съд, беше назначен на този пост, без да има каквато и да е конкуренция от ГЕРБ, и специално от г-н Цветан Цветанов. Това не е тайна.

На заседанието на кабинета министърът, който се е възпротивил и който се е изказал срещу налагането на санкцията, е бил министър Цветан Цветанов. И това се вижда от стенограмите", обясни ситуацията Костов.

Според него съдът възпрепятствал проверките дали "Лукойл Нефтохим" участва в източване на ДДС и акцизи, както и дали укрива данъци.

"Сега вече не може да бъде направена проверка, защото технологично в предприятието, в „Нефтохим”, влиза суров петрол и излиза от преработено гориво и е трудно да се осъществи контролът. Докато при спряно предприятие можеше точно да се установи", коментира Костов.

Според него "Лукойл Нефтохим" продължава да е монополист на пазара и да злоупотребява с господстващо влияние.

"И това, че цените са паднали с 5 стотинки, не е сериозно. Ефектът трябваше да бъде сериозно падане на цените като 15-20 стотинки", каза Иван Костов.

Още по темата

За световната дългова криза и отражението й върху страната Командира смята, че тя ще се задълбочи. 

"Кризата в България ще се задълбочи, не ме интересува световната криза толкова, колкото какво ще се случи в страната. Всички знаци, свидетелства за това, че тя ще се задълбочи, са много по-големи от това, че ще ни се размине".

По думите му българските семейства имат антикризисно поведение. Всички затягат коланите.

"Инфлацията в нашата страна ще се увеличи. Неблагоприятните последици от инфлацията са, че тя засяга по-бедните хора. Т.е. това е като при "Титаник" – по-бедните хора, от третата класа умират, докато повечето богати се спасяват", поясни лидерът на ДСБ. 

Според него правителството трудно ще събере воля и компетентност да проведе нужните реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,че е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...
412
3
 
7
 
! Отговори
СК! преди 12 години
Грешка на Борисов бе, че НЕ направи коалиция с Костов през 2009г. ! Това беше ВТОРИЯТ ШАНС на страната за навлизане в нормалният коловоз на развитие! Сега ще берем плодовете от високомерието и нарцисизма на ГЕРБ, ще гледаме как още и още се опразват джобовете ни и как заминават децата ни, защото всичко, което Костов говори е простата истина, втора криза ще има!Смръдльовци, А да си спомняте с колко се промениха заплатите ви по времето на Костов? Да си спомняте, че два пъти в годината се вдигаха заплати и пенсии? Не, не си спомняте? Затово дереджето на този тъпоумен, комунистически мислещ и радващ се на продажните ченгета народ ще бъде ВЕЧНО МИЗЕРИЯ!!! ***!
411
2
 
5
 
! Отговори
Руски монопол преди 12 години
Скоро БГ ще бъде изтрито от картата, ставаме 16-та республика советовь
410
7
 
9
 
! Отговори
чети и ПОМНИ преди 12 години
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените престъпления по време на управлението на ОДС
409
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой каквото ще да говори, според мен най-успешното правителство след 1989-та беше това на НДСВ. Без тях щяхме да видим Нато и ЕС през крив макарон.
408
4
 
7
 
! Отговори
блонди преди 12 години
Ужас, много льош тоя Костов, пак взриви червената мисловна Вселена. Споко милички, този път без него ще се наложи да се измъквате от батака, но си имате слънце да ви води към нови сияйни върхове из блатото :)))). За изход не питайте, с тоз полет на мисълта толкова ви се полага. Костов още дълги години ще мъчи съвестите на продажните души, защото има достатъчно честни българи, които го подкрепят.
407
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО-ДОБРЕ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ АКО КОСТОВ НЕ Е В ПОЛИТИКАТА? И това ще стане някой ден, хората остаряват, оттеглят се от активна работа. . . С какво ще се промени вашия живот ако ги има само ГЕРБ, БСП, ДПС и плеадата им малки подгласници ? Ще станете по-богати ?Не. Ще станете по-умни?не. Ще се радвате , че 'нашите" са на власт докато тънете в плявата на ДелянПеевата преса, по форумите ще цари спокойствие , както и в главите ви. Аз пък искам да чувам мнението на Костов защото е по-различно, защото се базира на добри икономически познания и християнски ценности. Може да не го харесвам, но искам да чувам и разумни мнения , освен Давай Цецо и т. н. глупотевини. Или искате да заглушите гласа ми и да ми отнемете правото да мисля?Искате да съм в единен строй с БСП, ДПС, ГЕРБ и вся осталная ***? Пък и как ще испускате парата в главите си, кого ще ругаете така страстно и цветисто? Така, че пазете Костов , той е вашето лекарство срещу скуката.
406
4
 
1
 
! Отговори
: Анонимен преди 12 години
pro4etete planat RAN -UT DFLO NA IVAN KOSTOV
405
11
 
