Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото

Да кръстят някоя станция Брегово или Лом, предложи Калфин
Обновена: 19 авг 2011 13:52 | 19 авг 2011 12:00,
237
Наливали милиони от Дунавската стратегия в метрото
Калфин посети и панаира в Кула заедно с дъщеря си Биляна. Снимка: БСП

„138 млн. евро от Дунавската стратегия няма да отидат за българския бряг на Дунав, а ще се налеят в софийското метро. Нека поне кръстят по една метростанция Брегово, Видин, Лом, Силистра, Русе… Та да има нещо дунавско”.

С тези думи Ивайло Калфин се обърна към хората в препълнената зала в Брегово, откъдето започна обиколката му във Видинския край.

„Дотук нито по магистрала минахме, нито някой от Брегово може да отиде до София да посети новата спортна зала. Не може регионалната политика да бъде две-три магистрали и една спортна зала. Правителството казва, че подпомага общините, но кои? Всичко отива към София и няколко по-големи региона”, заяви Калфин.

По думите му политиката на ГЕРБ дискриминира българските граждани, които живеят в по-отдалечените, в пограничните общини.

Евродепутатът даде пример с политиката в здравеопазването, която на практика е отказ от здравни услуги за българите от отдалечените общини.

Калфин подчерта, че преди две години никой от ГЕРБ не е излязъл мъжки да каже, че ще затварят болници. Вместо това им намаляват бюджета и ги обричат на фалит, каза той.

„Държавата не започва и не завършва с ГЕРБ, никога не е имало такава дискриминация. Ако не живееш където му харесва на Борисов, губиш. Това нещо е недопустимо”, коментира Ивайло Калфин.

Хората от Брегово пък предложиха, ако министър Плевнелиев бъде кандидат за президент на ГЕРБ, да го качат да пътува от града им до София, за да види „резултата” от политиката в областта на регионалното развитие.

След срещата Ивайло Калфин, Михаил Миков и дъщерята на Калфин – Биляна, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните в Брегово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
32
 
! Отговори
ерертет преди 12 години
Тоз ми е много антипатичен, НО няма как да не се съглася с него! Аз съм от равнината, онзи край е забравен от всички! Плодородна земя, която пустее...обезлюдели села...невроянта природа, но водите на Дунав ни заливат, защото няма диги...бедни отрудени хора с мизерни доходи...Наистина стана София е България- тук ако имаш добро обраование и не те мързи, намираш работа, тук има социален и културен живот, а там-болницата е зле, няма пари за театър, няма живот просто....
18
6
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ми кво очаквате от потомствен шоп!
17
6
 
35
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Понеже, миналата седмица имах път точно към тоя край, и мога да кажа , че около Видин се строя яко пътища !!! Детелини, чисто нов асфалт (а не закърпване на дупките отгоре отгоре) ! Така че , Калфине, вземи си го начукай !!!
16
5
 
28
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Не мога да ги гледам мазните гей-соц номенклатурчици...На всичкото отгоре са супер-нагли и топят другите за неща, които те самите са ***...
15
4
 
33
 
! Отговори
удавник преди 12 години
няма по смешен от комунист, а ако е и кандидат за президент безценно смешен, тоест нагъл до безочие.
14
3
 
27
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
Горките хора от бедните села и горкия ни народ като цяло. Мисията, която е следвана през всичките тези години (първо 45, после още 20) си дава резултата, а именно - тотално затъпяване българската нация. Защо ли ?! Защото *** народ лесно се управлява. Ей ги на - седят и го гледат в устата как бълва помия! Прав е коментар 6 ! И скоро никой умен няма да остане тук, за съжаление!
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОХХХХХ ДА ЦУНКАМ ДЪЩЕРЯ МУ АЗ НИЩО ДРУГО !!!!!!!
12
3
 
25
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
TVA E NAI GOLEMIA KALAF NA PARTIATA
11
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам само един въпрос към г-н Калфин - той ако стане президент какво ще направи по коментираните от него въпроси? До колкото знам президента няма абсолютно никакви интрументи за намеса в областта на здравеопазването, регионалното развитие и държавния бюджет. Още малко очаквам Калфин да каже, че ако изберат ще вдигне пенсиите - пак си играете с неуките и наивни хора по провинцията!
10
5
 
35
 
! Отговори
БТК преди 12 години
ГЕРБ не обръщали внимание на малките общини,а само на София - ВЯРНО Е!ГЕРБ не обръщали внимание на селяните,а само на софиянци - НЕ Е ВЯРНО!София е пълна със селяни!!!!!!!!!!!!!!!!
9
2
 
31
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
MOTAI GI KALFIN MOTAI GI I TE 6TE TE OMOTAT NA IZBORITE
8
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусен комунистически ***.
7
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП обещава метро и магистрала до всяко село в България, а за по физически активните села може и по една спортна зала!Комунистите са ненадминати по демагогия!
6
11
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лицемери, 20 г. подмолно ебахте мамката на най-българския край на родината а сега Плевнелиев виновен. Благодарете се, че умните и образовани хора от Враца, Видин и Монтана се изселиха в Италия, Испания и Германия, иначе да са ви претрепали с камъни. Сега там са останали само старци и *** който ги крадат и убиват. За това положение сте виновни вие и креатурите ви от последните 21 г. и не ви е срам да идвате и да се показвате пред хората, мамка ви долни лицемери.
5
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за съжаление е прав
4
30
 
7
 
! Отговори
БКТ преди 12 години
Да ви падне метрото дано ...
3
9
 
70
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
Г-н Калфин, каква подкрепа получиха същите тези градове и села по Дунава, когато любимата Ви партия се беше заела с управлението, че сега имате наглостта да съдите когото и да било ?!
2
1
 
25
 
! Отговори
Хм преди 12 години
е, може би беше редно с 2-3 реда да опишете каква е тая "Дунавска стратегия"... как сега да оцениме правилно ли е да бъдат отклонявани парите към метрото...
1
14
 
44
 
! Отговори
червени мишоци, преди 12 години
завивайте се и умирайте най-после,България няма нужда от вас