Станишев открива обекти, аз му ги плащам!

Борисов бесен, че дължат 25 млн. лева за Водното огледало
Обновена: 28 авг 2011 18:03 | 26 авг 2011 14:09,
416
Станишев открива обекти, аз му ги плащам!
Снимка: БТА

Парламентът да гласува актуализация на бюджета заради дължими 25 милиона лева по строителството на Водното огледало в Кърджали. Това е предложил премиерът на заседанието на правителството в сряда, след като отново се вбесява от наследството на Станишев.

Това става ясно от публикуваната стенограма от първото заседание на кабинета след лятната им ваканция.

На него строителният министър обяснява, че държавата не е разплатила 25 милиона лева към строителя по договора за изграждането на Водното огледало и трябва да се намери решение по казуса.

"На Михалевски защо не му се обадиш и не му кажеш: Колега, защо като сте го направили от 8 на 80 милиона и имахте 3 милиарда излишъци, барем не си го платихте?", предлага Борисов.

"Точно така. Това е последният казус, който остана, от 300 милиона лева, които ни оставиха дължими пари, поръчали са ги, изпълнили са ги, не са ги платили. А договорите бяха за 700 милиона лева. По тези договори за 700 милиона лева 300 бяха поръчали и неразплатили. Последното, което остава, е казусът с Водното огледало. Всичко останало по един много достоен и честен начин е изчистено", успокоява го Плевнелиев.

Борисов изразява опасенията си, че каквото и решение да вземе съда – дали да се събаря Водното огледало, ако е незаконно, тези 25 млн. лева се дължат при всички случаи.

"Парите се дължат, господин премиер, по договор", отвръща му Плевнелиев, но го успокоява, че едва ли ще се стигне до събаряне.

"Фактически тези 25 милиона лева, разликата, трябва сега в условията на криза да ги извадим и да ги платим, ако трябва да бъдем пунктуални. 

Той открива обект, аз сега трябва да му дам 25 милиона отгоре и той вика за мен: "Той открива наши обекти", ядосва се премиерът и предлага решение: Защо не го вкараме този казус в парламента?

Борисов се гневи, че тези пари трябва отнякъде да се извадят, за да се платят.

"Сега трябва да ги отрежа от някое министерство, за да може Дянков да ги плати на откритието на Станишев в това Водно огледало. Защото те са толкова нахални, че излизат и говорят в интервютата си, слушах го и Калфин, слушах и Корнелия Нинова, че те ни оставили работещи договори и ние сме едва ли не съсипали бизнеса.

То излиза, че ние като не плащаме сега на тази фирма, ние я съсипваме, но всъщност като отиваш да откриваш, къде му е Акт 16 и къде му е платежното за това, че го е приключил?

И то, хайде разбирам да са 200 хиляди, да са два милиона, а това са 25 милиона лева. Това е една трета от бюджета на Министерството на културата, а годишният бюджет на Министерството на физическото възпитание и спорта е 35 милиона. Ние говорим почти колкото е годишният бюджет на спорта да им дадем. Това не са малко пари", заявява премиерът пред министрите.

"Ние за 10 милиона правим национален музей, а да им дадем 25 милиона лева, за да копаят водно огледало", налива масло в огъня културният министър Вежди Рашидов.

Финансовият министър Симеон Дянков подкрепя идеята за актуализацията на бюджета.

"Иначе няма откъде да ги извадим", добавя вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
0
 
0
 
! Отговори
ана преди 12 години
не ги плаща той ноа си представете че не трябваше да ги плащатъпанарипри гейко никой не плащаше и къде са мангизитесега ще видите кво ще се случи в сливен пак бат бойко ще трябва да платищото гагаузката пречеше спряха еврофондовете и сега айде от бюджета и после не ги плащал бойко а кой безаради червените ще плащаме всички и всичкия масраф
390
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досега винаги съм се старал да пиша все пак сравнително толерантно, но тук вече не издържам: какво е това "АЗ плащам?" Да не си ги вади от джоба? АЗ мога с много по-голямо право да кажа "ПЛАЩАМ!". Защото тези пари са от моите данъци (и на другите данъкоплатци, разбира се). А това на това самодоволно ... на снимката е наглост от най-висока степен!
389
3
 
2
 
! Отговори
Огледалото преди 12 години
Не, нагла Тикво, народа плаща всичко! Пък и ти колко открити вече обекти "преоткри", лъжльо?!Не е имало по-противен човек в управлението през последните двадесет години! Този хвалипръцко толкова е дотегнал, че със страх и кранчето на водата отварят вече хората!И да го включите в химна ей, герберчета, иначе пак ще се разсърди, че не се споменава на първо място!А най-добре би било да остане само в криминалните хроники и присъствения списък на централния затвор!
388
2
 