2
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Твърденията на Костов са грешни. ГЕРБ доказаха, че никой не е над закона и в най-скоро време от "Лукойл" ще монтират необходимите измервателни уреди! Още повече, че и Танов и Дянков и Борисов казаха, че целта никога не е била да се затвори "Лукойл", а просто да се спазват правилата!
404
7
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
България потъва като Титаник, защото капитана на "Титаник" беше Иван Костов, който потопи мечтите на цели три поколения! Срива се Америка -Срива се и България. След като (Поп Кръстю-Иван Костов) продаде България преди години на "Ционисткия Бандит" Джордж Сорос и "Юдейската му клика", сами си правете изводите...!? Една поговорка казва: Няма по-лош слепец от онзи, който не желае да прогледне. Но това си е въпрос на личен избор! Хората трябва да искат да видят истината! Добре е хората да знаят че Слугата на Дявола в България, е именно Иван Костов!!! Мрачна душа, мрачни прогнози прави! Докторът на икономическите науки Иван Костов участвал в изготвянето на програма Ран-Ът, която провежда на практика чрез приватизацията, като от материални активи на България в началото на 1990г. около 133 млрд. щатски долара, които са изтъргувани в хазната влизат САМО 1.7 млрд. долара! Костов спазари Златни пясъци за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира.. Спасителният кръг за Костов- Олимп придобива: Стопанска банка, военните предприятия Арсенал, Бета, Пима и Трема, Бороспорт, СИБанк, Пампорово АД. Костов осигурява приватизацията на фармацевтичните заводи в Дупница, Разград и Троян за зетя на Георги Атанасов- Петър Терзиев и за роднина на Петър Дюлгеров членове на ЦК на БКП и Политбюро на ЦК на БКП срещу комисионна от 5 млн. долара.По-късно тези заводи са продадени на външен инвеститор. Хората не знаят (или не помнят все едно) че първите си стъпки като министър-председател вие г-н Костов, направихте заедно с Красимир Стойчев в качеството му на негов съветник: президент на втората по мощ икономическа групировка в зората на прехода, първи собственик на Мобилтел и кредитен милионер, чието дело услужливо бе спряно от излъчения с Ваша протекция главен прокурор. Не знаят, че Вие дадохте разрешение за продажбата на Мобилтел на Майкъл Чорни и пак Вие му дадохте лиценза, благодарение на който компанията бе продадена за 800 милиона долара. Не знаят степента и мащаба на Вашите отговорности относно срамни сделки като тези с БГА Балкан, Плама, Кремиковци и цял куп още такива. Не знаят причината за чудодейния просперитет на Славчо Христов и братя Джанкови, както и причините за пълната недосегаемост на контрабандисти от ранга на Самоковеца. Не знаят още много други неща а би трябвало да ги знаят, за да могат да поемат в пълна мяра отговорността за своя избор днес и за своето бъдеще утре. Г-н Костов, кой приватизира Нефтохим-Бургас и направи Лукойл монополист в България? Мургавей Костов е най-големият Български КРАДЕЦ на прехода,който трябва да е в затвора,а не да дава акъл! Костов може да бъде признат за реформатор само при условие че на криминалните престъпления им се вика реформи!!!
403
4
 
4
 
! Отговори
SEDESAR преди 12 години
IVANE OT TAKIV BOKLUCI KATO TEB VSEKI DEN SE VDIGA REITINGA NA GERB
402
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ке крадеме докато има, нема само политиците да крадат искам и аз и ще крада и тоя Бойко и той бая пипа, затова и аз ке крадем докато не почнем бурените да крадем после ...
401
2
 
1
 
! Отговори
DO 407 преди 12 години
TI SI TAPANAR 6TOM TE USTROIVA TAZI CIFRA ZA EDIN NEFTOHIM.HONORARA NA KOSTOV E BIL V PATI PO GOLQM OT TAZI CIFRA.
400
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И политиката е за бедните , ГЕРБ са бедни и затова гледат сега да се налапат че после бизнеса да им тръгне, а мафия винаги ще има , само комунистите не се занимават с мафия те тия са луди по идеята за развита икономика така че демокрацията е идеална за бизнес и контрабандата процъвтява, с Бойче всичко си е ок и вървят далаверите за него ке гласуваме ей.
399
3
 
2
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
TE TOVA SE KAZVA POLITI4ESKA ***.
398
8
 
1
 
! Отговори
До Цигането преди 12 години
А бе,*** с ***!Как Костов е подарил Нефтохим,след като преди няколко месеца Златев сам заяви оффициално,че за комбината "Лукойл" е платил кеш 110 милиона лева, поел е дълг до момента за около 350 милиона и допълнително са излезли още 20-30 милиона задължения.Или за комбината е платено около 500 милиона лева,най-много от всичко,което бе продавано през годините,включително два пъти повече от цената на печелившого предприятие БТК,което бе харизано от мадридския мошеник на една подставена фи
397
3
 
2
 
! Отговори
POZITANO преди 12 години
DRUGARU KOSTOV TI IZDARJA TESTA NA BSP,VE4E SI EDIN OT NAS
396
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
внасяме контрабандни цигари , моето семейство така се изхранваме, Бойко уж спрял контрабандата , ама си ги вкарваме през корабите на черно море , залюхани са всички хора в тая държава, даже има и на Бойчето стока така прекарваме по лесно нашата
395
3
 
3
 
! Отговори
7585 преди 12 години
Вие се кланяте на човек като Костов, който се съюзява с БСП ( които са му идеологически врагове ) против ГЕРБ?Какво да говорим.
394
6
 
3
 
! Отговори
Асото преди 12 години
Ако не бяха ГЕРБ, болните мозъци дето плюят и измислят глупости за Бойко и Цветанов, нямаше да могат да си платят интернета дори