Пактът на Дянков остана за след изборите

ГЕРБ поискаха отлагане, БСП пък ги вини, че ги е страх
7 сеп 2011 12:19,
43
Пактът на Дянков остана за след изборите
Снимка: Булфото

Отложиха промените в конституцията, свързани с Пакта за финансова стабилност за след изборите.

Решението взеха депутатите от ГЕРБ, които поискаха парламентът да се върне към темата чак след изборите.

На пленарната зала аргументите за това представи председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова:

"Предлагам отлагане на гласуването на тази точка, за да не превръщаме пакта в заложник на предизборно говорене", каза тя.

Предложението на Стоянова предизвика остра реакция от страна на левицата. От "Коалиция за България" обясниха, че истинската причина за отлагането е друга.

"Вас ви е страх да предложите промените в конституцията, защото знаете, че няма да съберете мнозинство", коментира Ангел Найденов от БСП.

Той допълни, че управляващите от ГЕРБ се страхуват да гласуват предложенията, които сами са внесли.

Дебатите по пакта бяха проведени в последния работен ден на парламента – 29 юли, преди депутатите да излязат в лятна ваканция. Заради липсата на кворум в залата обаче гласуването тогава беше отложено.

Днес за втори път мнозинството отложи темата за друг път. За това гласуваха 91 народни представители, 31 бяха против, а 1 се въздържа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 12 години
Благодарение на Дянков в момента, България не е в положението на Гърция....
37
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Дянков наистина е много добър министър
36
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 12 години
Определено се съгласявам с решението за отлагане на гласуването, тъй като трябва да се има предвид новото управление и да видим, че правителството продължава да работи със същата отдаденост, както преди!
35
1
 
1
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Герб са най-силната политическа партия в България и няма от кого и какво да се страхуват, работата им е много резултатна, нека продължават и в бъдеще така.
34
2
 
2
 
! Отговори
ив преди 12 години
Герб не се страхуват от никой, нека това да им бъде на ясно на БСП. Дянков най-добре го обясни, защо го отлага, това че някои не разбират си е техенн проблем...
33
2
 
3
 
! Отговори
ореха преди 12 години
Привидно добър ,на практика олигархичен.Отново селско счетоводство ,което води до стагнация.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решенията не бива да се вземат внезапно и необмислено. По-добре, че са го отложили.
31
1
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
За разлика от първата вълна на кризата сега правителството няма фискален резерв и това го прави по-безпомощно; слабата държава облага слабите данъкоплатци, защото е в състояние да събере данъците само от тях; рязането на ленти не може да замести политиката, стимулираща истинската инвестиционна активност; минималното вдигане на доходите на социално слабите е обречен опит за ограничаване на щетите от кризата.
30
2
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
Общите доходи на домакинствата намаляха от 2194 на 2131 лева или с 2, 9 на сто, но реално спаднаха със 7, 3 на сто заради инфлацията. За първите пет месеца чуждестранните инвестиции от 2 слязоха на 1, 2 млрд. лв.Домакинствата, най-вече тези със средни и по-високи доходи, не вярват в бъдещото си благополучие и започват да спестяват.
29
1
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
У нас влошаването на икономическата ситуация не е преставало. В сравнение с най-добрите показатели преди кризата крайното потребление спадна с почти 10 на сто по цени от 2000 г. от 9429 млн. лв. на 8575 млн. лв. В същото време безработицата се увеличи от 6, 5 на сто до 12 на сто. Дори през последната година, въпреки отчетения растеж на брутния вътрешен продукт, оборотът в търговията на дребно намаля с 0, 8 на сто, но реалното намаление е повече от 4,, 4 на сто, заради инфлацията.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много логично и навременно решение.
27
8
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пакта е след изборите, защото до тогава ще сме заети с предизборни обещания, реклама на безумни назначения на вицета и министърки, етц. И понеже както е известно да рекламираш кофти продукт е трудно, бая усилия ше се вложат в това. Разбира се има и такъв вариант да предложиш на хората това, което очакват - примерно политици, които да будят уважение - ама защо трябва да го правиш като може да им се изхрачиш в лицето и да им кажеш "дъжд вали" :)
25
2
 
5
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' Попова предлага 71 задачи за съдебната система '..........................................................................Всички вече разбрахме, че основните проблеми в държавата, вкл. и ширещата се тежка организирана престъпност, идват от неефективната ни съдебна система ...Ще спомена само няколко случая, за да направим сравнения и да видим дали не сме държава на абсурдите !Имаше един случай, при който криминално проявен наръгва с нож човек в крака и ' независимите ' съдии го осъждат на 5.000 лв / без ефективна присъда /...Имаше случай с един журналист , който критикувал някаква съдийка относно нейно ' независимо ' съдебно решение и тя тръгнала да го съди за 500.000 лв , защото уронил престижа и пред обществото ...Ако това не са абсурди, тогава какво са ?Искам да попитам и следното : Ако един честен и трудолюбив български гражданин загине при трудова злополука на работното си място, то тогава какви обезщетия се изплащат на семейството му от страна на държавата или частния работодател / частна фирма / ? Ако не греша, имаше случай когато се изплащаха суми от порядъка на 10.000 - 15.000 лв при такива нещастни трудови злополуки .И какво излиза тогава ? Животът на един честен и трудолюбив български гражданин струва 10.000 - 15.000 лв, а авторитетът на един ' независим ' съдия струва 500.000 лв ?! Ако това не е объркано и абсурдно, тогава какво е ?Ето върху тези въпроси трябва много сериозно да се помисли при писането на законите за съдебната власт !
24
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРянка, до след изборите, колко пъти ще излезем от кризата?Платените наемници на Дянков могат да слагат минусите.
23
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той Дянков съвсем спокойно си го обясни защо го отлага, ама повечето като са на ниво 8ми клас е нормално да дрънкат глупости.
22
8
 
21
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Пактът на Дянков остана за след изборитеТо и излизането от кризата остана за след изборите,ама не се знае кои точно избори!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo hora sa se sumoubili ot dulgove i krediti.ama za kvo sa gi vzeli za koli,remonti,balove,svatbi.gluposti.kato niama6 pari misli si mu posle nemoga da si izpla6tam kredita.mi *** se.BSP me kefiat pove4e ot vsi4ko kakvoto i da se kaje ot pravitelstvoto te slovestno niakak si vednaga sa protiv.ako gi priemat 6te6e da e predizborno ako ne gi e strah.jenksa rabota
20
5
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Естествено,че се отлага след изборите......догодина обаче ще го отложат за след парламентарните избори
19
14
 
21
 
! Отговори
Чакаме те преди 12 години
Дянков, колко хора се самоубиха сам през последната година от глад, немотия, дългове, преследване от данъчни, разорени дребни и средни бизнесмени ? Затова ли дойде, бе *** чужда ?