0
 
! Отговори
Harry преди 12 години
Аз за Станишев, той е пич.
387
1
 
5
 
! Отговори
КИРИЛ И МЕТОДИЙ преди 12 години
В Б.Б. най-много ме дразни говоренето: винаги в първо лице единствено число: "АЗ, АЗ, АЗ!" Но - толккова е учил човека.
386
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факта че този е форум е пълен с прокоби и писания на платените писарушки от Позитано, очевидно доказва страха от предстоящата ПОРЕДНА ПОБЕДА НА ГЕРБ.Другари - даже Русия със закон се отказа от КПСС. Новоучередения ви ОФ събрал всички мижитурки и политически недоразумения не ще ви извади от блатото в което би запрати прогреса и истинската демокрация.СЛЕД 23 окт. - СБОГОМ КОМАНУИДИ ЗАВИНАГИ !!!!!!
385
2
 
1
 
! Отговори
Бойко Боков преди 12 години
Еее ми ше треба щото неали знаеш че треба да плашащ шот като си на власт отговаряш. Ако не искаш да плащаш мааай се от власт. Ше плащаш щото виж колку матриал е гласувал за теее. И не ме копирай, че знаеш, че моа те намериа. Айде сега стига си коментирал и дай да си гледаме вечерта. Казах
384
4
 
2
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Kak Boko ,bi li poiasnil ot tvoia job ili ot nashia utochniavai se a ne se pravi na maika Tereza ne sme tolkova prosti za razlika ot tvoite idolopoklonnici ;)))).
383
9
 
9
 
! Отговори
ббб преди 12 години
бойко, да не ги плащаш тия пари от джоба си а? или това май са европари за които герб нямат никакъв принос
382
0
 
9
 
! Отговори
Аз Клавдий от Банкя преди 12 години
"...И песни за мен запяха..."
381
1
 
5
 
! Отговори
Дочоолу преди 12 години
Тия *** не разбраха ли вече, че на това и децата не вярват ама нейсе. Призрак броди в Министерски съвет - призрака на Тройната коалиция :)
380
5
 
9
 
! Отговори
БОРБА преди 12 години
БЕСЕН БОЙКО АМИ НАПРАВИ ГО ТОВА ВОДНО ОГЛЕДАЛО ДА МОЖЕШ ДА СЕ ОГЛЕДАШ ДОБРЕ ОТ ГЛАВА ДО ПЕТИТЕ
379
5
 
5
 
! Отговори
БОРБА преди 12 години
Стига толкова заблуди,,,, заблуди по този народ. само знаеш да манипулираш хората.зад твоята маска стои ХИТЛЕР не го ли разбра.ти срам имаш ли? ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ СИ ОТИВАЙ ДА СИ САДИ КАРТОФИ И СИ ОБУЙ *** ДА ТИ Е УДОБНО
378
3
 
5
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Каквото са правили комунистите са го правили ... ти *** ли си да разбереш,че вече втора година други са на власт и лапат доста повече ?!? Че тези сега дори са и с доста по-нисък умствен капацитет и са да не кажа всички ,но повечето некомпетентни!Това е лошото , а не да дъвчем едно и също !
377
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунисти знаеха много добре че и те и *** няма да видят скоро власт и затова така се харчеше,...за обекти без голямо значение но с ненормално голямо финансиране,за да може да се *** още малко.Не знам , правят ли се някои на *** или са си такива, че не разбират това?
376
7
 
10
 
! Отговори
kf преди 12 години
Той ги бил плащал....с кво ги плащаш бе гащник? С чий пари ?
375
1
 
3
 
! Отговори
2011 преди 12 години
до BG : ей го . първия заблуден :)))
374
8
 
10
 
! Отговори
BG преди 12 години
Всички комунисти да се изселят, заедно с *** и турците. Тогава със сигурност ще дръпнем ужасно много.
373
2
 
7
 
! Отговори
2011 преди 12 години
АЗ му ги плащам ... без коментар, само може да се посмеем на тази скица Б.Б :)))) Само незнам, ония поне проекти разработваха ,а настоящите освен да обикалят телевизиите друго вършат ли ?!? Е, добре че наближават избори та да видим доколко наистина успяха да заблудят народа тези всезнайковци :)
372
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
занимават народа само с предни / сегашни / бъдещи, а живота си върви, хората обедняват и се отчайват с всеки изминал ден... жалко за нас