Борисов – шампион по обещания

От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
Обновена: 25 авг 2011 17:09 | 25 авг 2011 17:09,
904
Борисов – шампион по обещания
Снимка: БТА

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


904
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
644
3
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ето го и признанието:"Идея си нямаш колко добре съм аз човече. Иде си нямаш даже :))) В момента не спя, защото яко стрелям бяло в носа, пия си питието и ми е кеф."Хайде да видим Бойко, Цвъцко и Прокуратурата...и го направете както трябва, че да не го пусне съда...УМНАТА!!!...че ще проверим!!!
643
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я! Новият Бай Тошо! Дори и ръкомаха като него! Жалко, че няма неговият акъл поне! Този е на светлинни години зад него:)
642
19
 
4
 
! Отговори
UMEN преди 12 години
BATE BOIKO S TEBE SME!!! TI SHTE SPASISH BG!!! PAK SHTE GLASUVAME ZA TEBE!!! SAMO GERB!!!
641
10
 
2
 
! Отговори
PATRIOT преди 12 години
Haide stiga sme revali ve i dramatizirali neshtata!!! Vie kakvo iskate za nqma dve godini i da opravi vsi4ko...neka si izkara mandata da vidim. Ako pitate mene pak shte glasuvam za GERB!!! I te ne sa sveta voda nenapita, no ima rezultati i to ZAVYRSHENI!!! Pochva se magistrala, zavyrshva se, po4va se sportna zala - zavyrshva se...syshtoto e s metroto, stadioni i t.n. A oniq Lungurnici predi - po4nat neshto, sviqt kintata i do pod krivata krusha...posle samo armatura se viri na stroeja!
640
1
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Нещо, което правят всички правителства на БГ в Последните 22 години Лумпенизация на народа. *** (от немски: *** - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.Терминът ***-пролетариат е въведен от Карл Маркс за обозначаването на низшите слоеве на пролетариата. По-късно като *** започват да се означават всички декласирани слоеве на обществото - бездомници, престъпници и други ***.Като лумпенизация на обществото се означава провеждането на политика, която води до увеличаване на дела на тези слоеве от населението, както и разпространението на техния модел на поведение, и светоглед, в условията на обществена криза.Това е и най-големият проблем на България!!! Много *** в тази държава бе...и все от различни партии...Последната завладяла министерския съвет в момента има най-много!!!
639
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наркоманска държава.
638
0
 
24
 
! Отговори
Охранител, До 778 преди 12 години
До 778: Ей по това си приличаме, може би, ако не ме лъжеш, защото и на мен не ми пука нито за Бойко, нито за теб...а ти продължавай да си стреляш бялото в носа...и след няколко години-няма да си ти...! Да не си мислиш, че твоят живот има някаква стойност в моя? Нещо май си се заблудил! Не стрелям бяло, но си пия траминер от карайсен, децата ми спят и след като миналата седмица се върнах от Гърция, утре заминавам за Родопите...
637
2
 
23
 
! Отговори
Охранител, до 765 преди 12 години
До 765:Ти въобще наясно ли си, че 22 години вече страшно много хора в тази държава успяват да оцеляват въпреки политицети ни...и особено сега, когато Боко е на власт...въпреки него! Още по-осезателно, въпреки Министерския съвет, който освен да демонстрира дейност, нищо друго не прави....!!!
636
4
 
15
 
! Отговори
до 774 преди 12 години
Ами и Боко стига е обещавал...пардон, лъгал...
635
1
 
18
 
! Отговори
Охранител, до 765 преди 12 години
До 765: Проблема, че висиш по цял ден тук, за да разбереш как да преодолееш знаковите бариери на този сайт си е твой...все пак за това ти плащат...пак ще ти кажа...важно е какъв смисала на това, което казваш, а не как го казваш...и какви бариери преодоляваш...на теб все пак за това ти плащат и с нищо друго същестевно по цял ден не се занимаваш, така, че продължавай да се напрягаш...може и министър да станеш в следващото правителство...поредния БЕЗПОЛЕЗНИК за тази държава!!!
634
3
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Какво се чудите...??? Новият световен ред на САЩ в действие...и ако не го спрем...жална и майка на цялата земя...всички кризи са от тях...и икономическите, И географските, и политическите, не го ли разбрахте? *** консуматорско общество... Те не подбират...само в САЩ да са добре...защо само те печатат пари, след като са най - големият длъжник в света...??? Само Бойко не може да го разбере, защото толкова му е капацитета...той си мисли, че Европа го ръководи...
633
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешна държава..Управлявана от божество , което опрощава , строи , сади картофи и осигурява трудова заетост на къра с овцете..Все пак да не бързаме..След 4 сърцераздирателни тв репортажа и под угрозата Гоце да опрости тези суми , на бога на картофите и овчарите може да му хрумне друга "мисъл".Не са минали предвидените 24 часа в които мнението да се обърне 4 пъти и накрая въпроса да бъде оставен за решаване някой друг път.Всъщност модела на управление на Цар Тиква е вече ясен - повдига се тема за разрешаване , след няколко часа се изказват 5 противоположни мнения и темата се отмята като повдигната..След това никой не може да го обвини че не е поставил въпроса..А решението?! Майната му на решението - има магистрали да се строят , а и вие що си биете ***? А ?!
632
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, колко е ***...!!!
631
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kaква е политиката на ГЕРБ?Преди изборите беше НЕясна,а сега ощеповече!Бих казал, хак да им е на тия дето ти повярваха, но ще се въздържа - щото ни е хак на всички. Мама му стара, няма да му дойде акъл на тоя народ и това си е. Допустимо ли е една правова държава да се управлява по маниера на мафията?Възлагането на каквито и да е надежди на новия Отечествен фронт, наречен ГЕРБ,представлява тъжна карикатура на моментното състояние на българската общност.
630
2
 
20
 
! Отговори
Охранител, до 758: преди 12 години
До 758:Ти си един от крайъгълните камъни на глупостта Борисова.В един момент си помислих,че можем да си говорим..е, заблудил съм се жестоко!Живият пример за *** българин си ти!Не искам да те обиждам не,напротив,току що ти направих комплимент и препоръка пред работодателите ти..сигурно Цецо крадецо те е наел..а иначе имаш потенциал за доста по-полезни неща..жалко,че не си попаднал на правилното място..продължавай да пишеш..няма да е за дълго..ако изкараш някакви пари, бягай зад
629
2
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Бойко е НАРЦИС...много са страшни...Кадафи ряпа да яде...изберете го още веднъж, за да се почувства още по-велик и само гледайте...!!!
628
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шефът на "Лукойл България" се врече във вечна вярност и любов на манекенката Люба Стефанова в резиденция Бояна. Венча ги столичният кмет Бойко Борисов, за когото се говори, че е сред най-добрите приятели на милионера Златев.
627
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте му само физиономията,нагъл и безскрупулен тип.Той е в състояние да прегази всеки,който не е съгласен с него.Егото му е толкова голямо,че не го интересува нито партия/ГЕРБ/, нито народ,той просто иска да докаже само себе си.Бил е член на БКП и на БСП,а сега им е най-големият противник,че дори се изкара и репресиран.
626
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз Бойку на разсипа,начи..ми то тъй ний няма да имами пари за изборити.Оня ден в склада у варна,цял тир пак ни зеха и неска и Байков заключиха...ба мааму.Ино времи ний кат бяхми на влас, ко хубоу беши начи....тц тц тц тц.Сичкити тируви и влакуви с дрога и цигари минаваха за нула времи.Пък ся само ни фащат хората със стоката и парите.
625
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От снимката ви казва.Здравейте крадливи комунисти.