Пактът на Дянков остана за след изборите

ГЕРБ поискаха отлагане, БСП пък ги вини, че ги е страх
7 сеп 2011 12:19,
43
Пактът на Дянков остана за след изборите
Снимка: Булфото

Отложиха промените в конституцията, свързани с Пакта за финансова стабилност за след изборите.

Решението взеха депутатите от ГЕРБ, които поискаха парламентът да се върне към темата чак след изборите.

На пленарната зала аргументите за това представи председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова:

"Предлагам отлагане на гласуването на тази точка, за да не превръщаме пакта в заложник на предизборно говорене", каза тя.

Предложението на Стоянова предизвика остра реакция от страна на левицата. От "Коалиция за България" обясниха, че истинската причина за отлагането е друга.

"Вас ви е страх да предложите промените в конституцията, защото знаете, че няма да съберете мнозинство", коментира Ангел Найденов от БСП.

Той допълни, че управляващите от ГЕРБ се страхуват да гласуват предложенията, които сами са внесли.

Дебатите по пакта бяха проведени в последния работен ден на парламента – 29 юли, преди депутатите да излязат в лятна ваканция. Заради липсата на кворум в залата обаче гласуването тогава беше отложено.

Днес за втори път мнозинството отложи темата за друг път. За това гласуваха 91 народни представители, 31 бяха против, а 1 се въздържа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
13
 
! Отговори
Чакаме те преди 12 години
Дянков, колко хора се самоубиха сам през последната година от глад, немотия, дългове, преследване от данъчни, разорени дребни и средни бизнесмени ? Затова ли дойде, бе *** чужда ?
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
rosen prezident
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пакт за стабилност демек карайте с по 400лв заплати и 200 пенсии още 20 години за едно по добро "бъдеще". Я ги вижте Гърците дето уж са супер нестабилни по 14 заплати взимат минимален социален праг 600евро 30 пенсии на куп за всеки който се пенсионира безплатно здравеопазване и тнт.....
15
4
 
4
 
! Отговори
NIE KOMUNITE OT GERB преди 12 години
SE PRAVIM 4E NE SME KOMUNISTI
14
4
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
SAMO GOLO HORO PRED PARLAMENTA 6TE NI VDIGNE REITINGA ---SRED GEIOVETE
13
11
 
5
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
STANAHME ZA SMIAH NA KUCHETATA
12
3
 
17
 
! Отговори
Amigo преди 12 години
Изявление ВЧЕРА ОТ предизборния щаб на кандидат - президента Петров. Горкия Бойко,можем да си представим какво му е на душата в очакване !Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера. Защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода.
11
2
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Искам да станем като гърците , но за по -малко от 20 години няма да стане и то ако продалжат да пропадат със същата скорост . Не се заблуждавай , че ние също не вървим надолу !
10
10
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Какво очаквате от този самодоволен *** и ***...пълен психо за 4 км.
9
13
 
15
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.
8
3
 
15
 
! Отговори
гласувам преди 12 години
и аз мисля да гласувам за тях ама след изборите
7
13
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ти като гърците ли искаш да станеш ? Тая държава в момента се крепи на Германия и Франция. Изправена е пред пълен фалит.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пакт за стабилност демек карайте с по 400лв заплати и 200 пенции още 20 години за едно по добро "бъдеще" . Я ги вижте Гърците дето уж са супер нестабилни по 14 заплати взимат минимален социален праг 600евро 30 пенции на куп за всеки който се пенсионира и тнт.....
5
23
 
10
 
! Отговори
Ти преди 12 години
Нека видим на изборите колко подкрепят ГЕРБ, директно и индиректно. Аз съм убеден, че президентът ще е от ГЕРБ.
4
12
 
7
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
EM NI BOLI EM NI SARBI
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ан тей....до довечера ше ги нашляпате до 50-60 статии за Вдянкуф и Плевнълиев и виликътъ партиъ ГЕРБ..... И да не забрайте на Боку снимка да курдисъти
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е цирк всичките са кукли на конци който обслужват олигархията банките и монополите. За да се запази статуквото трябва постояно да се стрижат овцете ...точно това представлява и пакта за да може прасетата да си запазят позицията в стълбицата трябва да се държат овцете изкъсо и с ниски доходи за да може всичко да се насочва към прасетата
1
10
 
24
 
! Отговори
Аз преди 12 години
ГРОБ от какво се страхува?Че с приемането на пакта ще загуби още стотици хиляди гласоподаватели ли?ББ и кликата около него страх ги тресе от изборите.Циркаджии.