Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов

Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години
Обновена: 22 авг 2011 07:37 | 21 авг 2011 17:30,
269
Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов
директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Архив, Булфото

Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма, добави Танов.

30% от новите измервателни уреди са монтирани в "Лукойл Нефтохим". Уредите се внедряват поетапно, с цел до средата на следващата година да бъдат изпълнени 90% от изискванията към компанията, каза още Танов, като уточни:

До края на октомври планът, който е представил „Лукойл Нефтохим”, е в самия „Лукойл Нефтохим” почти 80% от уредите да бъдат поставени. Сериозните проблеми са на площадка „Росенец”. Там се изискват по-сериозни инвестиции за по-дълъг период от време, особено що се касае до самото пристанище.

Директорът на митниците посочи, че е нужен е по-стриктен контрол на износа на горива.

Държавата в лицето на Агенция "Митници" е изчистила всички задължения към бизнеса и има право да изисква същото от частните фирми, защото иначе изпада в зависимост, каза още Ваньо Танов.

Още по темата
Той подчерта също, че трябва при провеждането на обществени поръчки да не се допуска монопол на една фирма на пазара с горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
12
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
A НАЙ-ВАЖНАТА подробност от всичко е ::ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ години , ЛУК не е платил нито лев-данък печалба./корпоративен данък /.Последните две години , когато на власт е ГЕРБ и рапонът-слугата на правешкия ВОЛ- златев ..:))Т.е. , нашата мутра е на власт- и сега ни е паднало да крадем и си парвим каквото искаме ..А ще правим каквото си искаме и до КРАЯ на 2012 година-дотогава ще монтираме уредите Няма друга подобна НАГЛОСТ в най- новата ни история..Така е , защото *** и правешки мутанти управляват нещастна България
182
0
 
8
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
А държавата като толкова честна - защо не върне ДДС-то на потребителите! ДДС и акциз са държани налози! Още повече че се начилява ДДС и върху акциза.... След като държатата има 25% дял, кога ще започне да дава 25% от парите за ремонт и подръжка? А?
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаа,/"... през последните две години "Лукойл Нефтохим" не е платила нито лев преки данъци..."/ алоууу, Танов,, няма какво да проверяваш, преди две години станах министърпредседател ..... / част от непубликувана засега флашка/
180
2
 
12
 
! Отговори
СК преди 12 години
Златев и руснаците са мръсни ***. Руска фирма стои на входа (доставя суровината) и на изхода (продава готовата продукция) и така акумулира цялата печалба, а преработвателната рафинерия е на загуба. Антимонополната комисия не си е на мястото, както преди 2 месеца каза Ив. Костов. Ако си беше на мястото отдавна щеше да види, че има 1 монополист в доставката на суровината, от което и следват "загубите" на рафинерията. По същата схема *** - днешни олигарси източиха държавните предприятия и ги приватизираха.
179
5
 
10
 
! Отговори
А сега де ! преди 12 години
Таньо Ванов е завършил Русенското машинотракторно училище, той е комбайнер, за разлика от Цвятко Цветанов, който и бивш шофьор на трудов договор в ДС. Таньовия словоред не такъв какъвто го четем, тук се е намесил редактор. Ето каква е стилистиката на Ванов: Туй, срещу което ний са борихми, ся са обърнъхми и го праим същуту. Един друг пък завършил Симеоновското улично училище казва : "Ти дан`си по убав от мени". Тези тримата в момента заемат високи държавни постове и ни управляват. Срам !
178
5
 
14
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
"Той допълни, че през последните две години "Лукойл Нефтохим" не е платила нито лев преки данъци, защото отчита загуби, а внесените от нея акцизи и ДДС се покриват от потребителите." ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ РУСКА НАГЛОСТ И РУСКИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ??????!!!!
177
0
 
0
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
Ако става въпрос за собственика на ферма за коне той е с IQ 190-195 мисля че се казваше кристофър някой си може да се провери наистина е с най-висок коефицент в САЩ
176
3
 
3
 
! Отговори
ф преди 12 години
Да се поучим от нашите руски братя- забраниха КПСС и дръпнаха веднага.На комунистите това им е съдбата вече - само да си мечтаят за власт
175
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В хазната може и да няма, но колко ли е влезнало в партийната каса на ГЕРБ...... Тия крадци, дето ги избрахме преди 2 години, за жалост се оказаха като предните, само разни манипулатори се мъчат да лъжат народа, че са различни.
174
0
 
8
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Преди повече от 15 години един български икономист ми обясни играта: фирми на входа и фирми на изхода - но наивно си мислех, че онези в парламента са приели закони, които да забранят вече тази игра. Пък тя си продължавала и най-мощните и печелещи компании не внасяли нищо в хазната. Ами направете закони и ги принудете.Въобще изглежда у нас данъчната политика е тотално сбъркана, щом най-редовните данъкоплатци с 10 % плосък данък с най-бедните. А пък богаташите богатеят от ниския данък.
173
9
 
15
 
! Отговори
крали марко преди 12 години
Танов - човече........купи си огледало да се видиш на какво приличаш.......- ДА ПРОГЛЕДНЕШ.....на какво те превърна "мутрата"-Б.б...........къде беше - до къде стигна..........пази боже България от ПРОСТИ управници..........а и днеска като видях "физкултурника" в народна носия........леле-мале.......убедих се, че.........ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА-определено.......ни управлява в момента......
172
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благословен да бъде всеки пирон в ковчега на партията столетница!АМИН
171
15
 
6
 
! Отговори
Петролчо преди 12 години
Държавата да си плати всички задължения към НЕфтохим и тогава да иска данъци !!!
170
0
 
1
 
! Отговори
Do 146 преди 12 години
Ne mojesh da si predstavish kolko si prav! Samo che sa mnogo malko horata, koito mislyat i vijdat!
169
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Аз твърдя, че Лукойл до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка ".Тогава какво правим две години, нали има един куп служби НАП, НОИ, изсмукмат се вече и последните силици на държавата и нарадо.
168
1
 
1
 
! Отговори
ati преди 12 години
Като говорите за IQ. Има един в САЩ с IQ 212. И работи като "развъдник" на коне. Не му помня името, но го даваха по някакви BBC поредици.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДДС-то било се плащало от клиента! *** верно ли? Значи данъчната основа пада от Марс? Значи тя не се плаща от клиента? Дооообре, утре като сипвам, ще помоля да си плата само ддс-то. Ама и прос народ, ама и прости управници.
166
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
до 9К79 Точка У: Как е възможно човек да се кръсти с такова име? Трябва да си истински луд, за да направиш такова нещо. И като гледам си готов да си дадеш единия бъбрек за Лукойл...
165
3
 
11
 
! Отговори
ati преди 12 години
Давайте ме минусчета, герберчета ненаситни :) Но всички сме виждали тази снимка и всички знаем как фирмата на ББ е била охрана на Лукойл. Бизнес...
164
0
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Има международно признат тест английска разработка без таван за него говоря. Абсурд е по него да имаш 172. Остави настрана американския, френския и разни напъни на наши психолози