Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ

Тъмносините твърдят, че ще подкрепят Румен Христов
Обновена: 2 сеп 2011 07:14 | 1 сеп 2011 14:25,
166
Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ
А как се разбираха само. Снимка: Булфото

СДС изневери на предбрачния съюз с ДСБ и регистрира днес в ЦИК коалиция със седем десни партии за участие на президентските избори наесен, но без участието на Иван Костов.

Напук на споразумението им, подписано през май преди вътрешния син вот, хората на Мартин Димитров предпочетоха пред Иван Костов съдружие със Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син и др.

Обединението се нарича "Съюз на десните партии" и всички застават вкупом зад кандидата на СДС Румен Христов, спечелил вътрешния вот през юни пред опонента си от ДСБ Светослав Малинов.

Още по темата

"Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ", обяви шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

На свой ред заместничката на Командира – Екатерина Михайлова, коментира, че за разлика от СДС, ДСБ държи на споразуменията, които е подписала и няма да издига свой кандидат за президент. Подкрепят Румен Христов.

"В тази коалиция, в този състав, говоря поне за част от партиите, не бихме могли да участваме по много причини", каза тя, но не пожела да ги изброи.

На въпрос дали регистрацията на "Съюз на десните партии" означава край на Синята коалиция, Михайлова заяви, че не може да отговори на този въпрос.

"ДСБ държи на Синята коалиция и уважава предварителния вот", каза само тя.

По думите й в ДСБ знаели за ситуацията от вторник следобед. В сряда даже имало разговор между Мартин Димитров и Иван Костов.

Явно обаче не са стигнали до решение, защото днес Димитров коментира пред журналисти разочарованието си от поведението на тъмносиния си събрат, който по думите му отново разделя десницата.

"От две години полагаме огромни усилия за широко дясно обединение. Поканихме всички партии дясно-център да влязат в това широко дясно обединение.

За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят, без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно.

Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътят за промяна на България, за силно дясно и затова България да бъде друга след президентските избори", допълни Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да разберат че и листите за съветници трябва да са без ДС_Б. Само тогава бих гласувал за тях. За листа с хора на Костов вътре никога не бих гласувал
19
0
 
10
 
! Отговори
ВЕЧЕ....., преди 12 години
....новият електорат в БГ са ромите.........,другите/българите/,отказват да участват в политиката ,.....КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ !
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
червените, сините и турците да си направят общ проект-виолетовите. Да издигнат Франкенщайн за Президент. И без това за тях гласуват само слабоумни.
17
2
 
9
 
! Отговори
НОВО ---10 преди 12 години
СИ-БАНК,ВДИГНА ПРЕВОДИТЕ НА ....10 ЛЕВА,ХА ЧЕСТИТО!...ОТ..... 01.09.11!
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синята мъгла след изборите ще се изпари като конска пръдня на вятър
15
1
 
5
 
! Отговори
НА СНИМКАТА.... преди 12 години
Каква ХУБАВА----ДВОЙКА .....?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Старата максима "Разделяй и владей" е в пълна сила преди предстоящите избори, дори ГЕРБ не трябва да правят нищо по въпроса, защото от алчност останалите сами се закопават. Губи само на рода, за който без това никой не се е загрижил много.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ванчу Костуф подкрепя Кауфин.
12
2
 
6
 
! Отговори
zagrijen преди 12 години
Е защо правиха предварителни избори-толкова роми-седесари гласуваха,а сега гласът им е отишъл "на кино"...Едните със Софиянски,Бакърджиев и Дилов(червен),а другите с Ал. Петров.....Ужас-дясното в България умря....
11
11
 
13
 
! Отговори
НАПРОТИВ: преди 12 години
Синьо-червената мъгла отдавна се разсея окончателно.ДСБ, СДС, ДПС, РЗС, ОДС, НДСВ и т.н. - са различни псевдоними на една и съща олигарска мафия прекръстила се от БКП на БСП и довела страната да е най-бедната в ЕС.Сега когато е заплашено тяхното ненаказуемо всевластие и грабеж отново учередиха червеният Отечествен Фронт , но ДРУГАРИ:----> СЕГА НЕ Е 1945г. И НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС ТВЪРДО СТОЯТ ЗАД ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ
10
0
 
8
 
! Отговори
gft преди 12 години
@5 какъв крах, какви пет лева, те в последните години едвам се отлепят от пода, крах щели да имат.в българия (начорно е с малка буква), няма политици, всички са карикатури.народа е оше по - голяма карикатура обаче, защот ли?защото ги търпи. хората много отдаван са го казали, не е луд хасан че яде баница, а петкан че му я дава.българина е мъж смао на масата, на 3 ракий пред жена си, иначе е тотална мишка.
9
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
ВРЪЩАМЕ ЧЛ. 1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА!
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мавъра се гушна с Ахмет Духан и Станишеф. Коалицията на Коалициите.
7
3
 
24
 
! Отговори
ham hum преди 12 години
Отсвириха Ванката и се прегърнаха с Доганката.Мен лично това не ме радва.
6
3
 
37
 
! Отговори
Вечно син преди 12 години
Мартинчо, мекеренце! Колко ти платиха престъпниците Софиянски и Бакърджиев да се хванеш с тях? Гарантирам, че за първи път от 17 години няма да гласувам за СДС и сините!!!
5
0
 
44
 
! Отговори
Бъки Бомбата преди 12 години
Бакърджиев, Софиянски, Праматарски...С тези ли мечето Ръкспин(Мартинчо) ще развива синяат идея? Голям майтап, няма що.Предвиждам тотален крах на "сините" както на местните избори, така и на президентският вот.
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Простака Боко май хич не е *** щом ги усети на къде отиват сините!
3
5
 
14
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
OSTANA BOIKO TEA NEMA DA SE RAZBERAT KVO 6TE PRAVIAT
2
0
 
23
 
! Отговори
CS преди 12 години
SDS si otiva sled tezi izbori totalen razpad s hora kato Sofiqnski=erepa Bukardjie i drugi hieni nqma kak svesten 4ovek da glasuva za tqh . To4no zatova Kostov gi napusna i suzdade sobstvena partiq .
1
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синьото отдавна вече не е Синьо. А напоследък се примеси с турско и червено. Не, благодаря.