Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ

Тъмносините твърдят, че ще подкрепят Румен Христов
Обновена: 2 сеп 2011 07:14 | 1 сеп 2011 14:25,
166
Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ
А как се разбираха само. Снимка: Булфото

СДС изневери на предбрачния съюз с ДСБ и регистрира днес в ЦИК коалиция със седем десни партии за участие на президентските избори наесен, но без участието на Иван Костов.

Напук на споразумението им, подписано през май преди вътрешния син вот, хората на Мартин Димитров предпочетоха пред Иван Костов съдружие със Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син и др.

Обединението се нарича "Съюз на десните партии" и всички застават вкупом зад кандидата на СДС Румен Христов, спечелил вътрешния вот през юни пред опонента си от ДСБ Светослав Малинов.

Още по темата

"Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ", обяви шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

На свой ред заместничката на Командира – Екатерина Михайлова, коментира, че за разлика от СДС, ДСБ държи на споразуменията, които е подписала и няма да издига свой кандидат за президент. Подкрепят Румен Христов.

"В тази коалиция, в този състав, говоря поне за част от партиите, не бихме могли да участваме по много причини", каза тя, но не пожела да ги изброи.

На въпрос дали регистрацията на "Съюз на десните партии" означава край на Синята коалиция, Михайлова заяви, че не може да отговори на този въпрос.

"ДСБ държи на Синята коалиция и уважава предварителния вот", каза само тя.

По думите й в ДСБ знаели за ситуацията от вторник следобед. В сряда даже имало разговор между Мартин Димитров и Иван Костов.

Явно обаче не са стигнали до решение, защото днес Димитров коментира пред журналисти разочарованието си от поведението на тъмносиния си събрат, който по думите му отново разделя десницата.

"От две години полагаме огромни усилия за широко дясно обединение. Поканихме всички партии дясно-център да влязат в това широко дясно обединение.

За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят, без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно.

Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътят за промяна на България, за силно дясно и затова България да бъде друга след президентските избори", допълни Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
20
 
! Отговори
Последно сбогом преди 12 години
Все някога трябваше да си проличи истинската същност и на Мартинчо...Преди много години пеехме една песен от староградския фолклор, която започваше с "Последно сбогом" и завършваше с "Адио, Маре!", което се повтаряше три пъти. По всичко личи, че вече трябва да се пее не за Марето, а за Марти.И така: "Последно сбогом! Адио, Марти!"
119
2
 
14
 
! Отговори
Последно сбогом преди 12 години
Все някога трябваше да си проличи истинската същност и на Мартинчо...Преди много години пеехме една песен от староградския фолклор, която започваше с "Последно сбогом" и завършваше с "Адио, Маре!", което се повтаряше три пъти. По всичко личи, че вече трябва да се пее не за Марето, а *** Марти. И така: "Последно сбогом! Адио, Марти!"
118
7
 
2
 
! Отговори
ллллллллллллллллл преди 12 години
голям смях , сините сами се изпояждат Много здраве на родните ни политици на изборите И без това на никой не му пука за България ,всички са единй дол дренки затова че сами да си се избират
117
17
 
13
 
! Отговори
АНТИКОСТОВИСТ преди 12 години
КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С КОСТОВ ,ВИНАГИ ГУБЕЛ!!! ТОЗИ *** ИЗЛЪГА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , И СЕГА ПАК ЦАР ИСКА ДА СТАВА!!! КОСТОВ ,ЗАЩО НЕ ОТВОРИ ДОСИЕТАТА ,КАТО ЦЯЛАТА ВЛАСТ БЕШЕ В ТЕБ - ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА ОСТАНЕШ САМО С 10-15 ДЕПУТАТИ!!!!
116
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние гласувахме за СДС да няма комунисти , да няма ДС . Фамилиите БОКОВИ , СТАНИШЕВИ , ДОБРЕВИ , ОГНЯНОВИ и т. н. - да гният в затвора а не да управляват , крадът и продават БЪЛГАРИЯ . Именно Костов ги опази и ги реанимира. Направи ги милионери и ги върна на власт.
115
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време беше ДСБ да се отдели от СДС.Даже закъсняха.Много ме радва ,че всеки отива ,където му е мястото.Може да изглежда рисково подобно поведение от страна на Костов,но е достойно и бог ще ги възнагради.
114
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е единствения принципен политик в България. Заради това е мразен от вси4ки комунистически последователи. Дори ако човек не вникне в полити4еските му решения и не разбира нищо от политика или от дезинформация трябва да гласува за него дори и само заради това че дори при 5 народни представители от всички комунистически партии се нахвърлят върху него. Те просто истински се страхуват. Връщането на Костов в политиката означава край на статуквото (БСП, ДПС, ГЕРБ). Комунистите (това не е грешка- само комунистите) непрекъснато повтарят че той е разцепил СДС с надеждата да отблъснат привържениците му. А днес причината за неговото напускане е видима за всички-СДС се коалира с всички ДС и ДПС агенти. По добре с принципи и малка партия отколкото на власт с ДС агенти. Заради това аз препоръчвам на всички комунисти които казват че Костов е разцепил СДС да гласуват за СДС - против Костов. Така ще запазят СДС далече от лошото му въздействи
113
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави чест на ДСБ, че не отиде да клекне на килимчето на Ахмед Доган в деня на Рамазан Байрама и не се полакоми да вкуси от отровната му баклава
112
2
 
