Станишев сигурен: Не съм губил документи!

Разследването срещу червения лидер било силно политизирано
Обновена: 19 авг 2011 09:49 | 18 авг 2011 16:13,
125
Станишев сигурен: Не съм губил документи!
Снимка: БТА

Нито съм губил документи, нито съм ги предавал на някой, когото не трябва да има достъп до тях.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на БСП Сергей Станишев по повод искането на Софийската градска прокуратура той да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена само глоба за загубени седем секретни документа.

Според него от самото начало на разследването този въпрос е във висока степен политизиран.

„Още на първата си пресконференция октомври 2009 г-н Борисов заяви, че съм виновен. С това системно се оказва натиск върху прокуратурата“, отсече Станишев.

Още преди една година адвокатът на бившия премиер бил прогнозирал, че точно преди президентските и местните избори делото ще бъде в съдебна фаза.

„Така че да си пожелаем честни избори, без политически натиск върху съда и прокуратурата в този период, а с прокуратурата ще водим спора в съда“, заключи Станишев.

Бившият премиер бе обвинен преди повече от година за разгласяване на държавна тайна.

Още по темата
Според прокуратурата в периода от 4.11.2005 до 10.09.2009 г. той е загубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна – три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че е приключило разследването и предложиха на съда Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало и да отнесе само глоба.

Ако бившият премиер бъде признат за виновен, той може да бъде глобен между 1000 и 5 хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dokumenti ne e gubil samo devstvenosta si.
116
0
 
0
 
! Отговори
уви преди 12 години
сергей и тиквата си имат договореност бе форумчета. това не ви ли е ясно.както буда с доган, с горския с горите, масларова и така нанта...........всичко е пошло представление за глупавите герберчета дето само пищят от кеф при всяко наа...ва...не на вожда и учителя им. например:Браво на Бойко! Само така!
115
1
 
0
 
! Отговори
хахах преди 12 години
Боже Абе селянин ти незнаеш ктде е Америка за законодателството ще им говориш. Тъпня прочети понещо преи да се оакаш тук.
114
0
 
2
 
! Отговори
j преди 12 години
Странно тук няма един коментар по същество само злоба и дивотиоя. 117 е написал два реда истина и само минуси, защо ами разминава се с ББ . И комсомолците около ББ верните стражи ще го изядат. Ами ББ несе деполитизира бе селяни такива и сега какво ви е с циментовите глави кавате какво и как е няма да ни бъде За Бг. Амин, държавите се ръководят от умни хора а не от пожарникари и слагачи около него
113
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Браво на Бойко! Само така!
112
2
 
3
 
! Отговори
Amerika преди 12 години
За загубване на секретни документи или издаване на държавна тайна в Америка влизаш до живот,този мърляв *** трябва да влезе и той до живот.Мръсни гадни болшевики половин век предават Б-я и да се чуди човек колко сме глупави че имат още симпатизанти тези изверги.
111
3
 
2
 
! Отговори
АД преди 12 години
Приемете , че живеем а абсурд. Премиери говорят по мобилни телефони за меко казано далавери. Подражаващи му депутати, вътрешни министри с по 5 апартамента и куп вили.
110
4
 
5
 
! Отговори
vini преди 12 години
Щом ни ги е загубил тогава ги е продал.Искаме чесна присъда.
109
3
 
3
 
! Отговори
AD преди 12 години
Хора погледнете малко в дълбочина и вижте колко смешен компромат вади ГЕРБ срещу Станишев. Цялата милиционерска машина това намери срещу него. Не съм нито социалист нито комунист, но не обичам да ме правят и на ***. Писна ми от пополизма на това правителство искам РЕЗУЛТАТИ. Щом тройната коалиция е била продажна и корумпирана искам вече доказателствата за това. А те какво някакви смешни папки били загубени. Като е крадец бил Станишев искам да видя какво е крал през мандата си.
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искат му условна присъда с оглед на чистото му съдебно минало.Но става дума за седем доклада.Рецедивист!
107
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съд до дупка за тоя евреин.
106
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви документи не е губил просто ги е представил на кукловодиите на БГ мафията
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 109! NA TEBE KATO TI GO NAPRASKA HUBAVO LI TI BE6E? MAI SI DOVOLEN 4E SE HVALI6!
104
9
 
9
 
! Отговори
Надежда преди 12 години
Аверите Бойко и Алексей спретнаха по стара дружба компромат на Сергей.По- мъжко беше Бойко до се състезава с бившия премиер по икономически показатели, ама като не може .
103
2
 
12
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 12 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ИМА ЧЕРВЕНА ГЛУТНИЦА ,АМА СИНИ ВЪЛЦИ ЕДИНАЦИ СЕ ЛЮШКАТ ТУК-ТАМ ИЗ ПАРЛАМЕНТА.ТАКЪВ ШУТ ИМ ЗАБИ НАРОДА СЛЕД РАЗБОЙНИЧЕСКОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ,ЧЕ НЕ МОГАТ ОЩЕ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ.
102
4
 
3
 
! Отговори
АДВОКАТ преди 12 години
ГЕЙ ,АМА АКО ТИ ГО НАПРАСКА ,САМО СИНИ ЗВЕЗДИЧКИ И ДАЛАВЕРИ ЩЕ ВИЖДАШ ПРЕД ОЧИТЕ СИ. И БАТЕ ТИ КОСТОВ НЕ МОЖЕ ТЕ СПАСИ.
101
1
 
1
 
! Отговори
счети преди 12 години
Евгени,"Й" е съгласна буква и не се слага в края на съществително в множествено число! Буквата, която ти трябва е "И"! На "й" /след "и"/ завършват някои съществителни в мъжки род единствено число. КритериЙ/м.р. ед.ч./, но критериИ/мн.ч./ В случая позициИ- мн.ч., а иначе е в ж.р./една позиция/. Това е елементарно правило! Адски е дразнеща тази грешка! Извинявай за забележката.
100
0
 
1
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
99
0
 
7
 
! Отговори
Отегчен преди 12 години
Няма ли и в тази статия да се появят ***, които да спорят за Америка и Русия? Вече ми е скучно, искам да чета тъпите им мнения и да се забавлявам :D Искам безмислена злоба и ядни коментари :D
98
3
 
14
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Червения ***,Няма да има друго "завъртане" за вас!