Борисов – шампион по обещания

От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
Обновена: 25 авг 2011 17:09 | 25 авг 2011 17:09,
904
Борисов – шампион по обещания
Снимка: БТА

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


904
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
624
3
 
4
 
! Отговори
dddd преди 12 години
Типично за зодия близнаци, тия кат говорят требе се гледа от де изгрява слънцето, а и повечето са кат батко - клоуни.......
623
2
 
20
 
! Отговори
Охранител, до 740 преди 12 години
До 740:Никога не съм казвал, че живея в чужбина..нещо си се объркал май..на банкянски казано..живея тук, вдовец съм от 8 години,гледам си двете деца съвсем сам,без помощта на великия ти вожд от ГЕРБ и успявам въпреки него..ей това мога да ти кажа!И другото,което ще ти кажа,че в последните две години ми е много по-трудно да успявам..така, че не е случайна негативната ми оценка..а ти си сигурно 20-26 годишен ***, който вчера е завършил някакво висше образование в някой от многото свободни уни
622
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В хотела на Бойко в Разлог имало работа и заплатите не закаснявали като в други райони на държавата , там парите от еврофондовете се усвоявали навреме !!!
621
3
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
ИМА ЛИ ОЩЕ ГЕРБЕРИ КОИТО ИСКАТ ДА МЕ ПОСЕТЯТ В КЪЩИ, ЩЕ ИМ ПОКАЖА КАК БИХ НАПРАВИЛ СЪС ВСЕКИ КОЙТО ВЛЕЗЕ БЕЗ ПОКАНА У НАС
620
4
 
6
 
! Отговори
733 преди 12 години
ЩЕ ОСТАВЯ ВРАТАТА ОТВОРЕНА ДА НЕ СЕ ОДАРИШ В НЕЯ *** ГЕРБЕР
619
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ-БОГАТАТА И ЛЪЖЛИВА МУТРА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
618
0
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
АНГИСТА 9 , АКО СЕ ЗАТРУДНИШ ЗВЪННИ НА БОЙЧЕ ДА МЕ ПРОСЛЕДИ СЕЛСКИ БЕК
617
2
 
8
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
МИ ВИЕ СТЕ ВСИЧКИТЕ ПРИКРИТИ ГЕЙЧЕТА КАТО ПОЛОВИНАТА МИНИСТРИ В КАБИНЕТА НА ГЕЯ БОРИСОВ И СЕ РАДВАТЕ КАТО ГО ВИДИТЕ БОЙЧЕ , ЗАЩОТО СЕ НАВЕЖДАТЕ ОЩЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА ЗА ДОБРО УТРО
616
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Гласоподаватели, - обърнете внимание най после, че откакто се помните няма партия която да одобрявате. Щом партиите се назначават от Голямата и невидима власт, защо трябва да се броят гласовете? За социални проучвания ли? Какви социални интереси в робовладелците, след като никой не се противи на тези партии и не предлага истински?
615
0
 
13
 
! Отговори
Охранител, до 700 преди 12 години
До 700:Стига с тази математика бе, това е проста аритметика/смятане/ което ми цитираш във всичките си коментари...А ти какво предлагаш...до преди малко беше голям граматик...говореше за граматика и литература, но не и за политика...хайде кажи си предложенията, че само ние говорим по същество...!!!
614
3
 
6
 
! Отговори
СПАС ДО 724 преди 12 години
КАТО ТОЛКОВА ИСКАШ ДА ВИДИШ НА КОЛКО СЪМ И ОТ КОЯ ПАРТИЯ СЪМ ЕЛА У НАС ДА ТИ СВЕТНА МАСЛОТО ГЕРБЕРСКО БЕ СЕЛСКИ ГЕРБЕР ИЗМИСЛЕН
613
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
729....Браво пич.
612
1
 
11
 
! Отговори
Охранител, до 700 преди 12 години
До 700: Абе ти даваш ли си сметка, че освен нашите коментари, всичко друго е пълна порнография тук...???И въобще ти тук ли си...и кой си?Като си толкова отворен, ако искаш аз мога да ти дам много координати, без да се притеснявам...а ти???
611
2
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
724 къв си ти бе шматка че ми пишеш аз къв съм , ей *** откъде знаеш аз къв съм
610
2
 
2
 
! Отговори
до 720 преди 12 години
Г-н 'демократе', а с какво ще е полезна като цяло подобна статистика? Нима лъжите на изброените от теб бивши премиери биха оправдали с нещо факта, че Борисов лъже като дърт ***?! Лъгали или не, те си получиха заслуженото, народът ги изрита от властта, а за съжаление и този премиер заслужава същата участ.....
609
1
 
2
 
! Отговори
Корнезув ут Бесипие преди 12 години
Тоз Бойку на разсипа,начи..ми то тъй ний няма да имами пари за изборити.Оня ден в склада у варна,цял тир пак ни зеха и неска и Байков заключиха...ба мааму.Ино времи ний кат бяхми на влас, ко хубоу беши начи....тц тц тц тц.Сичкити тируви и влакуви с дрога и цигари минаваха за нула времи.Пък ся само ни фащат хората със стоката и парите.
608
0
 
3
 
! Отговори
до 703 преди 12 години
'Другарю'? Така ли си говорите в централата на ГЕРБ? Е, бойкомунистите може и да използвате това обръщение един към друг, но сред хората се използва обръщението 'г-не' или 'г-жо'. Кога и за кого гласувам, си е моя работа, точно теб това хич не те засяга. Но след като Бойко се води премиер на България и лъже на поразия, сипейки празни обещания, всеки гласоподавател има правото да се възмущава от това. Демокрация е, 'другарю', колкото и да не ти се иска!
607
3
 
2
 
! Отговори
демократ преди 12 години
Г-да журналисти, за Борисов е ясно. Но защо няма такава статистика за Станишев, Симеон, Костов, Виденов, Попов, Луканов и др.? Така читателите ще имат обективна база за сравнение.
606
1
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Айде обяснете ми как така се запазихте некомунисти всички в сайта
605
2
 
1
 
! Отговори
СПАС до 711 преди 12 години
Абе 711 ти къв си че не си комунист , как така се запази некомунист