3
 
! Отговори
край преди 12 години
обречени сме
111
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
даааааааааааа всичко трьгна от изказването на ББ,че му е жал за Мартинчо.......и нащо момче реши да се направи на мьж.и хиените само това чакат.така да бьде.само ДСБ!!!!!
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синята коалиция умря. Да живее ДСБ.
109
0
 
1
 
! Отговори
Автокрация преди 12 години
Самодържавие, самовластие, автокрация (на гръцки: αὐτός, "сам" + на гръцки: κρατέω, "управлявам, властвам") е разновидност на монархическата форма на управление. Представлява държавно устройство, при което държавния глава притежава еднолично политическата власт. При самодържавието носителят на върховната власт притежава всички права в изпълнителната, законодателната и съдебна власт. При това той може да осъществява тази власт, както съвместно с аристокрацията, така и еднолично. В последния случай, властта на монарха в страната става неограничена, а самодържавието приема форма, идентична с абсолютизма. Един от най-известните примери е самодържавието в Русия или формата на управление в средновековната Римска империя (Византия). Монархът при тази форма на управление се нарича автократ или самодържец. Днес често се използва като синоним на деспот, тиран и/или диктатор, въпреки че всяка една от тези думи първоначално е имало отделно и различно значение.
108
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартине, и ти ли се продаде на ББ ? Какво ти обещаха , че да паднеш до там да забиваш нож на старите си съюзници. Софиянски и кръга зад него от кога чака това. Единственото условие е била явно да отстранят Костов и го постигнаха. Това е още едно доказателство, че кариеристите и корумпираните се страхуват само от него
107
0
 
14
 
! Отговори
Мартине преди 12 години
Мартине, ся Доган е зад теб и БСП. На БСП ще им даде едно рамо, познай за теб кое остава!
106
1
 
19
 
! Отговори
мдаааааа... преди 12 години
Още по-добре ! Ще гласувам само за ДСБ.
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА СЕ СПРЕ ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ ЗА ТЕЗИ ПАРАЗИТИРАЩИ И ВЕГЕТИРАЩИ СДСЕТА ОДЕСЕТА И ДСБЕТА АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИ НА НИКОГО! В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛЕВИ И ДЕСНИ ПАРТИИ ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО.СТИГА С ТОЗИ ЦИРК И С ТАЗИ БУТАФОРИЯ НА ДЪРЖАВА.
104
13
 
11
 
! Отговори
До 92 преди 12 години
Ти на колко си години>?Май не помниш, че Бисеров, Цонев, Тагарински, Бакърджиев, Муравей Радев...всички си ги избра Костов и бяха около него и крадоха като за световно. Като невидяли. РМД-та, приватизации, машини. Каквото можеше.Таа...Костов знаеше всичко това и участваше във всяка една сделка.Накрая го изигра като честната овчица и реши да си отреже опашката като се отрече от тях.Да, но...той си остана същия.Евтин ход, който да изманипулира рибки като поддръжниците му.
103
8
 
3
 
! Отговори
жоро преди 12 години
DNES.BG - Е на Костов а не на БСП както някои предполагат . Но и те са прави.
102
0
 
19
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Мартине - продажник такъв. Какво обединяваш, като приемаш да си на едно място със Софиянски.......
101
1
 
4
 
! Отговори
Пловдив Майна преди 12 години
Кво се е сгъстило, тъкмо се разсея даже мългата :)))) Пускам си Хиподил ой ой ой :)))