Станишев сигурен: Не съм губил документи!

Разследването срещу червения лидер било силно политизирано
Обновена: 19 авг 2011 09:49 | 18 авг 2011 16:13,
125
Станишев сигурен: Не съм губил документи!
Снимка: БТА

Нито съм губил документи, нито съм ги предавал на някой, когото не трябва да има достъп до тях.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на БСП Сергей Станишев по повод искането на Софийската градска прокуратура той да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена само глоба за загубени седем секретни документа.

Според него от самото начало на разследването този въпрос е във висока степен политизиран.

„Още на първата си пресконференция октомври 2009 г-н Борисов заяви, че съм виновен. С това системно се оказва натиск върху прокуратурата“, отсече Станишев.

Още преди една година адвокатът на бившия премиер бил прогнозирал, че точно преди президентските и местните избори делото ще бъде в съдебна фаза.

„Така че да си пожелаем честни избори, без политически натиск върху съда и прокуратурата в този период, а с прокуратурата ще водим спора в съда“, заключи Станишев.

Бившият премиер бе обвинен преди повече от година за разгласяване на държавна тайна.

Още по темата
Според прокуратурата в периода от 4.11.2005 до 10.09.2009 г. той е загубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна – три от документите са изготвени от ДАНС, два – от МВР, един – от министъра на отбраната, и един от НАТО.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че е приключило разследването и предложиха на съда Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало и да отнесе само глоба.

Ако бившият премиер бъде признат за виновен, той може да бъде глобен между 1000 и 5 хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
1
 
! Отговори
Стани,ша седна преди 12 години
Вижда те ника ми.Винаги моля някой да стане за да седна на някоя мазна тръба и да наситя *** си с бели човечета.Да познахте хомо съм и се гордея с тва.
36
11
 
10
 
! Отговори
536 преди 12 години
Тоя съсел е супер непукист. Винаги раднодушен, с ехидна усмивчица. Ама какво да му е - роден със сребърна лъжица в устата, без един ден трудов стаж стана министър председател.
35
4
 
6
 
! Отговори
Стани,ша седна преди 12 години
Да го съдят в Москва, нали е съветски гражданин. Че ги е изгубил, а не ги е пратил там.
34
4
 
3
 
! Отговори
REDvayler преди 12 години
А мен ме учудват безкрайно некадърните опити за манипулация, като 34-поне малко да бе знаял, щеше да напише правилно името на организационният секретар на Партията. И щеше да знае, че нито Кристалина Георгиева, нито Бойко Борисов са си върнали членските книжки на БКО
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо да го затворят в лудница, да не се мъчи тоя.
32
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 12 години
Вчера моя лидер Аамед Доган ми подари фес и вече го нося с гордост!
31
2
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Вече казах, че споделям напълно становището на Прокуратурата относно снемането на обвиненията спрямо Станишев за ' изгубените ' папки , което беше докладвано от един ' лоялен ' гражданин ... Мислех си вчера да кажа на Серго да измисли някакъв интересен виц, с който да ни разсмее, но се въздържах да го кажа в публичното пространство ... Но по - интересното е, че Серго сякаш ми чете мислите от разстояние и днес ни разсмива с вица за Любимец 13 !? Винаги съм казвал, че Станишев е човек с позитивно мислене и сега за пореден път се убеждавам, че не съм сгрешил в тази си преценка за него !Жалко само, че в неговата партия има депутати, които говорят арогантно в публичното пространство и поради тази причина не мога да им гласувам доверие на следващите избори !
30
3
 
8
 
! Отговори
Съсела преди 12 години
БТК,моля те включи ме в *** си хомо дружина да ви покажа как се въртят тръби.
29
5
 
9
 
! Отговори
акуд преди 12 години
мноо си прав станишеФ не си ги губил, а просто си ги УМИШЛЕНО СИ СКРИЛ тези документи. а съдебната система си е такава в бг БАВНО работи. И ТОВА Е ЗАРАДИ ТВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО
28
3
 
6
 
! Отговори
Това ме учудва ! преди 12 години
Влезте в сайта на БСП и ще прочетете, че вчера Кристалина Георгиева си е върнала партийната членска книжка. Според орг. секретаря К. Желев Кристалина се е самоизключила от БСП още през 2008 г.,когато е спряла да плаща партийния си членски внос. По същото време тя е работела като обикновен чиновник в Световната банка. Според Желев майка и, макар и пенсионерка продължавала да плаща минимален членски внос - 1 лев на година.
27
11
 
7
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Всички гнусни *** сме за ГеЙрб!
26
3
 
4
 
! Отговори
Godlieb ABRAMSON преди 12 години
НЕ ЖАЛЯ СТАНИШЕВ - ДАЪ СИ Е ОТВАРЯЛ ЗЪРКАЛИТЕ. НО - ТАЗИ РАБОТА ВОНИ НА "КЛЕВЕТА" - ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО. ТОВА НАЙ-ГО-МОГАТ ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА """ВВМУ НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО-ВАРНА""". САМИ СИ НАКЛЕВЕТИЛИ ВАПЦАРОВ - БИЛ СЕРТ-МОМЧЕ - САМИ ГО ПРЕДАЛИ - ЧЕ И СЕ ПОХВАЛВАХА ДО КРАЯТ НА СЕДЕМДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯТ ВЕК! СТРАНЕН СТИЛ НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ - ПРЕУТВЪРДЕН В РАМКИТЕ НА ЕО - ЧЕ И МВФ ХВАНА. НАЙ-ЛЕСНОТО В ЕДНА УПРАВЛЕНСКА ПРАКТИКА - ДА НАКЛЕВЕТИШ! НЕ ДАЙ БОГ ДА НЯМАШ ПАРИ ЗА ДОБЪР АДВОКАТ.
25
8
 
14
 
! Отговори
БТК преди 12 години
НАГЪЛ БОКЛУКЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТОЯ И КОСТОВ,ЗАПОЧНАХА ХОРА КАТО БОРИСОВ ДА МИ ХАРЕСВАТ!СРАМОТА Е
24
1
 
6
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 12 години
И аз не съм губил документи.
23
6
 
13
 
! Отговори
бургазлия преди 12 години
Вкарвайте го тоя *** в затвора барабар с четата му
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи на Костов подлогата Алексейчо отмъква документите с помощтта на някоя подкупна секретарка, а Станишев опира пешкира, че да вдига рейтинга на Гейко Борисов! Държава сме та дрънкаме!
21
5
 
15
 
! Отговори
Съсела преди 12 години
Не съм ги губил, изгризах ги да не попаднат във вражески ръце.
20
2
 
11
 
! Отговори
Капандурев преди 12 години
Стига с тоя Станишев, бе, предлагате ни претоплени манджи, от които никой не иска да вкуси. Дайте нещо по- атрактивно, провокиращо коментари.
19
18
 
7
 
! Отговори
Сергей, Сергей... преди 12 години
А бе Сергей, ти не усещаш ли, че ти предстои отново да си премиер ? Не се интересувай от това какво ще кажат турлупите по форумите, нито една част от медиите. Югоизточна и Североизточна България ще те подкрепят с повече от 70 %, а Северозападна с над 80 %. Тук разни дръгльовци се опитват да обърнат нещата. Не се занимавай с въшкави въшльовци. Говньовци по форумите колко щеш. Хайде Серго, издумкай два мандата, а льольовците им сложи изотзад.
18
5
 
21
 
! Отговори
Киртак преди 12 години
Този бисексуален мармот Станишев беше некадърен и марионетен премиер, сега е още по- некадърен марионетен опозиционер, а след време ще се изгуби в публичното простронство и няма да липсва на никой.